1. خانه
  2. /
  3. کتاب نیایش ها

کتاب نیایش ها

نویسنده: مصطفی چمران
3.3 از 1 رأی

کتاب نیایش ها

The prayers
ناموجود
20000
معرفی کتاب نیایش ها
در ابتدای این کتاب، تصویری از دست خط نیایش های دکتر مصطفی چمران آورده شده است.
مهدی چمران در قسمتی از مقدمه این کتاب و در مدح شخصیت برادر خود نوشته است: دکتر چمران در بعد مبارزات مسلحانه و جنگ های کلاسیک و چریکی و نامنظم استادی مسلم بود. شهید دکتر چمران، در کنار این صلابت حماسی خود، روحی بس لطیف و احساسی عمیق و هنرمندانه داشت به گونه ای که حتی حرکت های نظامی او نیز با نرمشی خاص و هنرمندانه توام بود. تفاوت فراوان مناجات او با بسیاری از مناجات های بشری، عجین بودن آن ها با زندگی و حیات روزمره بشری او و برداشت های انسانی او در برابر خداوند است و مناجاتی صرفا روحانی و به دور از غوغای زندگی و در فضایی سوای این دنیای خاکی نیست و در عین حال دارای عمیق ترین احساسات عاشقانه و بالاترین مفاهیم می باشد.
کتاب "نیایش ها" در سه بخش نیایش ها در آمریکا، لبنان و ایران تنظیم شده است.
شهید چمران در سال 1337، برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و با وجود موفقیت های علمی اش در دانشگاه برکلی کالیفرنیا، احساس غربت و تنهایی او را می آزرد. این مشخصه در 8 نیایش دکتر چمران در آمریکا پیداست.
بخش دوم کتاب، دربرگیرنده 25 نیایش شهید چمران در زمان حضور او در لبنان است. وی به درخواست امام موسی صدر، برای تاسیس و تقویت شاخه نظامی سازمان «امل» به لبنان رفت. نکته قابل توجه این است که دست نوشته ها و نیایش های او در لبنان امیدوارانه تر و نگاهش به زندگی روشن تر است.
نیایش های دکتر چمران در ایران که همزمان با جنگ تحمیلی نوشته شده، نشانگر اراده محکم او در مبارزه با دشمنان است. این دست نوشته ها را می توان به عنوان قسمتی از خاطرات و زندگی نامه او تلقی کرد. چون با مطالعه هر نیایش، گویی خواننده قدم به قدم در زندگی روزمره او پیش می رود.
شهید چمران، در نیایشی با عنوان "باب شهادت" نوشته است: خدایا، تو را شکر می کنم که مرا در کوره غم گداختی و در دریای درد آبدیده کردی و در برابر حوادث روزگار رویین تنم نمودی تا سخت ترین مشکلات حیات و خطرناک ترین ضربه های تاریخ را عارفانه و عاشقانه تحمل کنم و لذت خود را در درد و نشاط خود را در تحمل مصائب و سهم خود را در گذشت و فداکاری و سعادت خود را در سوز و گداز عشق و نجات خود را در شهادت بجویم.
در پایان کتاب، تصاویری از شهید چمران در جبهه های ایران و لبنان آورده شده اند.
استفاده آگاهانه و هدفمند از توصیفات ادبی، کوتاهی جملات، زبان صادقانه و ارتباط صمیمی با خدا، از ویژگی های نیایش های دکتر چمران است.
درباره مصطفی چمران
درباره مصطفی چمران
مصطفی چمران ساوه‌ای (۱۰ مهر ۱۳۱۱ تهران – ۳۱ خرداد ۱۳۶۰ دهلاویه) معروف به دکتر چمران و شهید چمران، فیزیک‌دان، سیاستمدار (عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران)، وزیر دفاع ایران در دولت مهدی بازرگان و دولت موقت شورای انقلاب از همراهان موسی صدر در تشکیل جنبش امل (لبنان)، نماینده دوره اول مجلس شورای اسلامی، از فرماندهان ایران در جنگ ایران و عراق و بنیان‌گذار ستاد جنگ‌های نامنظم در جریان جنگ ایران و عراق بود. وی در دانشگاه تهران، تحصیلات خود را در رشته الکترومکانیک به پایان برد. سپس برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و درجه دکتری در فیزیک پلاسما کسب کرد. پس از گذراندن آموزش‌های نظامی در مصر، به لبنان رفت و به همراه موسی صدر، در تشکیل جنبش امل نقش مؤثری داشت و از فرماندهان آن بود. چمران در زمان تحصیل در دانشگاه تهران، در درس ترمودینامیک، شاگرد مهدی بازرگان بود. آشنایی او با بازرگان، عامل مهمی در ورود او به عرصه سیاست به‌شمار می‌رود. وی در دوران پس از کودتای ۲۸ مرداد در سازمان نهضت مقاومت ملی که زیر نظر افرادی چون مهدی بازرگان، سید رضا زنجانی و سید محمود طالقانی اداره می‌شد، فعالیت می‌کرد. در زمان تحصیل در خارج از ایران، او به همراه ابراهیم یزدی، علی شریعتی و صادق قطب‌زاده، شاخه خارج از کشوری نهضت آزادی ایران و همچنین انجمن اسلامی دانشجویان ایران در آمریکا را تأسیس کرد. پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران، او به ایران بازگشت و در دولت بازرگان، مدتی وزارت دفاع را برعهده داشت. او به عنوان یکی از اعضای نهضت آزادی، در دوره نخست مجلس شورای اسلامی از سوی مردم تهران به نمایندگی انتخاب شد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب نیایش ها" ثبت می‌کند