1. خانه
  2. /
  3. کتاب شعر؟ یا موسیقی؟

کتاب شعر؟ یا موسیقی؟

3 از 1 رأی

کتاب شعر؟ یا موسیقی؟

شعر؟یا موسیقی؟ (تننای شعر سپید)
Poetry? Or music?
انتشارات: سروش
ناموجود
23000
معرفی کتاب شعر؟ یا موسیقی؟
شعر عروضی کلاسیک ما بر کلیت موسیقی ایران، هم موسیقی دستگاهی هم موسیقی های توأم با شعر، مانند آوازها و تصنیف ها، تأثیر گذاشته است، به طوری که بعضی موسیقی را فقط با کلام می شناسند و از لحظه اول شنیدن موسیقی در انتظار شعرند. طرفداران اصالت شعر تا می توانند موسیقی را به آواز و شعر محدود می کنند. در مقابل، موسیقی دانانی سعی دارند به موسیقی استقلال بخشند، و در این گیرودار موسیقی با کلام هم دچار آشفتگی می شود.
با شناخت امروز ما، شعر فقط شامل عواملی چون وزن و قافیه و عروض نیست و در آن حرف نقشی بجا دارد.این کتاب به همه عوامل علمی و فنی اجتماعی تأثیرگذار در تکوین موسیقی با کلام پرداخته و این نکته شکافته شده است که شعر پدیده ای جدا از موسیقی نیست، و اگر تأثیرات معنایی شعر را از شعر جدا کنیم، دیگر عوامل سازنده شعر از مقوله موسیقی اند، لذا در پی کشف مبانی حس کردن وزن، به عروض نیمایی و شعر سپید هم می پردازد تا راهی علمی برای استفاده از شعر در موسیقی ارئه کند.
کتاب"شعر؟یا موسیقی؟(تننای شعر سپید)" در ۹ فصل با عناوینی چون درباره وزن شعر، آشفتگی ها در موسیقی متریک، درباره ریتم و وزن و ردیف،چگونگی مقوله ریتم در ضربی های ردیف، مبحث وزن در تصنیف ها، بداهه نوازی با نگاهی به مقوله ریتم، تلفیق شعر و موسقی و مبحث مناسب خوانی، نگاهی به موسیقی و کلام در کار آوازخوانان نامدار موسیقی ایران و تلفیق شعر و موسیقی در موسیقی دستگاهی ایران؛ تدوین شده است و مباحث مفیدی را در رابطه با شعر و موسیقی به خواننده بازگو می کند.
درباره مهدی آذر سینا
درباره مهدی آذر سینا
مهدی آذرسینا (زادهٔ ۱ شهریور ۱۳۲۵) نوازنده، آهنگساز و نویسندهٔ اهل ایران است. مهدی آذرسینا ۱ شهریور سال ۱۳۲۵ در تبریز متولد شد. همزمان با تحصیل در دبیرستان نوازندگی ویلن را آغاز کرد و پس از پایان تحصیلات متوسطه در تهران سکونت گزید. در این هنگام به کلاس‌های آزاد هنرستان موسیقی ملی راه یافت و از آموزش‌های «رحمت‌الله بدیعی» بهره برد. او تحصیلات موسیقی خود را در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران پی گرفت. از جمله استادان وی می‌توان به نورعلی برومند، داریوش صفوت و علی‌اصغر بهاری اشاره نمود. او رشتهٔ تخصصی «آموزش موسیقی» را برگزید و متد ارف را نزد سعید خدیری آموخت.
وی از جمله آهنگسازان ایرانی است که تلاش‌های در چندصدایی موسیقی ایرانی انجام داده‌است. او همچنین در حیطهٔ تلفیق شعر نو با موسیقی ایرانی تجربیاتی داشته که از جملهٔ آن‌ها کنسرت مشترک با شهرام ناظری در اوایل دهه ۷۰ است. او در هجدهمین جشنواره موسیقی فجر مورد تقدیر قرار گرفت. وی همچنین در نوزدهمین جشن خانه موسیقی ایران برای تألیف کتاب «شعر؟ یا موسیقی؟» تجلیل شد.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب شعر؟ یا موسیقی؟" ثبت می‌کند