1. خانه
  2. /
  3. مجموعه ده کتاب شعر مهدی اخوان ثالث

مجموعه ده کتاب شعر مهدی اخوان ثالث

4.6 از 5 رأی

مجموعه ده کتاب شعر مهدی اخوان ثالث

2 جلدی
collected books
انتشارات: زمستان
ناموجود
1400000
معرفی مجموعه ده کتاب شعر مهدی اخوان ثالث
کتاب پیش رو مجموعه ای دو جلدیست از ده کتاب شعر مهدی اخوان ثالث، شاعر پرآوازه ایرانی که با تخلص م.امید شناخته می شود.

شعر او هنوز هم آشنا و قابل لمس است و همچون بسیاری از اسطوره های شعر و ادب پارسی از رنگ و لعابی ملی برخوردار است. قلم او متمایز است آنچه سبب این تمایز می شود وجه حماسی و لحن کوبنده ی اشعار اوست. اشعاری که با دغدغه ی اجتماع و مشکلات زندگی مردم عجین شده و کوبندگی ابیات حماسی و گنجینه ی غنی شعر خراسانی را از پیشینیان خود به یادگار دارد. اخوان شاعری چیره دست در هر دو سبک سنتی و نوست و از تلفیق سبک نیما و شاعرانگی کهن، معجونی منحصر به فرد با امضای جاودانه ی خویشتن ایجاد کرده و این کتاب که آخرین چاپ آن در سال 95 بوده، بالغ بر هزار و هشتصد صفحه از اشعار ارزشمند این شاعر پرآوازه را در خود جای داده است.

کتاب های اصلی این مجموعه، دوزخ اما سرد، ارغنون، زمستان، تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم، در حیاط کوچک پاییز در زندان، از این اوستا، اما باید زیست و آخر شاهنامه را شامل می شود.

شاعر ارجمند را پسری است خلف به نام زردشت اخوان ثالث که مسئولیت نشر زمستان و انتشار آثار پدر را به عهده گرفته است. زردشت که بارها به چاپ غیرقانونی و کم و زیاد شدن اشعار پدر اعتراض کرده بود نهایتا تصمیم گرفت تا مجموع ده دفتر از آثار او را به صورت یک مجموعه ی کلی منتشر کند تا از تحریف و از بین رفتن اشعار ارزشمند این شاعر که قلمش به شعر پارسی اعتبار بخشیده بود، پیشگیری به عمل بیاید.
درباره مهدی اخوان ثالث
درباره مهدی اخوان ثالث

مهدی اخوان ثالث (۱۰ اسفند ۱۳۰۷ مشهد - ۴ شهریور ۱۳۶۹ تهران)، شاعر پرآوازه و موسیقی‌پژوه ایرانی بود. نام و تخلص وی در اشعارش م. امید بود.
اشعار او زمینهٔ اجتماعی دارند و گاه حوادث زندگی مردم را به تصویر کشیده‌است؛ همچنین دارای لحن حماسی آمیخته با صلابت و سنگینی شعر خراسانی و نیز در بردارندهٔ ترکیبات نو و تازه است.
اخوان ثالث در شعر کلاسیک فارسی توانا بود و در ادامه به شعر نو گرایید. از وی اشعاری در هر دو سبک به جای مانده‌است. همچنین او آشنا به نوازندگی تار و مقام‌های موسیقایی بود.

چیره‌دستی اخوان در شعر حماسی است. او درون‌مایه‌های حماسی را در شعرش به کار می‌گیرد و جنبه‌هایی از این درون‌مایه‌ها را به استعاره و نماد آراسته می‌کند.

به گفته برخی از منتقدین، تصویری که از م. امید در ذهن بسیاری به جا مانده این است که او از نظر شعری به نوعی نبوت و پیام‌آوری روی آورده و از نظر عقیدتی آمیزه‌ای از تاریخ ایران باستان و آراء عدالت‌خواهانه پدیدآورده و در این راه، گاه ایران‌دوستی او جنبه نژادپرستانه پیدا کرده‌است. در واقع اخوان ثالث شعر را چنین تعریف می‌کند: شعر محصول بی‌تابی انسان در لحظاتی است که در پرتو شعور نبوت قرار می‌گیرد.

اما اخوان این موضوع را نمی‌پذیرفت و در این باره گفته‌است: «من به گذشته و تاریخ ایران نظر دارم. من عقده عدالت دارم. هرکس قافیه را می‌شناسد، عقده عدالت دارد. قافیه دو کفه ترازو است که خواستار عدل است… گهگاه فریادی و خشمی نیز داشته‌ام.»

