1. خانه
  2. /
  3. کتاب گلها همه آفتابگردانند

کتاب گلها همه آفتابگردانند

4 از 1 رأی

کتاب گلها همه آفتابگردانند

The flowers are all sunflowers
انتشارات: مروارید
٪15
160000
136000
معرفی کتاب گلها همه آفتابگردانند
کتاب "گلها همه آفتابگردانند " یکی از شاخص ترین مجموعه شعر های قیصر امین پور شاعر معاصر و خوش ذوق ایرانی است. به طور کلی می توان آثار امین پور را در سه دسته‌ی شعر، نثر و پژوهش ادبی بررسی کرد. امین پور مجموعا 445 عنوان شعر بزرگسال در پنج مجموعه شعر سروده است.‌ «در کوچه آفتاب» با 130 رباعی و 48 دوبیتی، «تنفس صبح» در سال 1363 با 30 شعر نو، 30 غزل و یک مثنوی، «آینه‌های ناگهان» در سال 1372، «گلها همه آفتابگردانند» در سال 1381 با 49 شعر نو، 35 غزل، 3 رباعی، 2 دوبیتی و یک قصیده و «دستور زبان عشق» در سال 1386 منتشر شده‌اند. «مثل چشمه، مثل رود»، «منظومه ظهر روز دهم» و «به قول پرستو» از جمله شعرهای امین پور برای نوجوانان است. رمان «طوفان در پرانتز» و «بی بال پریدن» در قالب نثر است و «شعر و کودکی» در حوزه‌ی پژوهش ادبی محسوب می‌شود. امین پور شاعر و نویسنده معاصر با استفاده از انواع قالب‌های شعری، ظرفیت زبان فارسی را سنجیده و با ترکیب سبک شعر سنتی و شعر نیمایی به سبکی جدید با عنوان غزل نو دست یافته است. به‌طور کلی بیشترین قالب شعری که امین پور استفاده کرده است، شعر نو و غزل است. او با به‌کارگیری هنرمندانه‌ی آرایه‌های ادبی مثل ابهام، ایجاز و نمادپردازی در جنبه‌های بلاغی شعر به نوآوری رسیده است. سادگی و روانی لحن شعری امین پور در کنار مضمون‌هایی عرفانی و اجتماعی بر ارزش شعر او افزوده است. استفاده از مضمون‌های نو با ترکیب جدیدی از واژگان و در عین حال با زبانی عامیانه نوعی موسیقی در شعر او ایجاد کرده است. مفاهیمی مثل ارزش‌های اخلاقی، انسانیت، پاکی، سادگی، عشق و درد از درون‌مایه‌های اصلی اشعار امین پور است.
درباره قیصر امین پور
درباره قیصر امین پور
قیصر امین‌پور در ۲ اردیبهشت ۱۳۳۸ در گتوند منطقه بختیاری استان خوزستان به دنیا آمد. دوره راهنمایی و متوسطه خود را در مدرسه راهنمایی دکتر معین و آیت اله طالقانی دزفول گذراند و در سال ۱۳۵۷ در رشته پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد، ولی پس از مدتی از تحصیل این رشته انصراف داد.

قیصر امین‌پور، در سال ۱۳۶۳ بار دیگر اما در رشته زبان و ادبیات فارسی به دانشگاه رفت و این رشته را تا مقطع دکترا گذراند و در سال ۱۳۷۶ از پایان‌نامه دکترای خود با راهنمایی محمدرضا شفیعی کدکنی با عنوان «سنت و نوآوری در شعر معاصر» دفاع کرد. این پایان‌نامه در سال ۱۳۸۳ و از سوی انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شد.

او در سال ۱۳۵۸، به همراه سید حسن حسینی از جمله شاعرانی بود که در شکل‌گیری و استمرار فعالیت‌های واحد شعر حوزه هنری تا سال ۱۳۶۶ تأثیرگذار بود. وی طی این دوران مسئولیت صفحه شعرِ هفته‌نامه سروش را بر عهده داشت و اولین مجموعه شعر خود را در سال ۱۳۶۳ منتشر کرد. اولین مجموعه او «در کوچه آفتاب» دفتری از رباعی و دوبیتی بود و به دنبال آن «تنفس صبح» تعدادی از غزلها و حدود بیست شعر نیمایی را در بر می‌گرفت که البته بعضی به اشتباه این اشعار را سپید می‌پندارند. این کتاب از سوی انتشارات حوزه هنری وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی به چاپ رسید. امین پور هیچگاه اشعار فاقد وزن نسرود و در عین حال این نوع شعر را نیز هرگز رد نکرد.


قیصر امین‌پور، تدریس در دانشگاه را در سال ۱۳۶۷ و در دانشگاه الزهرا آغاز کرد و سپس در سال ۱۳۶۹ در دانشگاه تهران مشغول تدریس شد. وی همچنین در سال ۱۳۶۸ موفق به کسب جایزه نیما یوشیج، موسوم به مرغ آمین بلورین شد. امین‌پور در سال ۱۳۸۲ به‌عنوان عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزیده شد. وی در سال ۱۳۸۶ بر اثر بیماری کلیه و قلب در بیمارستان دی تهران دار فانی را وداع گفت.
دسته بندی های کتاب گلها همه آفتابگردانند
قسمت هایی از کتاب گلها همه آفتابگردانند

«خورشید خم شد تا نگاهت را ببوسد، گل غنچه شد تا قرص ماهت را ببوسد / هفت آسمان افتاد در آیینه آب، تا لحظه ای رد نگاهت را ببوسد/ افتاده حتی سایه خورشید برخاک، تا ذره ای از گرد راهت را ببوسد/ شب خیمه زد بر سایه روشن های نیزار، تا تار مژگان سیاهت را ببوسد/ در برکه خم شد روی عکس ماه در آب، نیلوفری، تا روی ماهت را ببوسد/ با سوز سینه بر لب تفتیده عشق، آتش زدی تا دود آهت را ببوسد/ دل آستین افشاند بر وهم دو عالم، تا آستان بارگاهت را ببوسد»

نظر کاربران در مورد "کتاب گلها همه آفتابگردانند"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

اگر کوه‌ها کر نبودند... می‌توانستم ای دور!تورا از دور یکبار دیگر ببینم

1402/08/22 | توسطکاربر سایت
0
|

خیلی دوستش دارم مخصوصا این بیت رو«گر من به شوق دیدنت از خویش می‌روم از خویش می‌روم که تو با خود بیاری‌ام!»

1401/06/31 | توسطImfarza
2
|

اشعار کتاب بسیار زیبا و پر احساس هستند و با نگاه خاص و متفاوت امین پور همراه شده که بسیار تاثیرگذار هست

1399/08/04 | توسطسمیرا ستوده
0
|

گفت: احوالت چطور است؟ گفتمش: عالی است مثل حال گل! حال گل در چنگ چنگیز مغول!

1399/04/17 | توسطم. حسینی
5
|