1. خانه
  2. /
  3. کتاب لاکان - هیچکاک

کتاب لاکان - هیچکاک

نویسنده: اسلاوی ژیژک
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.3 از 1 رأی

کتاب لاکان - هیچکاک

Everything You Always Wanted to Know about Lacan
انتشارات: ققنوس
٪15
220000
187000
پیشنهاد ویژه
3.8 از 1 رأی

کتاب آنچه همیشه می خواستید درباره لکان بدانید

اما میترسیدید از هیچکاک بپرسید
Everything You Always Wanted to Know about Lacan
انتشارات: گام نو
٪20
260000
208000
معرفی کتاب لاکان - هیچکاک
یک اثر هنری مدرنیستی بنا به تعریف «غیرقابل درک» است. به عنوان یک شوک عمل می‌کند، به‌عنوان برهم زدن ضربه‌ای که رضایت روزمره ما را تضعیف می‌کند و در برابر ادغام شدن مقاومت می‌کند. با این حال، کاری که پست مدرنیسم انجام می‌دهد کاملا برعکس است: او معتقد است که محصولاتی با جذابیت انبوه هستند. هدف درمان پست مدرنیستی این است که خانه داری اولیه آنها را بیگانه کند: "فکر می کنید آنچه می بینید یک ملودرام ساده است که مادربزرگ شما در دنبال کردن آن مشکلی ندارد" با این حال، بدون در نظر گرفتن تفاوت بین علامت و سینتوم/ساختار گره بورومین/این واقعیت که زن یکی از نام‌های پدر است... شما کاملا نکته را از دست داده‌اید!' اگر نویسنده‌ای هست که نامش مظهر لذت تفسیری «بیگانه‌کردن» پیش پاافتاده‌ترین محتوا باشد، او آلفرد هیچکاک است (و - انکار آن بی‌فایده است - این کتاب بی‌نهایت در این جنون شریک است).
در این کتاب فوق‌العاده از مطالعات موردی، هیچکاک روی کاناپه تحلیل‌گر قرار می‌گیرد، زیرا مشارکت‌کنندگان آن شور و شوق بی‌نظیر و جریان تئوریکی را در کل آثار هیچکاک، از پنجره عقبی تا روانی، به عنوان نمونه‌ای از آشنایی زدایی «پسامدرن» به ارمغان می‌آورند. با شروع از این فرض که «همه چیز معنا دارد»، محتوای روایی ظاهری و رویه‌های رسمی فیلم‌ها تحلیل می‌شوند تا تکثیر غنی مکانیسم‌های ایدئولوژیک و روانی در کار را آشکار کنند. اما هیچکاک اینجاست تا خواننده را به سمت ملاحظات «جدی» مارکسیستی و لاکانی در مورد ساخت معنا سوق دهد. این کتاب به موقع، تحریک آمیز و اصیل، مطمئنا به نقطه عطف مطالعات هیچکاک تبدیل خواهد شد.
درباره اسلاوی ژیژک
درباره اسلاوی ژیژک
اِسلاوُی ژیژِک (Slavoj Žižek) (زادهٔ ۲۱ مارس ۱۹۴۹) فیلسوف، روان‌کاو، نظریه‌پرداز، جامعه‌شناس، منتقد فرهنگی و سیاست‌مدار اسلوونیایی است. او در لیوبلیانا به دنیا آمد و دکترای فلسفه‌اش را از دانشگاه لیوبلیانا دریافت کرد. در سال ۱۹۹۰ به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری از سوی حزب لیبرال دموکرات اسلوونی معرفی شد. ژیژک فیلسوف و نظریه‌پرداز انتقادی است که بخش عمدهٔ کارش در سنت فلسفی هگلی، مارکسیسم و نیز روانکاوی لاکانی است. او فعالیتهای چشمگیری در زمینهٔ نظریهٔ سیاسی، نظریه فیلم و روانکاوی نظری داشته‌است. شهرت ژیژک برای احیای روانکاوی ژاک لاکان برای یک خوانش جدید از فرهنگ عامه است. او رسالات گوناگونی دربارهٔ موضوعات گوناگون نگاشته‌است. موضوعاتی چون جنگ عراق، بنیادگرایی، سرمایه‌داری، رواداری، حقیقت سیاسی، جهانی‌سازی، سوبژکتیویته، حقوق انسانی، لنین، اسطوره، فضای مجازی، پسامدرنیسم، چندفرهنگ‌گرایی، پست مارکسیسم، آلفرد هیچکاک و دیوید لینچ. او به شوخی در مصاحبه با یک نشریهٔ اسپانیایی خود را یک استالینیست لاکانی تندرو معرفی کرده‌است.
ژیژک یک نظریه‌پرداز سینمایی نیز هست. او از تفسیر روانکاوانهٔ لاکانی برای ایجاد یک نظریهٔ سینمایی و یک شیوهٔ نقد جدید استفاده کرده‌است. به اعتقاد رابرت استم، او از فیلم‌های سینمایی برای شرح نظریات لاکان استفاده می‌کند و در فیلم‌های سینمایی مثال‌هایی می‌یابد که حتی از خود لاکان هم افکار روانکاوانهٔ او را بهتر شرح می‌دهند. ژیژک به بررسی میل و فانتزی ناخودآگاه، امر واقعی و ابژهٔ والای ایدئولوژی در فیلم‌ها می‌پردازد و از این راه یک تأویل روانکاوانه در باب سینما می‌سازد. لینچ و هیچکاک دو فیلم‌ساز مورد علاقهٔ ژیژک هستند که تفسیر آثار آن‌ها بیش از همه مورد توجهش بوده‌اند.

قسمت هایی از کتاب لاکان - هیچکاک

می توان به بازی تنیس مشهور دیگری اندیشید، به فیلم آگراندیسمان ساخته آنتونیونی. در فیلم مذکور، گروهی از مردم مشغول بازی تنیس بدون توپ هستند؛ و در آخر فیلم، دیوید همینگز به بازی آن ها وارد می شود، آن هم با دنبال کردن و آوردن توپی که وجود ندارد. او بازی ای را می پذیرد که در آن جایگاه ابژه خالی است، دقیقا به مانند بازی های اجتماعی که می تواند بدون جسد نیز ادامه یابد. توهم است که با بزرگ کردن عکس می توان رد ابژه [ در این جا جسد ] را دنبال کرد، این که آگراندیسمان کردن عکس می تواند ابژه را به چنگ آورد و تصاحب کند. اما همه چیزی که می توانستیم ببینیم حاشیه های محو شده ابژه ای توهم انگیز بود که صبح روز بعد دیگر وجود نداشت.

مقالات مرتبط با کتاب لاکان - هیچکاک
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب لاکان - هیچکاک" ثبت می‌کند