1. خانه
  2. /
  3. کتاب در وادی درد

کتاب در وادی درد

نویسنده: آلفونس دوده
2.5 از 1 رأی

کتاب در وادی درد

مقدمه و تعلیقات و ترجمه به انگلیسی از جولین بارنز
In the land of pain
انتشارات: گمان
٪10
170000
153000
معرفی کتاب در وادی درد
نویسندگی زمانی معنایی دقیق و اصیل می‌یابد که به کار تمام‌وقت نویسنده تبدیل شود. ژان لوک گدار وقتی می‌خواهد از فیلمسازانی حرف بزند که فیلم‌های بد می‌سازند، از آن‌هایی مثال می‌زند که کم فیلم می‌سازند و چند سال با آن فیلم دوره می‌افتند از این جشنواره به آن جشنواره! نوشتن هم برای نویسنده‌ها چنین وضعیتی دارد، همین‌طور نقاشی برای نقاشان و غیره... . هنرمند، هنرمند تمام‌وقت است و هیچ‌کس با کار هنری پاره‌وقت، هنرمند نشده است! آلفونسو دوده یکی از مثال‌های ابدی نویسنده‌ی اصیل، حقیقی و در کمال است که بی‌وقفه می‌نوشت و شهره است که هنگام راه رفتن، میان گفت‌وگوها با آدم‌ها و در سخت‌ترین دوران بیماری‌ نیز از نوشتن دست برنمی‌داشت. شعر‌ها، رمان‌ها، داستان‌های کوتاه، نمایشنامه‌ها، جستار‌ها، یادداشت‌های روزانه و ... هویت نویسنده‌ای را ساخته بودند که در خلق معنا، تحلیل، تبیین و تفسیر زندگی خودش و انسان‌هایی که پیرامون‌اش می‌دید و نمی‌دید، می‌شنید و نمی‌شنید، ثابت قدم بود. کتاب «در وادی درد» مجموعه‌ای از نوشته‌هایی‌ست که دوده در 17 سال پایانی زندگی‌اش در گیرودار با بیماری سفلیس حادش نوشته و در ابتدا فقط یادداشت‌هایی بوده‌اند در جهت ثبت وقایع و اسکیس نویسنده تا بعدتر به داستان، رمان و ... تبدیل شوند، ولی چنان نویسنده‌ی بزرگ فرانسوی در ثبت و ضبط وقایع، توصیف محیط و آدم‌ها، روابط خودش و دیگران، خانواده و اطرافیان‌اش، بیماری خودش و بیماران دیگر و ... چیره‌دستانه عمل کرده که این نوشته‌ها تبدیل به مجموعه‌ای منسجم و یگانه شده‌اند. در وادی درد که با وجود اهمیت و شهرت آلفونسو دوده، همسر و فرزندانش در نویسندگی، بیش از صد سال مهجور مانده بود تا اینکه جولین بارنز که عشق‌اش به فرهنگ و ادبیات فرانسه شهره است، این کتاب را به انگلیسی ترجمه کرده و تحشیه‌ها و تعلیقاتی به آن‌ها اضافه می‌کند که موجب می‌شود فرانسوی‌ها نیز به این جواهر مهجورشان بازگردند. در وادی درد و اهمیت شگفت‌اش در دوران ما آن‌جا بیبشتر می‌شود که به شکل عجیبی با مرگ و رنج جسم و روح درگیر شده‌ایم. امروز محتومیت مرگ و رنج مدام خود و عزیزان‌مان به واسطه‌ی پاندومی‌ها و بیماری‌هایی مثل سرطان، بیشتر و بیشتر شده و زندگی بسی کوتاه‌تر از آن چیزی می‌نماید که باید و این کتاب عزیز فرصتی‌ست برای قدم زدن با دوده و بارنز، در این وادی غریب رنج و درد که شاید از لابه‌لای سطورش، زندگی و زیستن در جهان را بهتر فهم کنیم.
درباره آلفونس دوده
درباره آلفونس دوده
آلفونس دوده (Alphonse Daudet) (زاده ۱۳ مه ۱۸۴۰ - درگذشته ۱۶ دسامبر ۱۸۹۷) نویسنده فرانسوی بود. او پدر نویسندگان، لئون دوده و لوسین دوده بود. او در ۱۵ سالگی به پاریس رفت و به نوشتن داستان، نمایشنامه و شعر سرایی پرداخت. دوده با داستان نامه‌های آسیای من مشهور شد. آلفونس برای روزنامه‌ها، بخصوص فیگارو چیز می‌نوشت، در یک فاصله ۵ ساله منشی خصوصی "دوک موری" بود، اولین کتاب‌ها و داستان‌هایش او را سرشناس کرد، اولین نمایشنامه اش به نام "آخرین بُت" در تماشاخانه اودئون بر روی صحنه آمد و بسیار جلب توجه کرد، با فردریک میسترال آشنا شد و معاشرت با وی شور و شوق او را برای زندگی پُر هیجان مردم جنوب فرانسه بیدار کرد، زندگی نامساعد دوره جوانی و بیماری ای که در تمام عمر گریبان دوده را رها نکرد وی را رنجور ساخت، مدتی را در الجزیره و قسمت آخر را در جزیره کرس گذرانید، مهمترین میوه توقف کوتاه او در مستعمره الجزایر، داستان "chapatin tueur des lions" بود که قهرمانش طرح مقدماتی "تارتارن" یکی از مشهورترین آثارش شد.

نظر کاربران در مورد "کتاب در وادی درد"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

این کتاب یادداشت‌های پراکنده‌ی آلفونس دوده است طی یک دهه و اندی دست و پنجه نرم کردن با بیماری سفلیس. او در این کتاب از تبعات رنج بیماری می‌نویسد، از شیوه‌های درمانی که از خودِ رنج مهلک‌تر بودند و بی‌شباهت نبودند به شکنجه‌های قرون وسطایی، از اثراتِ مخدرات و مسکن‌ها که چه کابوس‌ها می‌پروراندند و چه رؤیاها می‌فرسودند، از تأثیرِ درد و مخدرات بر رابطه‌اش با اهل خانه و رفقا، از عادی شدنِ رنج آدمی در چشمِ اطرافیانش، از شهامت مواجهه با بیماری، از وسوسه‌ی خودکشی از فرطِ درد و استیصال ـــ‌و باز غلبه‌ی کورسوهای امید و لذت زندگی. دردْ نگاهِ مشاهده‌گرِ دوده را تیزتر می‌کند تا روایت‌گر بی‌همتایی باشد از هم‌دردهایش، از آن‌ها که به چشمه‌های آب گرمِ درمانی می‌آیند تا بلکه فرجی شود و به زندگیِ عادی برگردند. قاب‌های فراوان ترسیم می‌کند و تک‌چهره‌های مینیاتوریِ بسیار. دوده از منظرِ درد می‌نویسد و پاره‌یادداشت‌هایش در آن دوران گواهی‌ست بر این که تجربه‌ی زیسته‌ی هر انسانی، در هر وضعیتی، پنجره‌ای می‌گشاید به بازدیدنِ انسان و جهان.

1401/06/29 | توسطسروش کاکاوند
25
|
پاسخ ها

چقدر زیبا توصیف کردید، لذت بردم🌱

1402/09/20|توسطنسترن - کاربر سایت
0

آفرین. چه معرفی و توصیف زیبا و گویایی 👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻

1403/05/10|توسطحسین دهقان
0

واقعا سایت بی نظیری دارین.

1400/07/14 | توسطسعید موسوی
11
|