"گمشده لب دریا" اثری از "تقی پورنامداریان" است که در آن "تاملی در معنی و صورت شعر حافظ" صورت گرفته است. نویسنده در این کتاب ابتدا به معنی و زمینههایش در جهان شعری لسانالغیب میپردازد و شخصیت وی را در کنار مقام برزخی انسان بررسی میکند. در غزل حافظ شخصیتها و مفاهیمی نظیر صوفی، رند، پیر مغان، شرابنوشی و عیبپوشی وجود دارد که "تقی پورنامداریان" آنها را تشریح کرده و ثنویت هستی انسان، میثاق الست، بار امانت، گناه، عشق و غیره را که همه تظاهرات جهان مثالی در شعر حافظ شیرازی هستند، تجزیه و تحلیل مینماید.
در کتاب "گمشده لب دریا"، به صورت و ظرایف هنری در شعر حافظ نیز پرداخته شده و علاوه بر اشاره به کلیات شیوهی تعبیر و بیان، به موسیقی، تناسب معنای واژگان، تناظرهای پوشیدهی خطی یا لفظی، تداعی مضمون و معنا و فضاسازی متناسب با عواطف، نیز اشاره گشته است.
"تقی پورنامداریان" با بررسی ساختار، پیوند معنایی و تاویل، مفاهیمی نظیر التفات و انسجام و پیوند باطنی ابیات و ساختار غزلهای حافظ را نیز مد نظر قرار داده و از مجرای خوانش شعر حافظ با مروری بر آنچه گذشت، قسمتی از کتاب "گمشده لب دریا" را به شعر کلاسیک و شعر حافظ در گفتگو با متن و تاویل اختصاص داده است.
وی در پایان به تفسیر و تاویل نخستین غزل دیوان نیز پرداخته و یادداشتهایی را در کنار مآخذ، فهرست اعلام، نام کتابها و فهرست راهنمای مطالب مورد بحث، جهت استفادهی هر چه بهتر از کتاب "گمشده در دریا" که "تاملی در معنی و صورت شعر حافظ" میباشد، ارائه کرده است. این اثر توسط نشر سخن، در چیزی حدود پانصد صفحه، به انتشار رسیده است.
کتاب گمشده لب دریا