1. خانه
  2. /
  3. کتاب رهیافت های اقتصادی اسلام

کتاب رهیافت های اقتصادی اسلام

پیشنهاد ویژه
3.4 از 1 رأی

کتاب رهیافت های اقتصادی اسلام

Economic approaches of Islam
٪25
190000
142500
معرفی کتاب رهیافت های اقتصادی اسلام
کتابی که پیش روی شماست، دفتر سوم از مجموعۀ «در قلمرو اندیشۀ امام موسی صدر» است. عنوان این دفتر «رهیافت های اقتصادی در اسلام» و در بردارندۀ مجموعۀ مقالات و گفتارهای اقتصادی امام موسی صدر است. از نگاه امام موسی صدر، ما در اسلام علم اقتصاد نداریم، اما این سخن بدین معنا نیست که اسلام را با مسائل اقتصادی کاری نیست، بلکه به عکس، با نگاهی به همۀ ابواب فقه می توان رهیافت اقتصادی اسلام و جهت گیری اقتصادی آن را دریافت. در واقع، او روشی میانه را برای دریافت احکام اقتصادی اسلام در پیش گرفت؛ دو روش دیگر نگاه هایی افراطی و تفریطی به احکام اسلامی است، که یکی بر آن است که ما همۀ علوم را در اسلام داریم و دیگری می گوید علوم جدید و احکام اسلامی متعلق به دو دنیای کاملا متمایز سنت و تجدد هستند، و این یکی هیچ راهی به دیگری ندارد. در واقع، باید گفت که امام موسی صدر، با نگرش جامع خود، نه راه افراط پیموده و نه راه تفریط، بلکه پیوندی میان سنت و مدرنیته برقرار ساخته است، و با توجه به اصول اسلامی، پاسخ هایی به مسائل جدید جامعه می دهد. او خود می گوید: « بی شک، همه می دانیم که علم اقتصاد از علوم جدید به شمار می رود. اما آدمی می تواند از احکام گوناگون اسلام، مکتبی اقتصادی کشف کند. به بیان دیگر، با نگاه به مکاتب اقتصادی جدید، درمی یابیم که اسلام راه روشنی در اقتصاد در پیش گرفته و همۀ احکام اقتصادی اسلام در این روش و مکتب جای می گیرد.»
درباره امام موسی صدر
درباره امام موسی صدر
سیّد موسی صدر (زادهٔ ۱۴ خرداد ۱۳۰۷ در قم – ربوده شده در ۱۰ شهریور ۱۳۵۷ در لیبی) روحانی عالم و مجتهد شیعه و مؤسس مجلس اعلای شیعیان لبنان بود. او از رهبران مذهبی و سیاسی لبنان نیز به‌شمار می‌رفت. صدر در میان برخی شیعیان به «امام موسی صدر» معروف است.
او در ۹ شهریور ۱۳۵۷، طی سفری رسمی به لیبی به دعوت معمر قذافی ربوده شد. در حالی که بسیاری گزارش‌ها حاکی از قتل او در همان زمان توسط قذافی است، برخی گزارش‌ها حاکی از اسارت او در زندان‌های لیبی می‌داد. احمد رمضان یکی از نزدیکان معمر قذافی روز چهارشنبه ۱۳۹۰/۸/۱۸ طی مصاحبه‌ای با یک شبکه خبری در دبی بازگو کرد. وی معتقد است که سید موسی صدر در سفرش به لیبی در سال ۱۳۵۷ بعد از ملاقاتش با قذافی، به دستور قذافی کشته شده‌است. وزیر اطلاعات قذافی در شهریورماه ۱۳۹۱ اعلام کرد که موسی صدر بلافاصله پس از مشاجره با قذافی، کشته و در حومه پایتخت دفن شده است. البته خانوادهٔ صدر هرگز این ادعا را نپذیرفتند و همچنان به پیگیری حقوقی و قانونی خود ادامه می‌دهند.
در ماه‌های قبل از پیروز شدن انقلاب ۱۳۵۷ ایران، سید موسی صدر در کنار افرادی همچون: سید محمد باقر صدر، حسینعلی منتظری و چند تن دیگر، از برجسته‌ترین گزینه‌های مطرح احتمالی برای جانشینی سید روح‌الله خمینی پس از درگذشتش بود.
دسته بندی های کتاب رهیافت های اقتصادی اسلام
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب رهیافت های اقتصادی اسلام" ثبت می‌کند