سعید زرنیخی

سعید زرنیخی

سعيد زرنيخي يکي از هنرمندان گرانقدر است وي به سال 1336 خورشيدي در شهرستان اراک متولد شد و در سن يک سالگي به همراه خانواده خود به تهران آمد و پس از چندي با تشويق هاي پدر خود و استاد محمد رضا زرنيخي به فراگيري علم و هنر موسيقي روي آورد.
لازم به ذکر است که اکثر هنرمندان ما که در رشته موسيقي وارد شدند، از همان اوائل کار با مخالفت والدين خود، به خصوص پدر مواجه مي شدند ولي از آنجايي که بخت و اقبال يار سعيد زرنيخي بود، اقوام او خصوصا" پدر وي از پشتيبانان و حمايت کنندگان او در راه فراگيري موسيقي بودند به هر حال سعيد زرنيخي از سال 1347 وارد هنرستان عالي موسيقي ملي تحت رياست استاد حسين دهلوي شد ور در رشته ويلون زير نظر هنرمند گرامي ژرژ مارتيروسيان مشغول شد و فراگيري علم موسيقي و نواختن ساز ويلون سبک کلاسيک گرديد.وي خيلي زود توانست استعداد ويژه و ذاتي خود را در راه فراگيري هنر موسيقي و راز و رمز آن بروز دهد و پس از آن به عنوان ساز دوم خود نواختن کمانچه را نزد هنرمند با ارزش کامران داروغه آغاز و ادامه داد.
وي از سال 1353 فعاليت هنري خود را با نواختن ساز کمانچه در ارکستر ملي ژونس موزيکال به سرپرستي سر کار خانم مينا افتاده آغاز کرد و با شرکت در کنسرت هاي مختلف در شهرهاي گوناگون، رسما" آغاز و ادامه داد.
در سال 1354به عنوان نوازنده ويلون همکاري خود را با وزارت فرهنگ و هنر وقت با شرکت در ارکستر هاي گوناگون اين وزارت خانه با خوانندگاني مانند : سرکار خانم خاطره پروانه و نادر گلين شروع کرد.
در سال 1355 موفق به دريافت ديپلم موسيقي از هنرستان موسيقي ملي شد سپس براي اخذ ليسانس وارد دانشکده موسيقي ملي گرديد و تحت نظر استاد علي تجويدي نواختن ويلون به سبک ايراني شد و تا سال چهارم دانشگاه ادامه داد.
سعيد زرنيخي از سال 1356 وارد ارکستر بزرگ راديو و تلويزيون ملي ايران به رهبري فرهاد فخرديني شد و با خوانندگاني نظير : محمد رضا شجريان، سيما بينا، ناصر مسعودي و تعدادي ديگر از هنرمندان سرشناس و مطرح که در اين ارکستر فعاليت داشتند، همکاري کرد.
در ضمن همزمان با اين فعاليت ها در ضبط هاي موسيقي فيلم و موسيقي هاي متفرقه با شادروان مرتضي خان حنانه و فريدون شهبازيان همکاري کرد و در ضبط هاي مختلف شرکت کرد.
از سال 1363 براي ادامه تحصيلات خود در رشته موسيقي و تحقيق و تفحص در موسيقي اروپايي راهي سرزمين آلمان شد و در آنجا هم ضمن پژوهش در موسيقي آن ديار، برنامه هاي مختلفي را براي تلويزيون آلمان و راديو هامبورگ و کنسرت هاي چندي در کشورهاي مختلف اروپايي مانند : سوئد، بلژيک، اتريش به اجرا در آورد.
لازم به ذکر است که به مناسبت فتح بستان به دست فرزندان دلير ايران، سرودي در قالب شعر استاد حميد سبزواري به نام حاميان خلق با تنظيم حسن يوسف زماني و آهنگ ديگري به نام رهايي با صداي محمد گلريز و شعر محمود شاهرخي با تنظيم پرويز منصوري ساخت که کاري ارزنده و به ياد ماندني است.
يکي ديگر از کارهاي بزرگ و چشمگير وي آهنگي است با نام صبر و ظفر با تکنوازي پيانو توسط طاهر جليلي که وي هم اکنون در پاريس است و ديگر نوازندگان آن آقايان : بهزاد بيرقي، ملک زاده، حسين يوسف زماني، سيامک رئوفي مي باشند که اين آهنگ در اينجا به وسيله عباس دبير دانش ضبط شد و براي تاييد به برلين رفت و در ارتباط با ضبط آن تاييديه براي اجرا دريافت کرد.
به هر حال سعيد زرنيخي در سال 1372 از آلمان به وطن خود ايران عزيز بازگشت در کشور خود مشغول تدريس علم موسيقي و ويلون با دانش و تجربه هايي که اندوخته بود گرديد.

کتاب های سعید زرنیخی