شرکت های ایرانی همچون سازمان های خارجی به نوعی با محیط پیچیده ای در تعامل هستند. این پیچیدگی ها، هم ناشی از تعدد عوامل محیطی و هم ناشی از رفتارهای سریع و تغییر جهت های ناگهانی و گسستۀ این عوامل است، که آثار وسیعی را در سازمان ها در ایران و به ویژه شرکت های بزرگ برجای گذاشته اند. از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: ورود محصولات شرکت های خارجی در اثر کاهش موانع تعرفه ای و غیرتعرفه ای کشور و شدت یافتن رقابت سازمان های ایرانی با آن شرکت ها و همچنین افزایش تعداد عرضه کنندگان و مشتریان شرکت های ایرانی در اثر پیشرفت فناوری ها و ارتباطات. تحولات سیاسی در داخل و خارج کشور (منطقه و جهان) باعث تغییرات شدید در رفتارهای سیاسی کشورهای دیگر در قبال ایران شده است که درنتیجه، فضای سیاسی ایران با شرایط پیش بینی ناپذیر و ریسک زیاد سرمایه گذاری مواجه شده است. تحریم های اقتصادی و تغییرات پیوسته در آنها، شرکت های ایرانی فعال در عرصۀ بین المللی را با مسائل و مشکلات مختلف، مواجه ساخته است. ازاین رو، دستیابی به رویکردهای نوین مدیریتی برای سازگار کردن سازمان ها با شرایط مذکور و پاسخ گویی به مسائل به وجود آمده برای نظریه پردازان علوم سازمانی و مدیران عالی، امری کلیدی و ضروری است.
کتاب «مدیریت سازمانها در شرایط پیچیده» به بحث و بررسی دربارۀ فرآیند مدیریت استراتژیک سازمان ها در شرایط پیچیده پرداخته است و موضوعات مهمی چون: اندیشه پارادایمی در تئوری سازمان و مدیریت، بنیان های فلسفی اندیشۀ پیچیدگی، نظریۀ آشوب، نظریۀ پیچیدگی، استراتژی سازی در محیط های پیچیده و … را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
این کتاب می تواند به عنوان منبعی کامل برای دروس «مدیریت استراتژیک در شرایط پیچیده» و «مدیریت استراتژیک پیشرفته» در مقطع کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی و همچنین دروس «فلسفۀ علم» و «استراتژی های بازرگانی» در مقطع دکتری مدیریت استراتژیک به کار گرفته شود.
کتاب مدیریت سازمان ها در شرایط پیچیده