اقتصاد اتریشی از گذشتۀ دور به عنوان مکتبی شناخته میشود که تمرکز آن بر اقتصاد خرد است. این مکتب بازار را یک فرآیند اکتشافی رقابتی تعریف میکند که در آن هماهنگی قیمتها و تولیدکنندگان بر مفاهیم اقتصاد کلان ارجحیّت دارند. اقتصاد اتریشی در سالهای پس از احیا (بعد از 1974 میلادی) سه مسئلۀ متمایز اقتصاد کلان را دنبال کرده است: توسعۀ نظریۀ ادوار تجاری میزس/هایک ایدۀ بانکداری آزاد یا نظام پولی بازاری و آرای پولی پیشاکینزیها.
استیون هورویتز این سه مقوله را برای ارائۀ نظاممند اقتصاد اتریشی و انعکاس تطابق ادوار تجاری سنّتی اقتصاد اتریشی با عدمتعادل پولی ییگری با هم ادغام کرده است. «بنیانهای خرد اقتصاد کلان» از سه بخش تشکیل شده است:
بخش اوّل شامل توضیح دیدگاه اقتصاد اتریشی دربارۀ فرآیند بازار با تأکید زیاد بر نقش سرمایه است. این بخش نشان میدهد که اگر نظام اقتصاد خرد دستکاری نشود، اقتصاد کلان نقش خود را بهدرستی ایفا خواهد کرد.
بخش دوّم، فرآیند بازاری اقتصاد کلان را شرح داده است. تعادل پولی که شباهت زیادی به دیدگاه سلگین[3]دارد معرّفی شده است و سه بحث در عدمتعادل پولی به مقایسه گذاشته شده است.
بخش سوّم نشان میدهد چهطور دیدگاه حاضر به اقتصاد کلان میتواند درک ما از سیاست مالی، نظامهای پولی، اصلاح بانکداری و انعطافپذیری بازار نیرویکار را تحت تأثیر قرار دهد.
این اثر برجسته که از هماکنون در دسترس قرار گرفته است، خواننده را با اقتصاد اتریشی آشنا میکند و درک نظاممندی از اقتصاد کلان اتریشی ارائه میدهد. این کتاب برای اقتصاددانان حرفهای و دانشجویان اقتصاد از ارزش زیادی برخوردار خواهد بود.
کتاب بنیان های خرد و اقتصاد کلان