"انواع ویرایش" به قلم "ابوالفضل طریقه دار"، به شما میآموزد که چطور با استفاده از "شیوه ویرایشهای علمی/ محتوایی، ساختاری، نگارشی/ ادبی و فنی" که در این کتاب بیان شده، یک متن را به بهترین شکل ممکن ویرایش کنید.
اگر تا به حال چیزی نوشتهاید، حتما به ویرایش پس از نوشتن آن نیاز داشتهاید. اگر تا به حال یک سرویس ویرایش استخدام کردهاید، احتمالا میدانید که ویرایش در واقع یک فرآیند پیچیده است و انواع مختلفی از ویرایش وجود دارد. "شیوه ویرایشهای علمی/ محتوایی، ساختاری، نگارشی/ ادبی و فنی" همه روشهای مختلف ویرایش یک سند مکتوب هستند. ویرایش آکادمیک و ویرایش مجلات نیز خدماتی هستند که برای سفارش در دسترس هستند. چه تفاوتی بین "انوع ویرایش" وجود دارد؟ چگونه میدانید نوشته شما به چه نوع ویرایشی نیاز دارد؟ "ابوالفضل طریقه دار" در کتاب پیش رو "انواع ویرایش" را معرفی کرده و توضیح میدهد که هر نوع ویرایش شامل چه چیزی است. او تفاوتهای بین "انواع ویرایش" را مورد بحث قرار میدهد تا خواننده بعد از مطالعهی این اثر، قادر باشد نوع سرویس ویرایشی مورد نیازش را درخواست کند.
هر یک از "انواع ویرایش"، بخش مهمی از فرآیند بازبینی است و به طور کلی پیشرفت یک سند را از یک پیشنویس خام به نسخه نهایی نشان میدهد. بسته به نوع سندی که ویرایش میکنید، ممکن است در مواردی که کتاب "انواع ویرایش" معرفی میکند، همپوشانی وجود داشته باشد، اما در بیشتر موارد، مراحل ویرایش واضح و متمایز هستند.
ویراستاران باید هدف یک اثر نوشتاری یا ماهیت محتوای آن را تعریف کنند تا مشخص کنند که نوشته میخواهد روی چه نوع مخاطبی تمرکز کند. هنگامیکه ویراستاران هدف نوشتار را درک کنند، میتوانند مشکلات را تصحیح کرده و به نویسندگان فنی کمک کنند تا اسنادی با ظاهر دقیق ایجاد کنند.
کتاب انواع ویرایش