1. خانه
  2. /
  3. کتاب نامه تنسر به گشنسپ

کتاب نامه تنسر به گشنسپ

نویسنده: مجتبی مینوی
3.5 از 1 رأی

کتاب نامه تنسر به گشنسپ

Tansar's Letter to Goshnasp
انتشارات: دنیای کتاب
ناموجود
25000
معرفی کتاب نامه تنسر به گشنسپ
اثر پیش رو دربردارنده ی نامه ی تنسر، از پیروان، مشاوران و معتمدان بنیانگذار سلسله ساسانی، اردشیر بابکان، به پادشاه طبرستان، گشنسپ، است، که در پاسخ به نگرانی ها و انتقاد این پادشاه نسبت به اعمال اردشیر نگارش شده.
درباره مجتبی مینوی
درباره مجتبی مینوی
مجتبی مینُویِ طهرانی (۱۹ بهمن ۱۲۸۱، تهران – ۷ بهمن ۱۳۵۵، تهران) ادیب، نویسنده، مصحح، مورخ و مترجم اهل ایران بود. مجتبی مینوی در ۱۹ بهمن ماه ۱۲۸۱ برابر با ۹ فوریهٔ ۱۹۰۳ در تهران متولد شد و دوران کودکی او در سامره گذشت. پدرش شیخ عیسی شریعت‌مداری طلبهٔ فاضلی بود که در سامره نزد میرزا محمدتقی شیرازی تدریس می‌کرد و مجتبی نیز تحصیلات مقدّماتی خود را در این شهر انجام داد. در سال ۱۲۹۰ به همراه خانواده به ایران بازگشت و به ادامهٔ تحصیل در مدارس امانت و افتخاریه پرداخت. تحصیلات متوسطه را در دارالفنون گذراند و با برخی شخصیت‌های ادبی آینده، نظیر صادق هدایت هم‌درس بود. در سال ۱۲۹۸ در پی انتصاب پدر به ریاست عدلیه رشت به همراه خانواده به رشت عزیمت کرد. از سال ۱۲۹۹ ش به تحصیل در دارالمعلمین پرداخت. در سال ۱۳۰۲ در پی اشتغال پدر در مجلس شورای ملی به تهران بازگشت. از همان سال در مجلس شورای ملی به عنوان تُندنویس به مدّت دو سال مشغول کار بود. در همین دوره آموزش زبان پهلوی را نزد پروفسور هرتسفلد آلمانی آغاز کرد.
نکوداشت های کتاب نامه تنسر به گشنسپ

خلایق بنی آدم را حال من معلومست و از عقلا و جهلا و اوساط و اوباش پوشیده نیست که پنجاه سالست تا نفس اماره خویش را برین داشتم به ریاضت ها که از لذت نکاح و مباشرت، و اکتساب اموال و معاشرت امتناع نمود، و نه در دل کرده ام، و [نه] خواهان آنکه هرگز ارادت نمایم و چون محبوسی و مسجونی در دنیا می باشم، تا خلایق عدل من بدانند و بدانچه برای اصلاح معاش و فلاح معاد و پرهیز از فساد از من طلبند و من ایشان را هدایت کنم، گمان نبرند و صورت نکنند که دنیاطلبی را به مخادعه و مخاتله مشغولم، و حیلتی توهم افتد، و چندین مدت که از محبوب دنیا عزلت گرفتم و با مکروه آرام داشته، برای آن بود که اگر کسی را با رشد و حسنات، و خیر و سعادت دعوت کنم، اجابت کند و نصیحت را به معصیت رد نکند.

نظر کاربران در مورد "کتاب نامه تنسر به گشنسپ"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سلام کی موجود میشه؟

1403/04/31 | توسطشیما رنجبری
2
|