1. خانه
  2. /
  3. کتاب کاخ بردک سیاه

کتاب کاخ بردک سیاه

2.5 از 2 رأی

کتاب کاخ بردک سیاه

فرضیه ی خاستگاه راستین هخامنشیان بر پایه ی کاوش های باستان شناسی _ دشتستان، برازجان، روستای دورودگاه
Kakhe Bardake Siah
ناموجود
90000
معرفی کتاب کاخ بردک سیاه
کتاب «کاخ بردک سیاه» بر اساس کاوش و پژوهش اسماعیل یغمایی به رشته تحریر درآمده است. این کتاب در ۸ بخش شامل؛ چشم اندازی چند به دشتستان، کاوش، سفالینه‌ها، گاه‌نگاری و نخستین سنجش‌ها، بررسی محوطه ده کهنه شهرستان شبان کاره، شناسایی و آزمایش میکروسکوپی و ماکروسکوپی کانسار باستانی پوزه پلنگی، پیوست و چکیده انگلیسی ترجمه کوروش روستایی، به همراه تصاویر رنگی و سیاه و سفید چاپ شده است. اسماعیل یغمایی، نویسنده این کتاب در بخش کاوش آورده است: «بردک سیاه یکی از چند محوطه انگشت‌شماری است که پیش از دستیابی باستان شناسان بیگانه، خاک برداران غیر مجاز یا آشکار شدن آثار آن در راه سازی، سد سازی، آب رسانی، کشاورزی، خانه سازی و ... یا دیگر ساخت و سازها، نخست یک باستان شناس ایرانی به آن گام نهاده، شناسایی و بررسی کرده، کلنگ زده و به کاوش آن پرداخته است، متأسفانه این گونه محوطه ها در ایران تعدادشان حتی به اندازه انگشتان یک دست هم نمی رسد.»
درباره اسماعیل یغمایی
درباره اسماعیل یغمایی
بچه خیابان ژاله تهران هستم، چهارراه آب سردار [به تاریخ ۲۷ شهریور ۱۳۲۰]، اما رگ و ریشه‌ام از خور (خور و بیابانک از توابع استان اصفهان) است. روستایی که زمانی محقر و کوچک بود با آبی شور و چند درخت نخل. با پدر و مادری کوچیده به تهران. ابتدایی و دیپلم طبیعی را از دبستان و دبیرستان ۱۵ بهمن گرفتم.(۱۳۳۷) و به گفته‌ امروزی‌ها کارشناسی ارشد را از دانشکده‌ باستان‌شناسی و هنر تهران [گروه باستان‌شناسی و تاریخ هنر دانشکده ادبیات دانشگاه تهران]. پس از کارشناسی و مدت‌ها سرگردانی سرانجام لوله‌کش اداره‌ باستان‌شناسی فوت کرد و با سفارش زنده‌یاد دکتر نگهبان ردیف حقوقش را به من دادند. این‌طوری شد که از سال ۱۳۴۶ نخستین‌بار با دکتر نگهبان کلنگ به دست راهی بیابان شدم. راهی که تا امروز به درازا کشیده است اما هنوز آن دانشجوی ۶۰-۷۰ سال پیش هستم و سخت دلبسته‌ خاک.» و این ماجرای باستان‌شناس شدنش بود. او که در خرداد ۱۳۴۳ لیسانس و خردادِ نُه سال بعد، فوق‌لیسانس خود را در همان رشته و از دانشگاهی که خود گفته، دریافت کرد. اما همان‌طور که خودش اشاره کرده، از اردیبهشت ۱۳۴۶ در جایگاه کارشناس باستان‌شناسی در اداره‌کل باستان‌شناسی و فرهنگ عامه وزارت فرهنگ و هنر به استخدام روزمزد درآمد. بسیار تحولات در عرصه باستان‌شناسی کشور را دید و سرانجام در ۱۱ بهمن ۱۳۷۴ اجباراً، از سازمان میراث فرهنگی بازنشسته شد.
نظر کاربران در مورد "کتاب کاخ بردک سیاه"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

تاسف بسیار که این کتاب مدت زیادیست که موجود نشده و در دسترس نیست.

1402/01/16 | توسطسید محمد باقر بصری
0
|

بسیار عالی و شایسته تقدیر ، ضمن تشکر فراوان از زحمات خالصانه استاد یغمایی ، پیشنهاد میشود به نحوه شایسته رسانه ای شود تا برگ زرینی از تاریخ پر فراز و نشیب سرزمینمان معرفی گردد ،،

1400/10/07 | توسطداود - کاربر سایت
0
|