کتاب زردشتیان

Zoroastrians
ب‍اوره‍ا و آداب دی‍ن‍ی آن ه‍ا
  • 10 % تخفیف
    175,000 | 157,500 تومان
  • موجود
  • انتشارات: ققنوس ققنوس
    نویسنده:
کد کتاب : 36548
مترجم :
شابک : 978-9643113292
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 288
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 1979
نوع جلد : سلفونی
سری چاپ : 18
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب زردشتیان اثر مری بویس

کتاب «زردشتیان» تاریخ پیوسته ایمان را از زمانی که زرتشت آن را موعظه کرد تا به امروز - حدود 3500 سال ردیابی می کند. آیین زرتشت که برای اولین بار در میان عشایر در استپ های آسیایی رشد کرد تأثیر قابل توجهی بر سایر ادیان جهان داشت: در شرق بر بودیسم شمالی، در غرب بر یهودیت، مسیحیت و اسلام. با فتح ایران توسط اعراب مسلمان، دین زرتشتی قدرت سکولار خود را از دست داد، اما همچنان به حیات خود ادامه داد. دین زردشت، علیرغم قدمت آن، همچنان یک دین زنده است.

نورا الیزابت مری بویس دانشمند انگلیسی زبان‌های ایرانی و از صاحب نظران دین زرتشت بود. او استاد مطالعات ایران در دانشکده مطالعات شرقی و آفریقایی (SOAS) دانشگاه لندن بود. جایزه سالانه بویس انجمن سلطنتی آسیایی برای کمک های برجسته در مطالعه دین به نام او نامگذاری شده است.
او در دارجلینگ به دنیا آمد، جایی که والدینش برای فرار از گرمای دشت در تابستان تعطیلات خود را سپری می کردند. پدرش، ویلیام اچ. بویس، قاضی دادگاه عالی کلکته بود که در آن زمان یکی از نهادهای حکومت امپراتوری بریتانیا بود. مادرش نورا (نام خواهر گاردینر) نوه مورخ ساموئل راسون گاردینر بود.

کتاب زردشتیان

مری بویس
نورا الیزابت مری بویس (۲ اوت ۱۹۲۰ – ۴ آوریل ۲۰۰۶) استاد دانشگاه و پژوهشگر در رشته مطالعات زرتشتی بوده‌است.او در ۲ اوت ۱۹۲۰ در دارجیلینگ در هند به دنیا آمد. پدر او از قضات دستگاه حکومتی بریتانیا در هند، و مادرش نوهٔ مورخ انگلیسی بنام سموئیل گاردنر بوده‌است.در نوجوانی در دبیرستان ویمبلدون در لندن درس خواند. در ۱۸ سالگی به کالج زنان چلتنهام وارد شد. پس از آن در دانشگاه کمبریج ادبیات انگلیسی و باستان‌شناسی و انسان‌شناسی آموخت و با درجهٔ ممتاز تحصیلات را به انجام رساند. د...
قسمت هایی از کتاب زردشتیان (لذت متن)
با این حال در روزگار زردشت، همچنان که سخنان خود وی نشان می دهند، اعمال چپاولگران ولگرد، زندگی آنان را تهدید می کرده است. هنگامی که پنداشته می شد زردشت در خود سرزمین ایران می زیسته است ( بر اساس الگوی تاریخ ادوار بعدی ) گمان می کردند اینان عشایری صحراگرد بوده اند که به مرزهای این سرزمین می تاخته اند. ولی اینک نه تنها پیامبر را ساکن استپ ها می دانند، بلکه باستان شناسان ثابت هم کرده اند که صحراگردی ( که موکول به استفاده از اسب است ) در این منطقه تا حدود ۹۰۰ پ.م. آغاز نشده بوده است. بنابراین برای پیدایش این دسته های راهزن قانون گریز باید توضیح دیگری جست و یکی که از همه محتمل تر است ( و در تاریخ ادوار بعدی استپ ها هم بازتاب داشته ) این که این دسته ها متشکل از مردانی بودند که از مزدوری در سرزمین های جنوبی تر بازمی گشتند و از این طریق، سلاح های برتر و مهارت های جنگی تازه به دست آورده بودند و ماجراجویی و کسب منافع آنی با شمشیر را بر زندگی آرام گله داری، به مذاق خود خوش تر می یافتند.

موضوع دیگر مورد بحث در این کتاب که نیاز به بازنگری دارد، موضوع گاهشماری زردشتی است. نویسنده اینک تصور می کند که شواهد دال است بر وجود نوعی گاهشماری اوستایی متاخر با دوازده ماه سی روزه و اختصاص هر روز به یکی از ایزدان، و این که اعمال هر از گاهی کبیسه ماه سیزدهم، این گاهشماری را با فصول سال، مطابق نگاه می داشته است. نویسنده این سطور می پذیرد که در دوره هخامنشیان گاهشماری ۳۶۵ روزه ای با پنج روز اضافی در پایان سال، یعنی درست پیش از نوروز، باب شد؛ و هر یک از این دوازده ماه هم که اینک، بدون حضور یک ماه سیزدهم بی قاعده، به خوبی تثبیت شده بود، به یکی از ایزدان اختصاص یافت. وی همچنین می انگارد که تنها یک اصلاح در گاهشماری ساسانی، در حدود ۵۰۰ م.، صورت گرفت که به موجب آن، نوروز از اول فروردین به اول آذر منتقل شد.