1. خانه
  2. /
  3. کتاب متن و ترجمه منظوم قصیده تائیه کبری

کتاب متن و ترجمه منظوم قصیده تائیه کبری

3.6 از 1 رأی

کتاب متن و ترجمه منظوم قصیده تائیه کبری

Taie Kabra
٪15
290000
246500
معرفی کتاب متن و ترجمه منظوم قصیده تائیه کبری
کتاب « متن و ترجمه منظوم قصیده تائیه کبری» نوشته « ابن فارض مصری» با ترجمه « امیر حسین الهیاری » توسط نشر«مولی» به چاپ رسیده است.
ابن فارض، شخصیت غریبی است و از ره این غربت، قرابتی با حافظ شیرازی دارد. از او تنها همین دیوان قصاید مانده و نه هیج اثری به نثر؛ و او به واسطه ی قصاید خویش، سلطان العاشقین لقب گرفته و «تائیه»ی او و شروحی که بر آن نوشته اند، قرن ها منبع تدریس و تحقیق و البته مصدر وجد و حال و ذوق بوده است.
نام ابن فارض در سده ی هفتم در کنار نام بزرگانی چون ابن عربی و صدرالدین قونوی برده می شود. قصیده ی تائیه ی کبرای او در کنار فصوص» ابن عربی و فکوک» قونوی، از منابع مهم مورد استفاده ی جویندگان معرفت بوده است.
درباره ابن فارض مصری
درباره ابن فارض مصری
اِبْنِ فارِض، (نام کامل: ابوحفص شرف‌الدین عمر بن علی بن مرشد بن علی) (۵۷۶–۶۳۲ق/۱۱۸۱–۱۲۳۴م)، یکی از بزرگ‌ترین شاعران عرب و سراینده شعر صوفیانه در ادبیات عربی است. موضوع بیشتر اشعار او عشق به خداوند است و از این رو به وی سلطان العاشقین لقب داده‌اند.
به گفته نواده اش، نسبت ابن فارض به قبیله بنی سعد (قبیله حلیمة مرضعه پیامبر) می‌رسد. پدرش از اهالی حماة شام بود که به مصر مهاجرت کرد. او در سال ۵۷۶ هجری قمری (۱۱۸۱ م) در مصر زاده شد و مقدمات علوم را نزد پدرش فراگرفت و نزد بهاءالدین قاسم عساکر به استماع حدیث پرداخت و به مطالعه فقه شافعی پرداخت. سپس راه صوفیان را گزید و بیشتر وقت خود را در وادی‌المستضعفین واقع در کوه دوم از رشته‌کوه‌های مقطم نزدیک شهر مردگان کنونی در قاهره می‌گذراند. ابن فارض پس از آن راه مکه را پیش گرفته و در آنجا به سیر و سلوک می‌پردازد و سرانجام پس از پانزده سال به قاهره بازمی‌گردد. وی در قاهره به مقام نایب الحکمی ملک عزیز ایوبی رسید و به دلیل اینکه در محاکم قضایی سهم الارث زنان را بر مردان می‌نوشت به فارض شهرت یافت.
دسته بندی های کتاب متن و ترجمه منظوم قصیده تائیه کبری
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب متن و ترجمه منظوم قصیده تائیه کبری" ثبت می‌کند