شعر عروضی کلاسیک ما بر کلیت موسیقی ایران، هم موسیقی دستگاهی هم موسیقی های توأم با شعر، مانند آوازها و تصنیف ها، تأثیر گذاشته است، به طوری که بعضی موسیقی را فقط با کلام می شناسند و از لحظه اول شنیدن موسیقی در انتظار شعرند. طرفداران اصالت شعر تا می توانند موسیقی را به آواز و شعر محدود می کنند. در مقابل، موسیقی دانانی سعی دارند به موسیقی استقلال بخشند، و در این گیرودار موسیقی با کلام هم دچار آشفتگی می شود.
با شناخت امروز ما، شعر فقط شامل عواملی چون وزن و قافیه و عروض نیست و در آن حرف نقشی بجا دارد.این کتاب به همه عوامل علمی و فنی اجتماعی تأثیرگذار در تکوین موسیقی با کلام پرداخته و این نکته شکافته شده است که شعر پدیده ای جدا از موسیقی نیست، و اگر تأثیرات معنایی شعر را از شعر جدا کنیم، دیگر عوامل سازنده شعر از مقوله موسیقی اند، لذا در پی کشف مبانی حس کردن وزن، به عروض نیمایی و شعر سپید هم می پردازد تا راهی علمی برای استفاده از شعر در موسیقی ارئه کند.
کتاب"شعر؟یا موسیقی؟(تننای شعر سپید)" در ۹ فصل با عناوینی چون درباره وزن شعر، آشفتگی ها در موسیقی متریک، درباره ریتم و وزن و ردیف،چگونگی مقوله ریتم در ضربی های ردیف، مبحث وزن در تصنیف ها، بداهه نوازی با نگاهی به مقوله ریتم، تلفیق شعر و موسقی و مبحث مناسب خوانی، نگاهی به موسیقی و کلام در کار آوازخوانان نامدار موسیقی ایران و تلفیق شعر و موسیقی در موسیقی دستگاهی ایران؛ تدوین شده است و مباحث مفیدی را در رابطه با شعر و موسیقی به خواننده بازگو می کند.
کتاب شعر؟ یا موسیقی؟