1. خانه
  2. /
  3. کتاب دیونامه

کتاب دیونامه

نویسنده: پرویز براتی
5 از 1 رأی

کتاب دیونامه

بازشناسی چهره ی موجودات خیالی در روایت های ایرانی
Div-nameh
انتشارات: نشر چشمه
ناموجود
320000
معرفی کتاب دیونامه
"دیونامه" اثری است جذاب به قلم "پرویز براتی" که در آن به "بازشناسی چهره ی موجودات خیالی در روایت های ایرانی" پرداخته است. این کتاب خواندنی و شگفت انگیز که در پنج پرده به رشته ی تحریر درآمده، در هر قسمت مهم ترین موجودات خیالی در افسانه ها و حکایت های ایرانی را به خواننده معرفی می کند.
پرده ی اول کتاب "دیونامه" نوشته ی "پرویز براتی"، "قصه گوی برزگر و قصه گوی دریانورد" نام گرفته و پرده ی دوم که عنوان آن "نقش و کارکرد سیاسی متون شگفت" است، به مواردی همچون دیو، پری، اژدها، دیوانگی و تخیل، زندگی دوگانه ی دیوها ،مانویت و جهان بینی زردشتی و دیوهای مناطق مختلف نظیر مازندران و خراسان جنوبی پرداخته است. پرده ی سوم با عنوان "صورت های شگفتی" خصوصیات داستان های شگفت انگیز در ادبیات فارسی را بر می شمرد که در این راستا روایت های عجایب نامه ای و عجایب نگاری که شامل عجایب زمان، دریاها، شهرها، صحراها و عجایب های گوناگون بودند، روایت های اعجاب برانگیز در دو دسته ی شفاهی-مردمی شگفت یا فانتزی پالیمسستی، قصه های شگفت، رمانس های عامیانه ی شگفت و حماسه های دینی شگفت را زیر ذره بین خواهد برد.
پرده ی چهارم کتاب "دیونامه" به قلم "پرویز براتی"، "اعجاب برانگیزی در متون عرفانی؛ از بیان تا کنش" را بررسی می کند که به حس آمیزی، شکوهمندی و ترس نیز در همین قسمت پرداخته می شود و پرده ی پنجم و نهایی کتاب، "خیال های غربی: ادبیات شگرف در مغرب زمین" نام دارد که با پرداختن به تکوین ادبیات خیالی: رمانس، بحث "بازشناسی چهره ی موجودات خیالی در روایت های ایرانی" را به پایان می برد.
درباره پرویز براتی
درباره پرویز براتی
پرویز براتی (متولد ‏۱۳۵۶‏ در آبادان)، روزنامه‌نگار و نویسنده ایرانی است‎. پرویز براتی متولد ۱۳۵۶ آبادان، تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی رشته ادبیات در دانشگاه اصفهان به اتمام رسانده و از سال ‏۱۳۸۰ مشغول روزنامه‌نگاری حرفه‌ای است. او در حوزه هنرهای تجسمی و معماری قلم می‌زند و از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶، دبیر سرویس هنری روزنامه شرق بوده‌است‎. براتی در حال حاضر مشغول تحقیق و نگارش دربارهٔ ادبیات شگرف در ایران است که به نوعی ادامه کتاب «بادهای افسون» به حساب می‌آید. این کتاب با عنوان «دیونامه» ؛خیال پردازی در متون ایرانی و زیبایی‌شناسی چهرهٔ دیو، پری و اژدها، به زودی از سوی نشر چشمه منتشر خواهد شد.
او به عنوان مؤلف کتاب‌های «کتاب عجایب ایرانی» (۱۳۸۸ - نشر افکار)، سرگذشت نقاشی در ایران (۱۳۹۱ - نشر افق) و بادهای افسون:مقدمه ای بر شناخت علوم غریبه در ایران (نشر چشمه - ‏۱۳۹۶) را در کارنامه خود دارد. اپیکاک شامل شش داستان از کورت ونه گات نیز با ترجمه او و رضا نوحی منتشر شده‌است.
پرویز براتی در سال ۱۳۹۱ پنجمین جایزه روزنامه‌نگاری امید یادبود دکتر مهدی سمسار را به خاطر فعالیتش در حوزه هنرهای تجسمی دریافت کرده‌است‎. همچنین نماینده کشوری برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد در مهرماه ۱۳۹۳ از این روزنامه‌نگار ایرانی به‌خاطر مبارزه با گرسنگی و حمایت از برنامهٔ جهانی غذا تقدیر کرد.
قسمت هایی از کتاب دیونامه

دریا پرستی سیرافیان ، اگر هم تا حدودی مایه گرفته از جنون سخت کوشی آنان بوده باشد ، اما فراتر از آن ، باید از جنون دریا پرستی یا وابستگی به دریا نام برد . روحیه ای که در مفهوم بی مکانی و دریا طلبی صورت بندی می شود و می توان آن را « سندرم امتناع دریانورد از پا گذاشتن به خشکی » نامید . در این حالت، کشتی جه کارکردی پیدا می کند ؟ آیا کشتی نماد اعتراض به وضعیت موجود آن هم وضعیت سیراف قرن چهارم هجری است ؟ پاسخ به این سوال دشوار است. با این حال اگر نخواهیم دریاپرستی را به انگیزه های فردی فروکاهیم ، می توانیم بگوییم کشش رفتن به دریاهای ناشناخته و سفر به دریاهای دوردست انگیزه ی قوی تری بوده برای ترک خشکی و پا نگذاشتن بر آن .

مقالات مرتبط با کتاب دیونامه
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
آشنایی با «اسطوره» و دلایل اهمیت آن
آشنایی با «اسطوره» و دلایل اهمیت آن

برای درک بهتر مفهوم «اسطوره شناسی»، ابتدا باید مشخص کنیم که یک «اسطوره» چه ویژگی هایی دارد.

آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

نظر کاربران در مورد "کتاب دیونامه"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

در مجله فرهنگ بان شماره ۱۰و۱۱ آقای جعفری نقد جالبی در مورد این کتاب نوشتن که خوندنش خالی از لطف نیست

1403/09/27 | توسطاحمدرضا رضایی
0
|

چه متن قشنگی انتخاب کردید

1400/04/22 | توسطشیما - کاربر سایت
2
|

خیلی کار جالبی بود

1400/01/15 | توسطنازیلا - کاربر سایت
4
|
پاسخ ها

من تازه این کتاب را تمام کردم.نکات زیادی آموختم خصوصاً درباره ادبیات شگرف در غرب

1400/01/17|توسطزهرا توسلی
4