1. خانه
  2. /
  3. کتاب آینه های ناگهان

کتاب آینه های ناگهان

4 از 1 رأی

کتاب آینه های ناگهان

Mirrors suddenly
انتشارات: افق
٪15
150000
127500
معرفی کتاب آینه های ناگهان
"آینه های ناگهان" یکی از معروف‌ترین عناوینی است که مخاطبین شعر معاصر در قفسه‌ی کتابفروشی‌ها، کتابخانه‌ها یا در دستان دیگر خوانندگان مشاهده نموده‌اند. این نام، در واقع عنوان کتابی است از "قیصر امین پور" که مجموعه شعرهای این شاعر محبوب را برعهده دارد. "قیصر امین‌ پور" اشعار مجموعه‌ی "آینه های ناگهان" را در حد واسط سال‌های میانی دهه‌ی شصت تا اوایل دهه‌ی هفتاد سرود و نشر افق آن را به چاپ رساند.
از زمان نخستین انتشار مجموعه "آینه های ناگهان" از "قیصر امین پور"، این کتاب بیش از بیست بار مورد تجدید چاپ قرار گرفته که این استقبال گسترده، نشان از علاقه‌ی مخاطبین به اشعار این شاعر خوزستانی، و استعداد او در سرودن شعر دارد. "قیصر امین پور" شاعر ترکیب‌های روح‌نواز است؛ او با تلفیق عناصر شعری با حس و اعتقاد، آثاری را خلق کرده که هم مخاطبینی را که طرفدار اشعار عاشقانه و احساسی هستند، خشنود نموده و هم چیزی در درون آنها لمس می‌کند که شاید خاصه‌ی این جغرافیا و آب و خاک باشد. او ایمان و اعتقادی همگانی را هدف قرار می‌دهد و به حافظه‌ی مشترک این ملت چنگ می‌‌زند؛ شعرش را به ریسمان عقیده گره می‌زند و از خلوص و زلالی شعر او، هر گردی از بی‌تفاوتی و شک و تردید که بر ایمان نشسته باشد، پاک می‌شود. "آینه‌های ناگهان"، اتفاقی تصادفی در زندگی خواننده خواهد بود که تصویر ایمان "قیصر امین‌ پور" به جهانی زیباتر، عاشقانه‌تر و صمیمی‌تر را نشان می‌دهد و هر از چندگاهی خراش‌هایی که ناملایمات بر چهره‌ی این ایمان انداخته را با نسیمی از صبر و فروتنی و عشق مضاعف، نوازش می‌دهد.
درباره قیصر امین پور
درباره قیصر امین پور
قیصر امین‌پور در ۲ اردیبهشت ۱۳۳۸ در گتوند منطقه بختیاری استان خوزستان به دنیا آمد. دوره راهنمایی و متوسطه خود را در مدرسه راهنمایی دکتر معین و آیت اله طالقانی دزفول گذراند و در سال ۱۳۵۷ در رشته پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد، ولی پس از مدتی از تحصیل این رشته انصراف داد.

قیصر امین‌پور، در سال ۱۳۶۳ بار دیگر اما در رشته زبان و ادبیات فارسی به دانشگاه رفت و این رشته را تا مقطع دکترا گذراند و در سال ۱۳۷۶ از پایان‌نامه دکترای خود با راهنمایی محمدرضا شفیعی کدکنی با عنوان «سنت و نوآوری در شعر معاصر» دفاع کرد. این پایان‌نامه در سال ۱۳۸۳ و از سوی انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شد.

او در سال ۱۳۵۸، به همراه سید حسن حسینی از جمله شاعرانی بود که در شکل‌گیری و استمرار فعالیت‌های واحد شعر حوزه هنری تا سال ۱۳۶۶ تأثیرگذار بود. وی طی این دوران مسئولیت صفحه شعرِ هفته‌نامه سروش را بر عهده داشت و اولین مجموعه شعر خود را در سال ۱۳۶۳ منتشر کرد. اولین مجموعه او «در کوچه آفتاب» دفتری از رباعی و دوبیتی بود و به دنبال آن «تنفس صبح» تعدادی از غزلها و حدود بیست شعر نیمایی را در بر می‌گرفت که البته بعضی به اشتباه این اشعار را سپید می‌پندارند. این کتاب از سوی انتشارات حوزه هنری وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی به چاپ رسید. امین پور هیچگاه اشعار فاقد وزن نسرود و در عین حال این نوع شعر را نیز هرگز رد نکرد.


قیصر امین‌پور، تدریس در دانشگاه را در سال ۱۳۶۷ و در دانشگاه الزهرا آغاز کرد و سپس در سال ۱۳۶۹ در دانشگاه تهران مشغول تدریس شد. وی همچنین در سال ۱۳۶۸ موفق به کسب جایزه نیما یوشیج، موسوم به مرغ آمین بلورین شد. امین‌پور در سال ۱۳۸۲ به‌عنوان عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزیده شد. وی در سال ۱۳۸۶ بر اثر بیماری کلیه و قلب در بیمارستان دی تهران دار فانی را وداع گفت.
قسمت هایی از کتاب آینه های ناگهان

سراپا اگر زرد پژمرده ایم ولی دل به پاییز نسپرده ایم/ چو گلدان خالی ، لب پنجره پر از خطارات ترک خورده ایم/ اگر داغ دل بود ، ما دیده ایم اگر خون دل بود ، ما خورده ایم/ اگر دل دلیل است ، آورده ایم اگر داغ شرط است ، ما برده ایم/ اگر دشنه ی دشمنان ، گردنیم ! اگر خنجر دوستان ، گرده ایم !/ گواهی بخواهید ، اینک گواه : همین زخمهایی که نشمرده ایم !/ دلی سربلند و سری سر به زیر از این دست عمری به سر برده ایم

با توام ای لنگر تسکین ای تکان های دل! ای آرامش ساحل!!‏ با توام ای نور! ای منشور ! ای تمام طیف های آفتابی!‏ ای کبود ارغوانی! ای بنفشابی!‏ با توام ای شور ای دلشوره ی شیرین!‏ با توام ای شادی غمگین!‏ با توام ای غم!‏ غم مبهم!‏ ای نمی دانم!‏ هرچه هستی باش!‏ اما کاش...‏ نه، جز اینم آرزویی نیست:‏ هرچه هستی باش!‏ اما باش! ‏

نظر کاربران در مورد "کتاب آینه های ناگهان"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

باید کتاب جالبی باشه

1402/07/21 | توسطکاربر سایت
2
|

من تا حالا خیلی از اشعار ایشون رو دنبال میکردم ولی تا حالا یک کتاب را کامل نداشتم

1402/02/17 | توسطکاربر سایت
4
|

قیصر شخصیت خاصی داشته شعراشم مثل خودش خاص … وقتی تمومش کردم پر از حس خوب بودم

1401/06/14 | توسطImfarza
7
|