1. خانه
  2. /
  3. کتاب آنچه خود گفت

کتاب آنچه خود گفت

3.3 از 1 رأی

کتاب آنچه خود گفت

(روایت امام موسی صدر از زندگی و اندیشه های خود)
Ancheh Khod Goft
ناموجود
95000
معرفی کتاب آنچه خود گفت
آنچه خود گفت روایت امام موسی صدر از زندگی و اندیشه هایش است که با ترجمۀ مهدی فرخیان منتشر شده است.
این کتاب شامل متن مصاحبه ۱۱۰ دقیقه ای است که امام موسی صدر در نیمه دوم دهه هفتاد میلادی با خانم مونا مکّی انجام داده است.
هدف مونا مکّی از این مصاحبه، نوشتن پایان نامه کارشناسی ارشد خود درباره امام و شیعیان بوده است. امام در این مصاحبه از خانواده و کودکی و تحصیلات حوزوی و دانشگاهی و هجرت به لبنان و وضعیت آن زمان ایران و لبنان و تلاش ها و اقدامات و دستاوردهای خود سخن می گوید.
این مصاحبه حدودا یک سال پیش از ربودن امام در لیبی یعنی دقیقا در کوران چالش های ایشان برای ساختن لبنانی نو و به دور از فرقه گرایی ضبط شده است.
از همین رو، منبعی ارزشمند و معتبر برای تحقیق به حساب می آید؛ چون امام در این گفت وگو از اندیشه و دیدگاه های خود، برنامه ریزی و تلاش همه جانبه برای ساختن جامعه و توانمندسازی شیعیان و تعایش و زندگی و همکاری ادیان و فرقه های مختلف و نیز رفع حرمان و بی سوادی و تبعیض گفته است.
مرکز الإمام السید موسی الصدر للأبحاث و الدراسات در بیروت پس از مکتوب سازی این مصاحبه و افزودن مجموعه ای از تصاویر، آن را در قالب کتابی با عنوان کلمه هو قائلها در سال ۲۰۱۹ منتشر کرد و حال ترجمه فارسی آن با عنوان آنچه خود گفت در موسسهٔ تهران منتشر شده است.
آنچه خود گفت؛ سند محکم و دقیق برای درک ساختار و شالوده های رهبری امام صدر است.
درباره امام موسی صدر
درباره امام موسی صدر
سیّد موسی صدر (زادهٔ ۱۴ خرداد ۱۳۰۷ در قم – ربوده شده در ۱۰ شهریور ۱۳۵۷ در لیبی) روحانی عالم و مجتهد شیعه و مؤسس مجلس اعلای شیعیان لبنان بود. او از رهبران مذهبی و سیاسی لبنان نیز به‌شمار می‌رفت. صدر در میان برخی شیعیان به «امام موسی صدر» معروف است.
او در ۹ شهریور ۱۳۵۷، طی سفری رسمی به لیبی به دعوت معمر قذافی ربوده شد. در حالی که بسیاری گزارش‌ها حاکی از قتل او در همان زمان توسط قذافی است، برخی گزارش‌ها حاکی از اسارت او در زندان‌های لیبی می‌داد. احمد رمضان یکی از نزدیکان معمر قذافی روز چهارشنبه ۱۳۹۰/۸/۱۸ طی مصاحبه‌ای با یک شبکه خبری در دبی بازگو کرد. وی معتقد است که سید موسی صدر در سفرش به لیبی در سال ۱۳۵۷ بعد از ملاقاتش با قذافی، به دستور قذافی کشته شده‌است. وزیر اطلاعات قذافی در شهریورماه ۱۳۹۱ اعلام کرد که موسی صدر بلافاصله پس از مشاجره با قذافی، کشته و در حومه پایتخت دفن شده است. البته خانوادهٔ صدر هرگز این ادعا را نپذیرفتند و همچنان به پیگیری حقوقی و قانونی خود ادامه می‌دهند.
در ماه‌های قبل از پیروز شدن انقلاب ۱۳۵۷ ایران، سید موسی صدر در کنار افرادی همچون: سید محمد باقر صدر، حسینعلی منتظری و چند تن دیگر، از برجسته‌ترین گزینه‌های مطرح احتمالی برای جانشینی سید روح‌الله خمینی پس از درگذشتش بود.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب آنچه خود گفت" ثبت می‌کند