1. خانه
  2. /
  3. کتاب چگونگی موسیقی ایران

کتاب چگونگی موسیقی ایران

پیشنهاد ویژه
4 از 1 رأی

کتاب چگونگی موسیقی ایران

(کندوکاوی در گونه های موسیقی)
Iranian music
٪25
480000
360000
معرفی کتاب چگونگی موسیقی ایران
کتاب چگونگی موسیقی ایران این فصول را در بر می گیرد:
فصل اول: نخستین هنرورزی های انسان-موسیقی مذهبی-موسیقی غیر مذهبی-موسیقی هخامنشیان-موسیقی اشکانیان و...
فصل دوم: آواز مهمترین گونه موسیقی امروزی- در حاشیه مناسب خوانی و مناسب نوازی-ادامه متن آواز آغاز یک و سازیک-آواز بداهه و غیر بداهه-پیش درآمد موسیقی برنامه ای-شکل گیری پیش درآمد- ساختار کلیه بیشتر در آمد و ...
فصل سوم:تصنیف-تصنیف مردمی-درحاشیه برداشت نادرست درباره گوشه‌های سازیک-تصنیف مذهبی نوحه-تصنیف-تحریر در تصنیف
موقعیت اولین نت میزان در تصنیف-دامنه صوتی تصنیف ها- نبوده فواصل گسسته در تصنیف و...
فصل چهارم: چهار مضراب قدیم چهار مضراب ردیفی-چهار مضراب جدید چهار مضراب غیر ردیف-چهارمضراب در قالب های متعارف
ضربی آوازیک-در بازی اول الله دوامی و آموزش تصنیف-ادامه متن ضربی آوازیک-در حاشیه درباره نغمه-ادامه متن ضربی سازیک
در حاشیه کیفیت ساز و آواز مرکب خوانی و مرکب نوازی-ادامه متن ضربه سازی-در حاشیه استاد در موسیقی و...
و فصلی با عنوان کتابنامه.
این کتاب می‌تواند برای کسانی هم که تخصصی در موسیقی ندارند خواندنی باشد؛ و این دوکاره‌بودنش هم به «موضوع» کتاب ربط دارد و هم به نحوۀ تدوین آن. هواداران موسیقی و دوست‌داران فرهنگ ایران به‌صورت عام، با خواندن این کتاب خواهند دانست که آواز و رنگ و تصنیف و ترانه و چهارمضراب و پیش‌درآمد و … چه فرقی دارند، چه پیشینه‌ای داشته‌اند و در گذر زمان به کجا رسیده‌اند.
درباره ارشد طهماسبی
درباره ارشد طهماسبی
ارشد تهماسبی (زادهٔ ۲۸ دی ۱۳۳۶ در الیگودرز) موسیقی‌دان، آهنگساز و نوازندهٔ تار و سه‌تار اهل ایران است. ارشد تهماسبی ۲۸ دی سال ۱۳۳۶ در الیگودرز متولد شد. او دوران کودکی و تحصیل را در سنندج، همدان و تهران گذراند. وی مقدمات موسیقی را نزد محمدرضا لطفی فراگرفت و در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ایران، در کلاس‌های لطفی و هوشنگ ظریف شرکت می‌کرد. وی در سال ۱۳۵۸ وارد دانشکده موسیقی دانشگاه تهران شد، ولی بعد از یک سال به دلیل انقلاب فرهنگی مجبور به ترک دانشگاه شد. او در سال ۱۳۶۰ به عضویت گروه چاووش درآمده و در این گروه، با حسین علیزاده، محمدرضا لطفی و پرویز مشکاتیان همکاری کرد. تهماسبی در سال ۱۳۶۰ کلاس‌های آموزش تار و سه‌تار تشکیل داد.
وی همکاری‌های متعددی با حسین علیزاده در زمینه هم‌نوازی و اجرای کنسرت داشته‌است. او با علیزاده در آلبوم‌های شورانگیز، راز و نیاز، صبحگاهی، دلشدگان و همنوایی همکاری کرده و همچنین کنسرت‌های بسیاری با علیزاده در اروپا و آمریکا اجرا کرده‌است. ارشد طهماسبی کتاب‌هایی در مورد موسیقی ایرانی منتشر کرده و کاست‌ها و سی‌دی‌های متعددی نیز در این زمینه ارائه کرده‌است. مهم‌ترین فعالیت وی در سال‌های اخیر ایجاد مرکزی برای معرفی ساز تار، به نام «جایگاه تار»، بوده‌است. در این مرکز، سازهای قدیمی، وسایل شخصی استادان تارنواز، مضراب‌های تارنوازان قدیم و اسناد تاریخی موسیقی ایران موجود است.
در پنجمین جشن موسیقی ما که دی ۱۳۹۷ برگزار شد٬ تندیس طلاییِ آلبوم موسیقی برگزیدهٔ موسیقی سنتی و دستگاهی ایرانیِ بی‌کلام٬ به ارشد طهماسبی و داریوش زرگری برای آلبوم «آثار درویش‌خان» اهداء شد.
مقالات مرتبط با کتاب چگونگی موسیقی ایران
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب چگونگی موسیقی ایران"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

برگزیده چهلمین دوره کتاب سال ایران👌

1403/07/06 | توسطحسن محرمی
0
|