1. خانه
  2. /
  3. کتاب یادگیری زایا

کتاب یادگیری زایا

پیشنهاد ویژه
4.75 از 2 رأی

کتاب یادگیری زایا

(هشت راهبرد یادگیری موثر در ارتقای درک و فهم)
Learning as a Generative Activity
انتشارات: دوران
٪25
75000
56250
معرفی کتاب یادگیری زایا
یادگیری یک فعالیت زایاست. این گفته دربرگیرنده ی دیدگاهی از یادگیری است که در آن، یادگیرندگان فعالانه درصدد درک مطالب آموزشی ارائه شده هستند. آنها این هدف را با پرداختن فعالانه به پردازش زایا در طول یادگیری، از جمله توجه به جوانب مرتبط با مطالب وارده (که ما آن را انتخاب مینامیم)، سازماندهی آن در یک ساختار شناختی منسجم در حافظه ی فعال (که ما آن را سازماندهی مینامیم)، و تلفیق ساختارهای شناختی با دانش پیشینهی مرتبط در حافظهی بلندمدت (که ما آن را تلفیق مینامیم)، تحقق می بخشند.
همان طور که می بینید، پردازش شناختی یادگیرندگان، نقش مهمی را در یادگیری زایا ایفا میکند. یادگیری صرفا مثل رایانه، فرایند افزودن اطلاعات به حافظه نیست. بلکه یادگیری، هم منوط به آن چه ارائه میشود و هم منوط به پردازش شناختی یادگیرندگان در حین یادگیری است.
در طول بیست و پنج سال گذشته، محققان پیشرفت‌های چشمگیری در تعیین دقیق استراتژی‌های یادگیری موثر داشته‌اند (یعنی فعالیت‌هایی که یادگیرنده در طول یادگیری درگیر آن می‌شود و هدف آن بهبود یادگیری است). لوگان فیورلا و ریچارد ای. مایر در کتاب «یادگیری زایا» هشت راهبرد یادگیری مبتنی بر شواهد را به اشتراک می‌گذارند که درک را ارتقا می‌دهند: خلاصه‌سازی، نقشه‌برداری، ترسیم، تخیل، خودآزمایی، خود توضیحی، آموزش، و اجرا کردن. هر فصل یک استراتژی یادگیری را توصیف و مثال می‌زند، نظریه شناختی زیربنایی را بررسی می‌کند، اثربخشی استراتژی را با تجزیه و تحلیل آخرین تحقیقات ارزیابی می‌کند، شرایط مرزی را مشخص می‌کند، و مفاهیم عملی و جهت‌گیری‌های آینده را بررسی می‌کند. هر استراتژی یادگیری، یادگیری مولد را هدف قرار می دهد، که در آن یادگیرندگان به طور فعال مطالب را درک می کنند تا بتوانند یادگیری خود را در موقعیت های جدید به کار ببرند. این مقدمه مختصر و قابل دسترس برای راهبردهای یادگیری به دانش‌آموزان، پژوهشگران و متخصصان روان‌شناسی تربیتی و همچنین خوانندگان عمومی علاقه‌مند به مهارت مهم قرن بیست و یکم در تنظیم یادگیری خود کمک خواهد کرد.
درباره لوگان فیورلا
درباره لوگان فیورلا
لوگان فیورلا کاندیدای دکتری روانشناسی در دانشگاه کالیفرنیا، سانتا باربارا است. تحقیقات او بر شناسایی استراتژی هایی است که یادگیری معنی دار را ارتقا می دهد، به ویژه در زمینه های علم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM). وی از طرف انجمن روانشناسی دانشجویان تحصیلات تکمیلی آمریکا و همچنین جایزه مشارکت پژوهشی برجسته در روانشناسی از طرف UCSB، موفق به دریافت بورسیه دانشجویی جوان شد.
قسمت هایی از کتاب یادگیری زایا

فرض کنید که قرار است تا فصلی از کتاب درسی را در مورد تاریخچه ی خدمات پست امریکا بخوانید یا به سخنرانی همراه با پاورپوینت، در مورد ویروس سرماخوردگی گوش دهید، یا انیمیشن روایتی آنلاین را در زمینه ی نحوهی شکل گیری طوفان و رعدوبرق ببینید، هر یک از این فعالیتها - خواندن کتاب، گوش دادن به سخنرانی، یا تماشای ارائهی آنلاین - مثل تجربه منفعلی هستند که یادگیری نیمه مطلوبی را شکل می دهند. فنون موثری برای تبدیل موقعیت های یادگیری منفعل به تجارب یادگیری فعال که موجب یادگیری معنادار می شوند، وجود دارد. این کتاب هشت شیوهی یادگیری بر مبنای نظریه ی یادگیری زایا را ارائه میدهد. یادگیری معنادار هنگامی صورت میگیرد که افراد در طول یادگیری به پردازش زایا بپردازند. به ویژه، هر یک از فنون درصدد ترغیب یادگیرندگان به ربط مطالب ارائه شده به دانسته های قبلی آنها، یا سازماندهی مجدد مطالب ارائه شده در ساختار منسجم، یا تمیز موارد مهم از غیرمهم است. در این فصل، معنای یادگیری زایا را شرح میدهیم؛ سهم یادگیری زایا در علم یادگیری، علم سنجش و علم آموزش را تبیین میکنیم و در آخر به بررسی مختصر تاریخچه ی پژوهش دربارهی یادگیری زایا می پردازیم.

نظر کاربران در مورد "کتاب یادگیری زایا"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

ببخشید من یه کتاب گرفتم دو روز پیش کی میفرستین😐

1400/11/27 | توسطعلیرضا کرمی نسب
1
|