1. خانه
  2. /
  3. ردیف مقدماتی تار و سه تار (کتاب سوم)

ردیف مقدماتی تار و سه تار (کتاب سوم)

نویسنده: موسی معروفی
پیشنهاد ویژه
3.3 از 1 رأی

ردیف مقدماتی تار و سه تار (کتاب سوم)

Taar va Se-taar
٪20
180000
144000
معرفی ردیف مقدماتی تار و سه تار (کتاب سوم)
این مجموعه شامل ردیف مقدماتی دستگاه شور و آوازهای ابوعطا، بیات ترک، افشاری و دشتی است که اولین بار توسط استاد موسی معروفی از ردیف‌های مختلف گردآوری و به صورت ساده برای هنرجویان خلاصه و تنظیم شده است. این نت‌ها سال‌ها درکتابخانه‌ی هنرستان موسیقی ملی نگهداری می‌شد و هنرجویان از دست‌نویس آن استفاده می‌کردند. این مجموعه در قالب دو سی‌دی به طور جداگانه توسط حسین علیزاده با سه تار ضبط و اجرا شده است.
درباره موسی معروفی
درباره موسی معروفی
موسی مَعروفی (زادهٔ ۱۲۶۸ در تهران – درگذشتهٔ ۷ شهریور ۱۳۴۴ در تهران) موسیقی‌دان، نوازندهٔ تار، مُدرس و گِردآورندهٔ ردیف موسیقی ایرانی بود. وی پدر جواد معروفی بود. موسی مَعروفی در سال ۱۲۶۸در خانواده‌ای متدین و علاقه‌مند به موسیقی در تهران به متولد شد. او فرزند محمد اسماعیل‌خان امین‌الملک و برادرزاده میرزا علی‌اصغر اتابک صدراعظم ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه بود. در کنار تحصیلات سنتی، نواختن سه‌تار را نزد «یوسف صورتگر» که از عکاسان دربار ناصری بود آغاز کرد. سپس از محضر استادان آن زمان از جمله درویش‌خان بهره برد. او با پشتکار و تمرینِ بسیار به درجه‌ای از نوازندگی رسید که موفق شد نشان «تبرزین طلا» را از درویش‌خان دریافت نماید. وی هم‌چنین نزد «حسین هنگ‌آفرین» به فراگیری «نت» پرداخت. در سال ۱۳۳۰ کتاب دستور مقدماتی تار و سه‌تار توسط موسی معروفی، نصرالله زرین‌پنجه و روح‌الله خالقی برای سال اول هنرستان موسیقی ملی، تنظیم و به چاپ رسید. در سال ۱۳۰۲ به مدرسه موسیقی «علی‌نقی وزیری» راه یافت و بر آموخته‌های خود افزود.
او از نوجوانی در این فکر بود تا ردیف موسیقی سنتی ایران را نت‌برداری کند. برای این منظور بعدها با تمامی استادان آن دوران تماس گرفت تا این کار را به انجام برساند. موسی معروفی با تکیه بر ردیف میرزا آقا حسینقلی و میرزا عبدالله و استفاده از نوشته‌های علی‌نقی وزیری ردیفی را گردآوری کرد که در سال ۱۳۴۲ منتشر شد. بنا به پیشنهاد موسی معروفی، سلیمان روح‌افزا نوازنده تار، ردیف مذکور را از روی نُت با تار اجرا و ضبط کرد.
او در سال‌های ۱۳۰۷ تا ۱۳۱۷ به همراهِ «ابوالحسن صبا» ، «مشیر همایون شهردار» و چند هنرمند دیگر به خارج از کشور سفر کرد و صفحاتی را ضبط نمود.
ردیف جواد معروفی که تحت عنوان «ردیف موسیقی ایران برای پیانو» تدوین شده و در ۴ نوار کاست نیز اجرا شده، برگرفته از ردیف پدرش موسی خان معروفی است.
موسم گل مشهورترین قطعه‌ای است که از موسی معروفی به یادگار مانده، وی این تصنیف را در مایهٔ دشتی بر اساس ملودی مازندرانی روی شعری از وحید دستگردی ساخت و قمرالملوک وزیری نخستین بار آن را در سال ۱۳۱۹ اجرا کرد.
دسته بندی های ردیف مقدماتی تار و سه تار (کتاب سوم)
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "ردیف مقدماتی تار و سه تار (کتاب سوم)" ثبت می‌کند