1. خانه
  2. /
  3. کتاب خاطرات نورالدین کیانوری

کتاب خاطرات نورالدین کیانوری

5 از 1 رأی

کتاب خاطرات نورالدین کیانوری

Noureddin Kianouri
انتشارات: اطلاعات
ناموجود
120000
معرفی کتاب خاطرات نورالدین کیانوری
کتاب خاطرات نورالد ین کیانوری براساس مصاحبه تهیه و تنظیم شد ه و سعی مصاحبه گران بر آن بود ه است که گفتگوی مورد  نظر تا حد  امکان، همه جانبه و پاسخگوی ابهاماتی باشد  که نزد  پژوهشگران تاریخ معاصر ایران حائز اهمیت است.
نورالدین کیانوری مهندس ساخت‌وساز ایرانی، استاد برنامه‌ریز شهری و یک رهبر سیاسی کمونیست بود. او ابتدا تا سال 1934 در دانشگاه تهران تحصیل کرد و بعد از آن از سال 1934 تا 1939 در آلمان تحصیل کرد. حدود یک سال پس از تأسیس حزب توده، در اردیبهشت 1331 با عضویت 444 به این حزب پیوست. سپس به یکی از اعضای موثر کمیته مرکزی حزب کمونیست توده تبدیل شد. در پی کودتای 1332 ایران حزب ممنوع شد و کیانوری به زندان افتاد. او فرار کرد و در ایتالیا و سپس آلمان شرقی زندگی کرد. او با نام مستعار "دکتر سیلویو ماچتی" یک معمار و نظریه پرداز تأثیرگذار معماری سوسیالیستی و شهرسازی بود.
پس از دومین بازگشتش به ایران پس از انقلاب اسلامی 1357، به فعالیت های سیاسی خود ادامه داد و از سال 1358 تا 1363 به عنوان دبیرکل حزب توده فعالیت کرد. دوباره تحت نظر قرار گرفت و دوباره حزب ممنوع شد. کیانوری دستگیر و شکنجه شد (همسرش هم) و اعتراف او در تلویزیون ایران خوانده شد. او آزاد شد و در حصر خانگی قرار گرفت و در 5 نوامبر 1999 درگذشت.
درباره نورالدین کیانوری
درباره نورالدین کیانوری
نورالدین کیانوری (۱۲۹۴ در بلده – ۱۳۷۸ در تهران) فعال سیاسی ایرانی و دبیر اول کمیتهٔ مرکزی حزب توده ایران (۱۳۵۷-۱۳۶۲) بوده‌است. نورالدین کیانوری متولد ۱۲۹۴ در بلده در شهرستان نور، مازندران و والدینش مهدی نوری (روحانی) و زهرا سلطانی نوری بودند. او نوهٔ پسری شیخ فضل‌الله نوری و نوهٔ دختری میرزا حسین نوری بود. در سال ۱۳۲۳ با مریم فیروز ازدواج کرد. مریم فیروز تا پایان عمر در کنار همسرش بود. نورالدین کیانوری تنها سیاستمداری (شخصی) بود که توسط روح‌الله خمینی از مرگ (حکم اعدام) نجات پیدا کرد. او تحصیلات خود را در ایران و آلمان انجام داد و از دانشگاه فنی آخن دکترای مهندسی راه و ساختمان گرفت.پس از تحصی ل در آخن در شهر مونیخ و سپس در ایران مشغول به کار با تخصص طراحی بیمارستان شد. او استاد معماری در دانشگاه تهران بود. کتاب «ساختمان‌های درمان و بهداشت» را در دوران حبس و سرانجام پس از فرار از زندان قصر به تحریر درآورد که حداقل تا زمان فوتش (بیش از ۶۰ سال) تنها منبع علمی در طراحی و معماری درمانگاه و بیمارستان در ایران می‌باشد.

دسته بندی های کتاب خاطرات نورالدین کیانوری
نظر کاربران در مورد "کتاب خاطرات نورالدین کیانوری"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کیانوری یه آدم دودوزه باز و غیرقابل اعتماد بود. متاسفانه در نوشتن خاطراتشم از همان ویژگی‌ها استفاده کرده و ناصادقانه در مورد رویدادها و اشخاص قلم فرسایی نموده است. بسیاری از گفته‌ها و نوشته هایش در سنوات پیش، از سوی افرادی مثل فرج سرکوهی و احمد شاملو و دیگران، نقد شده و در اصالت و صداقت آن، شک و تردیدهای بسیار است.

1402/07/24 | توسطالف فریاد - کاربر سایت
2
|

موثق نیست

1401/10/29 | توسطمیلاد - کاربر سایت
3
|
پاسخ ها

کاملا موافقم

1402/01/03|توسطکاربر سایت
0

20 سال پیش خوندم خوب بود

1401/05/21 | توسطکامران سیاحی
0
|
پاسخ ها

شما هم فقط بلدی زیر کتابای چپی اینو بزنی ،چند سال پیش خوندم خوب بود یا جالب بود.اینم زدی ۲۰ سال پیش خوندم خوب بود.تو خوبی و همه کتابا رو هم خوندی و خوب بود همین

1403/05/09|توسطمیثم دامیار
1