1. خانه
  2. /
  3. کتاب بادهای غربی

کتاب بادهای غربی

5 از 1 رأی

کتاب بادهای غربی

گزیده ای از گفتگوها و سخنرانیها
Western winds
انتشارات: هرمس
٪15
244000
207400
معرفی کتاب بادهای غربی
مراد فرهادپور یکی از مهم‌ترین مترجمان حوزۀ فلسفه است. در سال‌های اخیر هم برخی از فیلسوفان اروپایی چپ از جمله آلن بدیو، ژیژک و جورجو آگامبن را در ایران معرفی کرده است. او به همراه حلقۀ مترجمان نزدیکش اولین‌ بار مکتب فرانکفورت را در ایران معرفی کرد. می‌توان او را نمایندۀ تفکر چپ نو در ایران دانست. به غیر از ترجمه، مراد فرهادپور آثار تالیفی هم دارد و علاوه بر آن، در طی این سال‌ها سخنرانی‌ها و گفتگوهای زیادی هم انجام داده است. بسیاری از این سخنرانی‌ها و گفتگوها در مجلات و روزنامه‌ها چاپ شده است. بادهای غربی مجموعه‌ای از همین گفتگوها و سخنرانی‌هاست. در مقدمۀ کتاب، فرهادپور گفته است میان مطالبی که حالا به شکل مکتوب در این کتاب گردآوری شده است، ربط چندانی وجود ندارد، جز این‌که واکنش‌های ذهنی من به مسائل و شرایط عینی هستند. در کتاب بادهای غربی مباحث متنوعی مطرح شده است؛ از نقد ادبی تا فلسفه، از زیبایی‌شناسی تا سیاست و از سنت تا مدرنتیته.
اولین مبحث کتاب، میزگردی است با حضور فرهادپور درباره‌ی مدرنیته. بهانۀ این میزگرد انتشار کتاب مهم تجربۀ مدرنیته اثر مارشال برمن است که فرهادپور آن را به فارسی ترجمه کرده است. گفتگو دربارۀ افکار و اندیشه‌های بکت، یکی دیگر از مطالب کتاب است که در حیطۀ نقد ادبی قرار می‌گیرد، هر چند فرهادپور به سویۀ فلسفی کارهای بکت هم می‌پردازد و دربارۀ رابطۀ فلسفه و رمان در کار بکت بحث می‌کند. بکت یکی از نویسندگان مورد علاقۀ فرهادپور است و اتفاقا پیش‌تر نیز کتابی دربارۀ بکت ترجمه کرده است. بخشی از مطالب کتاب هم تم و مضامینی سیاسی دارند؛ از آن میان می‌توان به گفتگویی درباره‌ی ارتباط تفکر و خشونت اشاره کرد که در دل آن گفتگو، به مواردی چون قدرت و اقتدار و رواداری و مدارا هم پرداخته شده است. از دیگر مباحث سیاسی کتاب، می‌توان به مسئله جهانی شدن، سرنوشت جریان چپ و سوسیالیسم و مارکسیسم و همچنین جایگاه و نقش لیبرالیسم اشاره کرد. این مسائل در گفتگویی با عنوان آزادی، میل و اجتماع مطرح شده‌اند. مطلب سنت و سنت‌گرایی ایدئولوژیک را هم می‌توان در رده مطالب سیاسی این کتاب قرار داد که متن یکی از سخنرانی‌های فرهادپور است.
فرهادپور در مقدمۀ کتاب بیان کرده که برخی مطالب کتاب تکراری هستند؛ از این منظر شاید آخرین مطلب کتاب بادهای غربی که دربارۀ مارکسیسم و سرمایه‌داری و دموکراسی است، به نوعی تکرار مباحث مطرح شده در مطلب آزادی میل و اجتماع باشند.
محور اصلی یکی دیگر سخنرانی‌هایی که در بادهای غربی آمده، فرم است. این مطلب را می‌توان در حیطه‌ی زیبایی‌شناسی قرار داد. با توجه به گستردگی و تنوع مباحث کتاب بادهای غربی، به نظر می‌رسد، هر خوانندۀ‌ اهل فکری بتواند مبحث موردعلاقه و پسندش را در آن بیابد.


درباره مراد فرهادپور
درباره مراد فرهادپور
مراد فرهادپور (زادهٔ ۱۷ تیر ۱۳۳۷ تهران) فیلسوف، نویسنده، مترجم، روزنامه‌نگار و شاعر ایرانی است. فرهادپور در ۱۷ تیر ۱۳۳۷ در تهران به دنیا آمد. او فرزند فاطمه علوی و ناصرقلی فرهادپور است. پدرش سیاست‌مدار و روزنامه‌نگار و در فاصلهٔ ۱۳۴۴ تا ۱۳۵۲ عضو مجلس شورای ملی بود. مراد حاصل ازدواج دومِ فاطمه علوی بود. فاطمه از ازدواجِ نخستِ خود با پسرعمویش بزرگ علوی نویسنده چپ‌گرای ایرانی صاحب فرزندی به نام مانی شد. مراد فرهادپور خواهری به نام زری دارد.
فرهادپور ابتدا در دانشکده مکانیک دانشگاه علم و صنعت به تحصیل مشغول شد، اما درس خود را ناتمام رها کرد و برای ادامهٔ تحصیل به انگلستان رفت. در سال ۱۳۵۸ پیش از انقلاب فرهنگی برای تحصیل در رشته اقتصاد وارد دانشگاه تهران شد و مدرک لیسانس خود را در سال ۱۳۶۵ اخذ کرد.
فرهادپور کار ترجمهٔ متون فلسفی را از دههٔ شصت خورشیدی آغاز کرد. در دههٔ هفتاد برای نشریات روشنفکری نظیر راه نو، کیان، و آدینه مطلب می‌نوشت. فرهادپور در حال حاضر یکی از مهم‌ترین چهره‌های روشنفکری چپ نو محسوب می‌شود. تلاش‌های او و نزدیکانش در معرفی مکتب فرانکفورت در فضای روشنفکری ایران موجب ایجاد جریانی از روشنفکران جوان چپ‌گرا شده‌است. فرهادپور در سال‌های اخیر با معرفی چهره‌هایی جدید از فیلسوفان چپ جدید اروپایی هم‌چون آلن بدیو، جورجو آگامبن، و اسلاوی ژیژک موجب دامن زدن به مباحث جدیدی شده‌است.
دسته بندی های کتاب بادهای غربی
مقالات مرتبط با کتاب بادهای غربی
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب بادهای غربی" ثبت می‌کند