در سایه پیشرفت های علمی و پزشکی، اعضای بدن هر انسانی در شرایط ویژه قابل استفاده در بدن انسان های دیگری از طریق پیوند بوده و نیز برای درمان برخی بیماری ها به کار می رود؛ به گونه ای که در بسیاری از موارد می توان حتی سخت ترین بیماری های لاعلاج و یا صعب العلاج را از این طریق مداوا کرد.
پیوند اعضا روشی حیات بخش برای مبتلایان به نارسایی پیشرفته اعضا و یکی از پویاترین و کاربردی ترین دستاوردهای علوم پزشکی در جهان است.
این کتاب بر اساس مبانی و منابع فقه اسلامی، به ویژه شیعی، درصدد پاسخ گویی به این پرسش هاست: - جدا کردن عضوی از اعضا بدن یک انسان و پیوند زدن آن به دیگری برای درمان بیماری گیرنده عضو شرعا چه حکمی دارد؟
- آیا همین اعمال به دلیل انگیزه های درمانی، از دید حقوق دانان گرامی و قوانین مدون کشوری موجب مسئولیت کیفری یا مدنی مرتکب آن خواهد شد یا خیر؟
این کتاب راهکارهای حقوقی لازم را برای نقل و انتقال حقوق اختصاصی این اعضا پیشنهاد کند تا سبب تسهیل روند تامین عضو پیوندی و ایجاد رغبت و انگیزه ای مضاعف برای اهدا کنندگان شود و با موضوع شناسی دقیق در هر یک از محورها، کاستی های فقهی و حقوقی موجود را، که ناشی از برداشت نادرست در فهم موضوعات خارجی است، برطرف می کند، با امید به آن که گامی موثر برای ترویج روش درمانی پیوند عضو باشد و...
کتاب خرید و فروش و پیوند اعضا