کتاب مواجهه فمینیسم با تکنولوژی

Feminism Confronts Technology
کد کتاب : 63038
مترجم :
شابک : 978-6226420488
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 296
سال انتشار شمسی : 1399
سال انتشار میلادی : 1991
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 29 اردیبهشت

معرفی کتاب مواجهه فمینیسم با تکنولوژی اثر جودی وایسمن

آیا تکنولوژی به‌لحاظ جنسیتی بی‌طرف است، یا ذاتا دارای سوگیری‌های جنسیتی است؟ آیا تکنولوژی برساخته‌ای مردانه است؟ آیا در عصر تکنولوژی که همه‌چیز متحول شده، روابط و مناسبات جنسیتی نیز تغییر کرده است؟
بسیاری از فمینیست‌ها انحصار مردانه در تکنولوژی را منبع مهم قدرت مردان، و ضعف مهارت‌های تکنولوژیک زنان را عاملی مهم در وابستگی زنان دانسته‌اند. این کتاب کوششی است در راه ارائۀ رویکردی منسجم برای تحلیل روابط متقابل جنسیت و تکنولوژی. جودی وایسمن می‌کوشد تحلیل فمینیستی تازه‌ای عرضه کند؛ تحلیلی که در آن از یک‌سو با تعیّن‌گرایی تکنولوژیک مخالفت می‌شود و از سوی دیگر این آموزه که استفادۀ انسان‌ها از تکنولوژی است که اثرات مفید و مخرب آن را مشخص می‌کند، به چالش کشیده می‌شود. پیشنهاد او دفاع از رویکرد «شکل‌گیری اجتماعی» است که طبق آن، تکنولوژی همواره شکلی از معرفت، نوعی شیوۀ عمل و محصولی اجتماعی است. درنتیجه، تکنولوژی محصول تعارض‌ها و مصالحه‌هاست و تبعات آن تا حد زیادی به توزیع قدرت و منابع میان گروه‌های مختلف جامعه وابسته است.
فصول مختلف کتاب به بررسی تکنولوژی‌های مربوط به کار دستمزدی، تولیدمثل، خانه‌داری، طراحی شهری و حمل‌ونقل اختصاص دارند و در هر فصل نقش مناسبات جنسیتی در شکل‌گیری و توسعۀ تکنولوژی و نیز نقش تکنولوژی در حفظ یا تغییر این مناسبات به بحث گذاشته می‌شود.

کتاب مواجهه فمینیسم با تکنولوژی

جودی وایسمن
جودی وایسمن، استاد جامعه شناسی آنتونی گیدنز در دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن است. او محقق اصلی پروژه زنان در علم داده و هوش مصنوعی در موسسه آلن تورینگ است. او همچنین استاد مدعو در موسسه اینترنت آکسفورد است. علایق علمی او شامل جامعه شناسی کار، مطالعات علم و فناوری، نظریه جنسیت و تحلیل سازمانی است. آثار او به فرانسوی، آلمانی، یونانی، ایتالیایی، کره ای، ژاپنی، پرتغالی، روسی، چینی و اسپانیایی ترجمه شده است. قبل از پیوستن به LSE در سال 2009، او استاد جامعه شناسی در دانشکده تحقیقات علوم اجتماعی ...