شعرهای اخوان در دهه‌های ۱۳۳۰ و ۱۳۴۰ شمسی روزنه هنری تحولات فکری و اجتماعی زمان بود و بسیاری از جوانان روشنفکر و هنرمند آن روزگار با شعرهای او به نگرش تازه‌ای از زندگی رسیدند. مهدی اخوان ثالث بر شاعران معاصر ایرانی تأثیری عمیق داشته‌است.

هنر اخوان در آمیزش شعر کهن و سبک نیمایی و سوگ او بر گذشته، مجموعه‌ای به وجود آورد که خاص او بود و اثری عمیق در هم‌نسلان او و نسل‌های بعد گذاشت.
قسمت هایی از مجموعه ده کتاب شعر مهدی اخوان ثالث

*سلامت را نمی خواهند پاسخ گفت/ سرها در گریبان است/ کسی سربر نیارد کرد پاسخ گفتن و دیدار یاران را/ نگه جز پیش پا را دید نتواند/ که ره تاریک و لغزان است/ وگر دست محبت سوی کس یازی/ به اکراه آورد دست از بغل بیرون/ که سرما سخت سوزان است/ نفس کز گرمگاه سینه می آید برون ابری شود تاریک/ چو دیوار ایستد در پیش چشمانت/ نفس کاین است پس دیگر چه داری چشم/ زچشم دوستان دور یا نزدیک/ مسیحای جوان مرد من ای ترسای پیر پیرهن چرکین/ هوا بس ناحوانمردانه سرد است…آی…/ دمت گرم و سرت خوش باد.*

*باغ بی برگی آسمانش را گرفته تنگ در آغوش/ ابر؛ با آن پوستین سرد نمناکش/ باغ بی برگی،/ روز و شب تنهاست،/ با سکوت پاک غمناکش/ ساز او باران، سرودش باد/ جامه اش شولای عریانی ست/ ورجز،اینش جامه ای باید/ بافته بس شعله زرتار پودش باد/ گو بروید، هرچه در هر جا که خواهد، یا نمی خواهد/ باغبان و رهگذران نیست/ باغ نومیدان/ چشم در راه بهاری نیست/ گر ز چشمش پرتو گرمی نمی تابد،/ ور برویش برگ لبخندی نمی روید؛/ باغ بی برگی که می گوید که زیبا نیست؟/ داستان از میوه های سربه گردونسای اینک خفته در تابوت پست خاک می گوید/ باغ بی برگی/ خنده اش خونیست اشک آمیز/ جاودان بر اسب یال افشان زردش می چمد در آن *

مقالات مرتبط با مجموعه ده کتاب شعر مهدی اخوان ثالث
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "مجموعه ده کتاب شعر مهدی اخوان ثالث"
9 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سلام من دیشب این کتاب را( اخوان ثالث ) اینترنتی خریدم ولی تا کنون هیچ اقدامی نشده. کی ارسال میشه؟

1403/10/18 | توسطکاربر سایت
0
|

ببخشید کتاب‌ها قاب دارن؟

1401/11/19 | توسطسونا مظلومی
0
|
پاسخ ها

بله این کتاب قابدار هست

1403/01/27|توسطکاربر سایت
0

جا داره این روزها شعر «حافظ جان» اخوان ثالث رو زیرلب زمزمه کنیم😭

1401/07/24 | توسطمحمد نصیری
4
|

جا داره این روزها شعر «حافظ جان» اخوان ثالث رو زیرلب زمزمه کنیم😭

1401/07/23 | توسطمحمد نصیری
4
|

اگر عاشق کارهای اخوان هستید که هیچ، ولی اگر می‌خواهید بهترین‌های اخوان را بخوانید، همه معترفند که از ده دفتر شعر اخوان، سه تای آن‌ها درخشان و بقیه آثاری معمولی هستند. در این ده کتاب، از حدود ۴۵۰ شعر، دو سوم‌شان در قالب‌های کلاسیک سروده شده است و شاید سرخورده شوید از اینکه کتاب را باز کنید و ببینید پولِ زیادی داده‌اید ولی در دیوان یکی از سترگ‌ترین شاعران نوپرداز، باید دایما غزل و قصیده بخوانید. بهترین دفترهای اخوان، «زمستان»، «آخر شاهنامه» و «از این اوستا» هستند که با قیمتی معقول می‌توانید خریداری کنید.

1401/07/09 | توسطمحمد نصیری
24
|

میشه موجودش کنین؟

1400/09/08 | توسطسحر پارسا - کاربر سایت
5
|

سلام خواهشا موجود کنید

1400/03/26 | توسطکاربر سایت
3
|

این کتاب رو دیگه موجود نمی‌کنید؟

1400/03/09 | توسطمجید فروردین
5
|

سلام، ببخشید میشه این کتاب رو موجود کنید

1400/02/04 | توسطکاربر سایت
11
|