1. خانه
  2. /
  3. کتاب سنتور به گویش صبا

کتاب سنتور به گویش صبا

3.7 از 1 رأی

کتاب سنتور به گویش صبا

Santur
انتشارات: معین
ناموجود
200000
معرفی کتاب سنتور به گویش صبا
این اثر به تشریح دستگاه شور و آوازهای ابوعطا و بیات ترک اختصاص دارد و شیوه ی استاد ابوالحسن خان صبا، موسیقی دان بزرگ موسیقی ایرانی را در نوازندگی ساز سنتور به همراه تجزیهوتحلیل نکته ها و تطبیق با چهار روایت مطرح، ارائه کرده است. در دیباچه ی کتاب درباره ابوالحسن صبا می خوانیم: «ابوالحسن صبا این شخصیت برجسته ی موسیقی ایران زمین و به راستی یکی از چهار ابر مرد موسیقی نوین ایران و از پایه گذاران این وادی چون علینقی وزیری، روح الله خالقی، ابوالحسن صبا و حسین دهلوی است... اگر بخواهیم اندکی از آثار جاودان او را نام ببریم، می توان اشاره ای داشت به دوره هایی بر آموزش ویولن، سنتور، سه تار و خلق قطعات زیبا و دلنشین و ماندگار و نیز پرکار و پرتکنیک برای ساز ویولن و جمع آوری نغمه های شنیدنی با بهره گیری از موسیقی نواحی ایران به ویژه منطقه ی شمال و جای انداختن این لحن ها در ردیف موسیقی ایران چون انگاره های دیلمان و نیز موارد دیگر چون: شهابی و امیری، خسروشیرین، یکی دیگر از ابتکارات این استاد گرانقدر به شمار می آید.»
درباره اسماعیل تهرانی
درباره اسماعیل تهرانی
اسماعیل تهرانی (زادهٔ ۲۸ فروردین ۱۳۲۷ در تهران) موسیقی‌دان، آهنگساز و رهبر ارکستر ایرانی است. اسماعیل تهرانی ۲۸ فروردین سال ۱۳۲۷ در تهران متولد شد. او در کودکی با شنیدن صدای سه تار احمد عبادی و پیانو مرتضی محجوبی از رادیو به موسیقی ایرانی علاقه‌مند شد. همچنین با دیدن تک نوازی سنتور حسین ملک از تلویزیون به ساز سنتور گرایش پیدا کرد. پس از آن با تشویق پدر در سال ۱۳۳۹ وارد هنرستان موسیقی ملی شد و سنتور را به عنوان ساز تخصصی برگزید. او در دوران هنرستان از استادانی نظیر: محمد حیدری، حسین ملک، حسین تهرانی، خانم حق نظریان، داود جعفری و… بهره برد و در سال ۱۳۴۶ از هنرستان موسیقی فارغ‌التحصیل شد.
وی در سال ۱۳۴۷ در رشته آهنگ سازی دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد. از جمله استادان او در این دوره می‌توان به: توماس کریستین داوید و علیرضا مشایخی اشاره نمود. اسماعیل تهرانی ردیف موسیقی ایرانی را نزد نورعلی برومند فراگرفت. وی در سال ۱۳۶۳ برای ادامه تحصیل در رشته آهنگ سازی به کشور اتریش مهاجرت نمود و در آکادمی موسیقی وین به تحصیل مشغول شد. در ادامه برای تحصیل رهبری ارکستر به کشور آمریکا مهاجرت کرد. او در سال ۱۳۷۹ به ایران بازگشت و مدتی در شهر نیشابور سکونت داشت. او همچنین در اسفند ۱۳۹۵ رهبری «ارکستر شهر» را بر عهده گرفت.
دسته بندی های کتاب سنتور به گویش صبا
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب سنتور به گویش صبا" ثبت می‌کند