درسگفتارهای این کتاب بر اساس آثار فروید، آثار شفاهی و نوشتههای لکان، و همچنین تجربههای عملی وی، به معرفی نکات بدیع تئوری لکان در روانکاوی و ریشههای آن در روانکاوی فرویدی، فلسفه، زبانشناسی، فنومنولوژی و دیگر حوزهها پرداخته است.
پروا همچنین در این کتاب توضیح داده است که چگونه لکان توانست از آثار فروید فراتر رود و دانش روانکاوی را گسترش دهد و آن را به ارتباط با سایر شاخههای علوم بیاورد.
این درسگفتارها شامل شش جلسه مقدماتی و شش جلسه بررسی نمونههایی از نثر فروید و شیوه گفتاری لکان است. این ساختار به کمک مطالعهکنندگان میآید تا آنچه در دوره مقدماتی گفته شد با نمونههایی از شیوه کلامی این دو فیلسوف متفکر را مقایسه کنند.
پروا این درسگفتارها را به شیوهای مستقیم و شفاف مانند فروید و همچنین به شیوهای پیچیده و چندپهلوی مانند لکان ارائه داده است.
این درسگفتارها در زمان ارائه، فرصتی برای تامل، تفکر، و شکافتن پیشفرضها فراهم کردند و چالشهایی را به وجود آوردند که نتیجه آن تثبیت و غنیتر شدن محتوای درسگفتارها بود.
نکته دیگر مهم در این کتاب ختامی به موضوع "پیوندهای ادبیات و روانکاوی" اختصاص دارد که به گشودن رازهای گنجینههای ادب فارسی با استفاده از روانکاوی، به ویژه باستانشناسی ادبی، میپردازد.
کتاب درسگفتارهای لکان