کتاب چگونه لاکان بخوانیم

How to Read Lacan
کد کتاب : 28548
مترجم :
شابک : 978-6220602842
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 173
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 2006
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 9
زودترین زمان ارسال : 3 اردیبهشت

لاکان به روایت ژیژک
How to Read Lacan
کد کتاب : 83099
مترجم :
شابک : 978-9649698526
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 178
سال انتشار شمسی : 1401
سال انتشار میلادی : 2006
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 97
زودترین زمان ارسال : 3 اردیبهشت

معرفی کتاب چگونه لاکان بخوانیم اثر اسلاوی ژیژک

چگونه لاکان بخوانیم به قلم شیوای اسلاوی ژیژک، فیلسوف و روانکاو مشهور معاصر، مجموعه ای است از بحث های زمینه ای و توضیحات آن، که دانش مخاطب را پیرامون متونی که در باب حکم مد نظر وجود دارند، غنی می سازد. در این کتاب نویسنده با انتخاب بریده هایی مهم از بزرگترین متون جهان، موضوعاتی اساسی و ضروری را مورد بررسی قرار می دهد. دیدگاه هایی همچون ایده های اصلی ژاک لاکان در باب لذت، که عقاید ما را در زمینه ی روانکاوی بازآفرینی کرده است.
حکمت لاکان در زمینه ی اخلاق روانکاوی یک معمای بزرگ را در بردارد. سابقا از روانکاوی به صورت سنتی انتظار می رفت که به بیمار اجازه دهد تا بر موانعی را که سبب می شوند از دسترسی او به یک لذت جنسی نرمال جلوگیری شود، غلبه پیدا کند؛ اما امروزه با تجویز دستور "لذت ببرید" بمباران می شویم و روانکاوی تنها گفتمانی محسوب می شود که فرد در آن مجاز است به لذت نبردن.
دفاع شورانگیز اسلاوی ژیژک از لاکان، ضروریت اخلاقی لاکان را باز تولید می کند. چرا که در مورد لاکان، روانکاوی همچون یک روش مطالعه است و هر فصل، متنی از لاکان را ارائه می دارد تا ابزاری باشد برای تفسیر متون دیگری در زمینه ی فلسفه، هنر یا ایدئولوژی.
چگونه لاکان بخوانیم، کتابی است شفاف و متمرکز بر موضوعات ارائه شده؛ مثال ها کاملا قابل فهم و دسترسی اند و خواننده متوجه مصداق آن ها در جنبه های مختلف زندگی می شود. این اثر برای تمامی افرادی که به نظریات روانکاوی و لاکان و ژیژک علاقمند هستند اما از گم شدن در پیچیدگی های آن وحشت دارند، مناسب است. علاوه بر اینکه خواندن اثر بسیار آسان است، ژیژک تعاریف و شفاف سازی هایی را در پرانتز توضیح می دهد تا خواننده خیلی از بحث پرت نشود.

کتاب چگونه لاکان بخوانیم

اسلاوی ژیژک
اِسلاوُی ژیژِک (Slavoj Žižek) (زادهٔ ۲۱ مارس ۱۹۴۹) فیلسوف، روان‌کاو، نظریه‌پرداز، جامعه‌شناس، منتقد فرهنگی و سیاست‌مدار اسلوونیایی است.او در لیوبلیانا به دنیا آمد و دکترای فلسفه‌اش را از دانشگاه لیوبلیانا دریافت کرد. در سال ۱۹۹۰ به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری از سوی حزب لیبرال دموکرات اسلوونی معرفی شد. ژیژک فیلسوف و نظریه‌پرداز انتقادی است که بخش عمدهٔ کارش در سنت فلسفی هگلی، مارکسیسم و نیز روانکاوی لاکانی است. او فعالیتهای چشمگیری در زمینهٔ نظریهٔ سیاسی، نظریه ف...
قسمت هایی از کتاب چگونه لاکان بخوانیم (لذت متن)
یکی دو سال پیش، یک آگهی تبلیغاتی جذاب برای ماء الشعیر در تلویزیون بریتانیا نشان داده می شد. آگهی با همان رویارویی قصه ی پریانی همیشگی آغاز می شد: دختری در کنار یک جویبار راه می رود، قورباغه ای می بیند، آن را می گیرد و به آرامی روی پای اش می گذارد، می بوسدش، و البته قورباغه ی زشت تبدیل به مردی جوان و زیبا می شود. اما داستان به پایان نرسیده است: مرد جوان مشتاقانه نگاه اش می کند، او را به سوی خود می کشد، ... و او بدل می شود به بطری ماءالشعیری که مرد پیروزمندانه در دست گرفته است. از طرف زن، مطلب از این قرار است که عشق و محبت او (که با بوسیدن قورباغه نشان داده شده) قورباغه را بدل به مردی زیبا، یک حضور فالیک تام و تمام می کند؛ از طرف مرد، این کار تقلیل زن به یک پاره ابژه ، علت میل مرد است. به علت این عدم تقارن است که هیچ رابطه ی جنسی وجود ندارد: ما یا زنی با یک قورباغه داریم یا مردی با یک بطری ماءالشعیر. چیزی که هرگز نمی توانیم داشته باشیم زوج طبیعی متشکل از زن و مردی زیبا است: همتای خیالاتی این زوج آرمانی فیگور قورباغه ای که یک بطری ماءالشعیر را آغوش گرفته خواهد بود.