1. خانه
  2. /
  3. کتاب مجسمه ی ذات همایونی

کتاب مجسمه ی ذات همایونی

نویسنده: جمال اکرمی
3.2 از 1 رأی

کتاب مجسمه ی ذات همایونی

ماجراهای ماشین مشتی ممدلی 3
Mojasame Zat-e Homayooni
انتشارات: نیستان
٪15
16000
13600
معرفی کتاب مجسمه ی ذات همایونی
مطالعه­ بعضی آثار، سفری است یگانه در دنیایی جدید و تجربه­ای غیرقابل مقایسه با تجربیات دیگر. فقط گاهی اوقات، با در دست گرفتن کتابی، می­توانیم گذر زمان را از یاد ببریم و چنان غرق در فضاسازی و هوشمندی پدیدآورندگان شویم که یک نفس تا آخرین صفحه بخوانیم و با هیجان، سراغ داستان­های بعدی و جلدهای بعدی برویم.
«ماجراهای ماشین مشتی ممدلی» چنین مجموعه ­ای است؛ پروازی منحصر به­فرد و خیالی بر بال کلمات، اصطلاحات و ماجراهای واقعی تاریخی که با چاشنی تخیل و نوآوری، ماجراهایی جذاب و غیرقابل­پیش­بینی و خنده­ دار را ایجاد­کرده ­است.
«جمال اکرمی» با تکیه بر ده ­ها سال نویسندگی برای نوجوانان راهی بر دعوت ساکنان دنیای دیجیتال به کوچه ­پس ­کوچه ­ها و بازارچه­ های قدیمی یافته و گرد و غبار را از روی نام­هایی که قرائت خشک و خسته ­کننده­ رایج، موجب فراموشی­ شان شده، زدوده و به آنها زندگی دوباره­ ای داده.
قلم سلیس و مسلط وی به اصطلاحات تهرانی اصیل، نمایشی بزرگ با حضور ده ­ها شخصیت از پادشاهان قاجار گرفته تا چهره­ های مشروطه­ خواه، دلقک­های درباری و مردم عادی کوچه و بازار ترتیب داده. صحنه­ این نمایش، کاخ­ها، گذرها و بازارچه ­های قدیمی، تکیه دولت و محل­های آشنا برای ساکنان پایتخت در صد سال گذشته است. سه شخصیت ثابت، در طول مجموعه، این روایت ­های نمکین و گاه هجان ­انگیز و نفس­بر را به هم پیوند می­دهند: مشتی ممدلی و اتولخان؛ راننده­ معروف و ماشین قراضه­اش که از سالها پیش تصنیف­ عامیانه­ای برایشان ساخته ­شده، و شخص نویسنده که گه­گاه در لحظات حساس ماجرا ظاهر می­شود و وجه خیالی روایت را تقویت می­کند.
همچنان­که در کتاب اشاره شده، «ماجراهای مشتی ممدلی» ادعا یا قصد بیان واقعیت­های تاریخی را ندارد و تنها، از اتفاقاتی مثل جشن عروسی دختر مظفرالدین شاه در شمس­العماره، پرواز نخستین بالن در میدان مشق آن زمان، پرتاب بمب توسط حیدرخان عمواوغلی به مظفرالدین­شاه و وقایع متعدد دیگر، ایده گرفته و ماجراهای خنده­ داری را نوشته. در­واقع، این اثر قادر است تا باب آشنایی عمیق ­تر نسل جدید را با سابقه­ ی فرهنگی مردم تهران باز کند و جرقه ­ای برای مطالعات جدی باشد.
هر کتاب، از سه داستان کوتاه با ریتم سریع و حجم کم، منطبق بر حوصله­ و سلیقه­ نوجوانان، تشکیل شده و طرح­های قلمی تک­رنگ «فرهاد جمشیدی»، شخصیت­ پردازی و فضاسازی را کامل کرده ­است. کاغذ متفاوت و نخودی مجموعه، در کنار چاپ و صفحه ­آرایی حرفه­ای، اثری در خور سلیقه­ مخاطب نوجوان را فراهم ­آورده­ و چندلایه بودن اثر، باعث شده تا بزرگسالان هم، از آن لذت ببرند و دوستش داشته باشند و از زاویه­ دید جدید صاحب اثر لذت ببرند.
اگر، از داستان­های طنز خوش­تان می­آید، غافلگیر شدن را دوست دارید و از سربه­ سر گذاشتن با آدم­های مهم و در هم ریختن مرز خیال و واقعیت، خواب و بیداری و گذشته و حال، هیجان ­زده می­شوید، این مجموعه­ ده جلدی، انتخاب خوبی می­تواند باشد. اتول مشتی ممدلی، هر روز و بی­معطلی شما را به گردشی مفرح و به­ یادماندنی دعوت می­کند.
درباره جمال اکرمی
درباره جمال اکرمی
من جمال اکرمی سال ۱۳۳۶ در سمنان به دنیا آمدم. کودکی‌هایم درکتابخانه کانون پرورش سمنان گذشت. سال ۱۳۵۵ به دانشگاه تهران رفتم و به تحصیل دررشته نقشه برداری و زبان فرانسه پرداختم. درسال ۱۳۵۶ به عنوان مربی نقاشی کانون پرورش در استان‌های گیلان و اصفهان مشغول کارشدم. پس از انقلاب در مجله کیهان بچه‌ها و سپس به عنوان معلم هنر در مدارس تهران کار کردم.
در سال ۱۳۶۸ مجله کوشش را در کانون پرورش به راه انداختم و نخستین کتابم در همین سال به چاپ رسید. سال‌ها به عنوان مدرس هنر به مربیان نقاشی کانون پرورش مشغول به کار بودم و همزمان کار نوشتن را جدی گرفتم. جایزه کتاب سال رشد، کتاب سال کانون پرورش، جایزه پرنده آبی و کتاب سال شهید غنی پوراز جمله جوایز من است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مجسمه ی ذات همایونی" ثبت می‌کند