زری خاور با نگارش کتاب «هنر آشپزی در گیلان» شهرت و لذت غذاهای گیلان را به فراتر از مرزهای این منطقه کشانده است. کتاب هنر آشپزی یکی از کاملترین، اصیلترین و صحیحترین مجموعه نسخههای آشپزی گیلک است که درآن تلاش شده میراث فرهنگی و هنر آشپزی بومی و سنتی گیلان حفظ شود. زری خاور در این کتاب ما را به وفور باورنکردنی غذاهای گیلان آشنا میکند. او برای ما از انواع خوراکهای نامآشنای گیلکی مانند میرزاقاسمی، باقلاقاتق و مورغ تورش (مرغ ترش) تا خوراکهایی کمتر چشیده شده مثل دختر لوس، کپور کلهآب و مورغ لاکو نوشته است. غیر از حفظ و اشاعهی فرهنگ آشپزی گیلانی، یکی از مهمترین انگیزههایش از نوشتن این کتاب، آشنایی نسل جوان و نسلهای آیندهی علاقهمند به هنر طباخی گیلان بوده است. او برای حفظ اصالت اسم غذاها را با تلفظ محلی و بومی آنها آورده است. زری خاور همسر احمد مرعشی است که گردآوری کتاب واژهنامه گویش گیلکی حاصل تلاش او است.