1. خانه
  2. /
  3. کتاب بهره ژاپن

کتاب بهره ژاپن

3.5 از 1 رأی

کتاب بهره ژاپن

از سفرنامه تشرف به مکه معظمه از طریق چین - ژاپن - امریکا (۱۳۲۱ھ.ق./۱۹۰۴ - ۱۹۰۳م.)
Safarnameh
انتشارات: طهوری
٪10
70000
63000
معرفی کتاب بهره ژاپن
این کتاب نوشته مهدیقلی هدایت (مخبرالسلطنه)، متن ویراسته با شرح، به کوشش هاشم رجب‌زاده، ترجمه ژاپنی: توشیمی ایتو و ترجمه انگلیسی: پری آزرم‌وند - مختاری به چاپ رسیده است. به گفته رجب‌زاده، زندگی‌نامه خودنوشت او، «خاطرات و خطرات»، بی‌گمان اثر مهمی درباره رویدادهای تاریخ معاصر ایران است؛ اما کتاب سفر او به گرد جهان به نام «سفرنامه تشرف به مکه معظمه از راه چین، ژاپن و آمریکا» برای بسیاری از مردم کتاب‌خوان هم ناشناخته مانده است. وی در این دفتر شرح دل‌انگیزی از دیده‌ها و یافته‌های خود در خاور دور، آمریکا، اروپا و عربستان نگاشته است.
درباره مهدیقلی هدایت
درباره مهدیقلی هدایت
مهدی‌قلی هدایت، ملقب به مخبرالسلطنه (زادهٔ ۱۲۴۳ خورشیدی، تهران – درگذشتهٔ ۱۳۳۴ خورشیدی، تهران) از رجال عصر قاجار و پهلوی، و در مقاطع مختلف متصدی مناصب مختلفی ازجمله حکومت آذربایجان و فارس، نمایندگی مجلس در صدر مشروطه، وزارت علوم، وزارت فواید عامه، وزارت عدلیه، ریاست دیوان تمیز (دیوان عالی کشور) و بالاخره نخست‌وزیر ایران در دوره رضاشاه پهلوی بود؛ و نوه رضاقلی خان هدایت مازندرانی بود.
او فردی ادیب و سخندان، با تسلطی ممتاز به زبان و ادبیات فارسی، عربی، آلمانی بوده و تا حدی فرانسوی و انگلیسی می‌دانست. همچنین در فن گراوورسازی و کلیشه‌سازی سررشته داشت، به علم موسیقی علاقه بسیار می‌ورزید و کتابی نیز در زمینهٔ نت‌نویسی دستگاه‌های موسیقی ایرانی بر جای گذارد که نخستین نمونه در نوع خود است. در ریاضیات، هیئت، فلسفه و اصول تعلیم و تربیت نیز نوشته‌های متعددی دارد.
مهدی‌قلی هدایت در زمرهٔ رجال ناصری است که حوادث زندگی خود و اتفاقات کشور را به صورتی منظم یادداشت کرده، و این نوشتارها امروزه در قالب کتاب‌های متعدد یکی از منابع تاریخ معاصر است. مهم‌ترین اثر او در این زمینه کتاب خاطرات و خطرات است.
هدایت قریب پنجاه سال و در عصر پنج پادشاه، گاه در مقام استانداری و وکالت، گاه در مقام وزارت و صدارت، در صحنه سیاسی ایران بازیگری داشت و از مهره‌های اساسی تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب بهره ژاپن" ثبت می‌کند