1. خانه
  2. /
  3. کتاب فرهنگ مثل ها و اصطلاحات گیل و دیلم

کتاب فرهنگ مثل ها و اصطلاحات گیل و دیلم

5 از 1 رأی

کتاب فرهنگ مثل ها و اصطلاحات گیل و دیلم

A Dictionary of Guilaki and Deilami Proverbs
ناموجود
16000
معرفی کتاب فرهنگ مثل ها و اصطلاحات گیل و دیلم
مثل های مردم هر سرزمین نماد آداب و آیین ها و مناسبات اجتماعی، تلقی آن مردم از زیبایی ها و زشتی ها، و نیز چگونگی زیست آنان در فراز و فرود روزگاران است که در قالب کلمات و عباراتی کوتاه گنجانده شده است.
کتاب " فرهنگ مثل ها و اصطلاحات گیل و دیلم" با چند هزار مثل و اصطلاح گیلکی، همراه با چند هزار مثل و زبانزد فارسی و دیگر گویش های ایرانی برای گویاتر کردن آن ها، حاصل سی سال پرس و جو و پژوهش محمود پاینده لنگرودی، این گیله مرد شیفته ادب و فرهنگ گیلان و نویسنده و شاعر گیلکی سرا و فارسی سرای کشورمان است که اینک چاپ جدید آن بعد از گذشت ۲۰ سال از چاپ نخست کتاب به همه علاقمندان ادبیات مردمی و زبانشناسان تقدیم شده است.
کتاب " فرهنگ مثل ها و اصطلاحات گیل و دیلم" مجموعه تقریبی ۱۳۰۰ مثل و اصطلاح به گویش مردم جلگه و کوهستان " شرق گیلان" است.
برگردان فارسی مثل ها و اصطلاحات، خواننده را از مراجعه به فرهنگ لغات بی نیاز می کند و برای استفاده زبان شناسان و دیگر محققان نویسنده سعی کرده آوا نوشت، کاربرد و کنایه های مثل ها را نیز به اختصار در کتاب بیاورد. از دیگر ویژگی های بارز کتاب حاضر این است که به دنبال هر مثل نویسنده مصراع ها، بیت ها، مثل ها، اصطلاحات و تکیه کلام هایی از گویش های دیگر که خاصه زبان فارسی است و نزدیکترین معادل مثل های گیلکی است را برای گویاتر کردن این مثل ها گردآوری کرده است تا فهم آن برای خوانندگان آسان تر باشد.
درباره محمود پاینده لنگرودی
درباره محمود پاینده لنگرودی
محمود پاینده لنگرودی (۱۲ آذر ۱۳۱۰ – ۲۷ آبان ۱۳۷۷) شاعر و مؤلف ایرانی بود. او برای نگارش کتاب فرهنگ گیل و دیلم فارسی به گیلکی برگزیدهٔ ششمین دورهٔ کتاب سال ایران شد. وی از دست رییس جمهور وقت آیت الله علی خامنه ای جایزه خود را دریافت کرد.
او در سال ۱۳۱۰ در لنگرود متولد شد و به گیلکی و فارسی اشعار جالبی سروده‌است. وی کتاب مثل‌ها و اصطلاحات گیل و دیلم و فرهنگ فارسی به گیلکی گیل و دیلم را تألیف نموده و خونینه‌های تاریخ دارالمرز را گردآوری و تنظیم نموده‌است. شعرهای معروف وی لیله‌کۊ (منظۊمه) و يه شؤ بۊشؤم رۊخؤنه (منظۊمه) است. همکنون کوچه ای در لنگرود محله آقاسید عبدالله که منزل پاینده آنجا بود به نام وی نامگذاری شده است. هنرمندان لنگرود میدان اصلی لیلاکوه را میدان پاینده می نامند، اما شورای اسلامی لیلاکوه این نام را به رسمیت نمی شناسد، هنرمندان برای ادای دین به پاینده به دلیل منظومه شعر لیله کوه و خدمات ارزنده اش در فرهنگ لنگرود و گیلان سعی بر همه گیر شدن این اسم در میان مردم دارند، رانندگان تاکسی مسیر لیلاکوه مسافران را به نام میدان پاینده پیاده و سوار می کنند، همکنون گروه کوهنوردی پاینده نیز در لنگرود فعال است. 
دسته بندی های کتاب فرهنگ مثل ها و اصطلاحات گیل و دیلم
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فرهنگ مثل ها و اصطلاحات گیل و دیلم" ثبت می‌کند