1. خانه
  2. /
  3. کتاب شکوه شمس

کتاب شکوه شمس

5 از 1 رأی

کتاب شکوه شمس

The Triumphal Sun
ناموجود
700000
معرفی کتاب شکوه شمس
این کتابی است درباره زندگی مولانا، شعر، اندیشه و تأثیر او. آثار مولانا یکی از ارکان سلسله صوفیانه، به ویژه سلسله مولوی است که در غرب به دراویش معروف است. مولانا در این کتاب نه تنها به عنوان یک استاد روحانی، بلکه به عنوان یک موجود کاملا انسانی استوار بر مفاهیم قرآن و عرفان کلاسیک اسلامی ظاهر می شود.

نور خورشید الهی در جمال و عظمت خود برای مولانا از طریق شخص شمس تبریزی تجلی یافت. مولانا که از این نور متحول شده بود، در این آتش سوخته بود، جهان را در نوری تازه دید. او در همه جا عظمت و لطف خدا را درک کرد.

کتاب «شکوه شمس» همچنین به مقدمات کلامی که آثار مولانا بر آن استوار است، نگرش او به مسائل اختیار و جبر و تحلیل او از مراحل و جایگاه های عرفانی می پردازد. این کتاب نه تنها به تحلیل بسیار غنی از زبان و هنر شعری مولانا می‌پردازد، بلکه تصویری از قونیه قرون وسطی را نیز ارائه می‌کند که شاعر عرفانی ویژگی‌های آن را دگرگون می‌کند.
درباره آنه ماری شیمل
درباره آنه ماری شیمل
آنه‌ماری شیمل (Annemarie Schimmel)؛ (۷ آوریل ۱۹۲۲–۲۶ ژانویه ۲۰۰۳) اسلام‌پژوه،خاورشناس و مولوی‌شناس سرشناس آلمانی بود.حدیث روی قبر وی از پیامبر اسلام حضرت محمد می‌باشد. او به‌عنوان تنها فرزند خانواده‌ای متوسّط و فرهنگی، در ماه آوریل سال ۱۹۲۲ میلادی در شهر ارفورت آلمان به‌دنیا آمد و در محیطی مملوّ از ادبیّات و شعر پرورش یافت. در پاییز ۱۹۳۹، یعنی زمانی که هفده سال داشت، تحصیلات خود را در رشته‌های زبان و ادبیات عرب و علوم اسلامی دانشگاه برلین آغاز نمود. تحت تأثیر بهترین معلم خود، هانس هاینرش شِدِر و بنا به توصیهٔ او به مطالعه و تحقیق در دیوان مولانا جلال الدین بلخی روی آورد.
در اکتبر سال ۱۹۴۱، کار نوشتن رسالهٔ دکترای خود را بر روی موضوع «مصر در اواخر دوران قرون وسطی» را به انتها رسانید. او با اینکه ۱۹ سال بیشتر نداشت، موفق به اخذ درجه دکترا از دانشگاه برلین شد. آنه‌ماری شیمل دکترای دوم خود را در سال ۱۹۵۱ در حوزهٔ تاریخ ادیان و با رساله‌ای پیرامون «عشق عرفانی در اسلام» دریافت نمود. او جزو نویسندگان تاریخ ایران کمبریج بوده‌است.
در اوائل دهه ۱۹۵۰ شیمل سفرهایی به کشور ترکیه انجام داد. او نخستین سخنرانی عمومی خود به زبان ترکی را در سال ۱۹۵۳ در شهر آنکارا انجام داد. اندکی پس از آن، از سوی دانشکده الهیات دانشگاه آنکارا، تصدی ریاست بخش تاریخ ادیان به وی پیشنهاد گردید. در سال ۱۹۶۳ به ایران سفر کرد و علاوه بر دیدار از اصفهان و شیراز، در مؤسسه گوته تهران نیز سخنرانی‌هایی ایراد کرد. در سال ۱۹۶۶ محمدرضا پهلوی وی را به کنگره ایران‌شناسی دعوت کرد. در این سفر وی علاوه بر دیدار از مناطق کوهستانی به منظور بررسی دستاوردهای آموزشی انقلاب سفید از زورخانه هم دیدار کرد.
در بهار سال ۱۹۶۷ میلادی، شیمل کار تدریس در دانشگاه هاروارد در حوزهٔ فرهنگ هندی - اسلامی را آغاز نمود و در سال ۱۹۷۰ به درجهٔ استادی رسید. تنها در ترم بهار دو برابر مقدار معمول درس می‌داد. او تقریباً همه ساله پاییز را در پاکستان به‌سر می‌برد.
آنه‌ماری شیمل در ۲۶ ژانویه سال ۲۰۰۳ درگذشت.
نظر کاربران در مورد "کتاب شکوه شمس"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

چرا پاک می‌کنید نظرات رو؟!

1403/09/23 | توسطامیرحسین حسینی
0
|