در اواخر دهه 1940، بریتانیای کبیر به دلیل دو جنگ جهانی، جنگ جهانی اول (1914-1918) و جنگ جهانی دوم (1939-1945) و هزینه اداره یک امپراتوری از کار افتاده بود. گسترس آشوب، شورش و سرکشی، با یک جنبش استقلال خواهی پایدار بریتانیاییها را به این نتیجه رساند که باید هند را ترک کنند. در این زمان، ماهتما گاندی، جواهر لعل نهرو، و محمدعلی جناح سه تن از مهمترین بنیانگذاران هند، درباره شرایط خروج بریتانیاییها، مشغول مذاکره بودند.
سرانجام شبه قاره هند در سال 1947 در حالی آزاد شد که به دو کشور تقسیم شد. شبه قاره هند برای هندوها، سیکها و دیگران و پاکستان برای مسلمانان. جان ام. دان (John M Dunn) در این کتاب، چگونگی پیدایش و استقلال هند نوین را به تصویر میکشد.
کتاب پیدایش هند نوین(The birth of modern India) علاوه بر رویدادهای مهم در جریان پیدایش هند نوین و پیشگفتار: میراث بزرگی و ناسازگاری، ۶ بخش اصلی دارد که به ترتیب عبارت اند از: هند کهن و کمپانی هند شرقی، برآمدن جنبشهای ملی، سه بنیانگذار، کنگره ملی هند تغییر روش میدهد، هند تجریه میشود، جنون و مهاجرت.
مجموعهی تاریخ جهان میکوشد چشماندازی گسترده و ژرف از سیر تاریخ عرضه کند. این مجموعه با ارائه زمینههای فرهنگی رخدادهای تاریخی، خواننده را مجذوب خود میسازد. مجموعه تاریخ جهان اندیشههای سیاسی، فرهنگی و فلسفی تاثیرگذار را در گذر مشعل تمدن از بینالنهرین و مصر باستان به یونان، روم، اروپای قرون وسطی و دیگر تمدنهای جهانی تا روزگار ما پی میگیرد. این مجموعه نهتنها برای آشنایی خوانندگان با مبانی تاریخ تدوین شده است، بلکه همچنین در پی آگاهساختن آنها از این واقعیت است که زندگیشان بخشی ازسرگذشت کلی انسانهاست. هر جلد از این مجموعه برداشتی جامع و روشن از یک دورهی مهم تاریخی را به خوانندگان ارائه میکند.
کتاب پیدایش هند نوین