تحلیل و بررسی آثار بزرگان شعر می تواند تجربه هایی جدید در اختیار مخاطبان بویژه شاعران جوان قرار دهد. دستیابی به افق های تازه ای که هر شاعر در آثارش کشف نموده است به منزله سال ها تمرین در نوشتن و خواندن است و برای کسانی که در آغاز راه سرودن هستند این تجربه ها قطعا تاثیرگذار خواهد بود.
کتاب «تفریق جمعی» از جمله کتاب هایی است که در آن نویسنده اش به سراغ 13 شاعر معاصر شعر فارسی می رود و سعی می کند به بررسی و تحلیل آثار آنها بپردازد و به نوعی چراغی برای راهی که جوان ترها می روند، روشن کند.
این کتاب 360 صفحه ای با تلاش داریوش معمار توسط انتشارات نگاه منتشر شده است و با نام شاعر بزرگ امروز ایران و پرچمدار شعر نو یعنی نیما یوشیج آغاز شده است و پس از 12 شاعر دیگر که برخی از آنها اکنون نیز در قید حیاتند ادامه یافته است.
نویسنده خود درباره اثرش چنین نوشته است : اول اینکه، سعی کرده ام نوشته هایم در مورد شاعران تا حد ممکن چکیده ای از مهمترین نکات قابل اشاره در مورد آثار، احوال و نظرات آنها باشد . ( بررسی آثار بعضی شاعران نوپرداز به دلیل خود مولف بودن در حوزه مشخصات آثارشان نمی توانسته جدای از بررسی احوال و نظراتشان باشد ) . دوم اینکه، اختصار بررسی های انجام شده به این جهت است که امکان آشنائی تمام علاقه مندان از هر قشری با شاعران بزرگ نوپرداز در زمانی اندک ( که نیازمند زمانه ماست ) فراهم شود . سوم اینکه، از ذکر هر منبعی در کتاب مگر در حین مقاله به صورت نقل قول مستقیم خودداری کردم تا با پیدایش کیفیتی شفاهی ماهیت این بررسی ها که بیشتر تابع فکر و تجربه ای شخصی است حفظ شود، ضمن آنکه اعتقاد دارم چنین نگاهی برای کتابی از این دست که جهت عموم علاقه مندان به شعر نو فارسی نوشته شده کارآمدی بیشتری دارد .
درباره داریوش معمار
شاعر ایرانی.داریوش معمار در سن چهار سالگی به دلیل جنگ ایران عراق به همرا خانواده خود مجبور به مهاجرت شد در سالهای جنگ او و خانواده اش در نقاط مختلفی از ایران ساکن بودند، دوره ابتدائی و راهنمائی را دور از محل تولد خود گذراند .