1. خانه
  2. /
  3. کتاب گفت و گو با نوری بیلگه جیلان

کتاب همیشه همان ابرها

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
2.5 از 2 رأی

کتاب همیشه همان ابرها

سینما به روایت نوری بیلگه جیلان
Nuri Bilge Ceylan
انتشارات: نشر چشمه
٪15
95000
80750
5 از 2 رأی

کتاب گفت و گو با نوری بیلگه جیلان

Nuri Bilge Ceylan
انتشارات: نشر چلچله
٪15
500000
425000
معرفی کتاب گفت و گو با نوری بیلگه جیلان
«نوری‌بیلگه جیلان» از اواسط دهه‌ی نود قرن بیستم هر سه چهار سال یک بار فیلم ساخته و هربار با فیلم تازه‌اش طیف بزرگ‌تری را در سرتاسر جهان به سمت سینمایش جلب کرده و دو جایزه‌ی بزرگ هیئت داوران و یک نخل طلای کن، او را به تنهایی به پرافتخارترین و مشهورترین فیلمساز تاریخ ترکیه تبدیل کرده است. جیلان که نشانه‌هایی از تأثیر ییلماز گونی، عباس کیارستمی و حتی سهراب شهید ثالث در فیلم‌هایش دیده می‌شود، در مسیر فیلمسازی‌اش همواره سعی داشته کلیت روابط انسانی را در بستر سیاست، تاریخ و جغرافیا ببیند و به این واسطه تصویری از جامعه‌اش ساخته که منتقدان و مخاطبان‌اش را به دو طیف شیفته و مخالف سرسخت تقسیم کرده است. کتاب «گفت‌وگو با نوری بیلگه جیلان» مجموعه‌ای از گفت‌وگوها و نشست‌های پرسش‌و‌پاسخ این فیلمساز شهیر ترک است که مهمت ارییلماز آن‌ها را تجمیع کرده و یوسف کارگر علاوه بر ترجمه‌ی کتاب اصلی، تعدادی از گفت‌وگوهای مهم جیلان پس از ساخت فیلم «درخت گلابی وحشی» که در کتاب ارییلماز نبوده‌اند را نیز به کتاب ترجمه شده اضافه کرده و موجب شده با کتابی به‌روزتر و جامع‌تر روبرو باشیم. گفت‌وگو با نوری بیلگه جیلان هم از جهت نیازی که به بررسی دقیق یکی از مهم‌ترین فیلمسازان دوران ما وجود دارد و هم به دلیل جذابیت ذاتی پاسخ‌های جیلان در سرتاسر گفت‌وگوها که دایره‌ی وسیعی از مسائل فنی و فرمی سینما، ایده‌های زیباشناختی، فلسفی و سیاسی را دربرمی‌گیرد، کتابی‌ست که می‌توان خواندنش را به دوستان و دشمنان خالق روزی روزگاری در آناتولی توصیه کرد.
درباره نوری بیلگه جیلان
درباره نوری بیلگه جیلان
نوری بیلگه جیلان (Nuri Bilge Ceylan) (زاده ۲۶ ژانویه ۱۹۵۹) کارگردان و عکاس اهل ترکیه است. همسر او، اِبرو جیلان، فیلمساز، عکاس و بازیگر است که در فیلم اقلیم‌ها (۲۰۰۶) با یکدیگر همبازی بودند. فیلم‌های سه میمون (۲۰۰۸)، روزی روزگاری در آناتولی (۲۰۱۱) و خواب زمستانی (۲۰۱۴) موفق‌ترین آثار جیلان به‌شمار می‌روند، که اولی جایزه بهترین کارگردان جشنواره فیلم کن ۲۰۰۸، دومی جایزه گرندپری جشنواره فیلم کن ۲۰۱۱ و سومی جایزه بهترین فیلم جشنواره فیلم کن ۲۰۱۴ را نصیب او کرد. فیلم «روزی روزگاری در آناتولی» به عنوان نماینده سینمای ترکیه در جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان ۲۰۱۱ معرفی شده بود.
نظر کاربران در مورد "کتاب گفت و گو با نوری بیلگه جیلان"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

نسخۀ ای که نشر چشمه منتشر کرده است نسخۀ کامل نیست و گزینشی متون انتخاب شده اند در صورتی کتاب گفت و گو با نوری بیلگه جیلان همه کتاب را ترجمه کرده اند.

1400/07/23 | توسطشایان محمدی
6
|
پاسخ ها

اتفاقا کتاب نشر چشمه با ترجمه محمد فهیمی رساتر و دلنشین‌تر ترجمه شده و قسمت‌هایی که حذف شده بیشتر راجع به سیاست ترکیه س که برای خواننده ایرانی ممکنه خسته کننده باشه .

1401/02/03|توسطکاربر سایت
2

کاملا با شما موافقم. من هر دو رو مقایسه کردم. نسخه نشر چلچله هم کامل هست و هم ترجمه صحیح‌تر و سینمایی‌تری دارد. مشخص است که مترجم تسلط کامل به سینمای جیلان و زبان ترکی استانبولی داشته اند.

1401/02/09|توسطشیروانی - کاربر سایت
4