کتاب مدل های دموکراسی

Models of Democracy
کد کتاب : 103568
مترجم :
شابک : 978-9646751071
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 312
سال انتشار شمسی : 1401
سال انتشار میلادی : 1987
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 5
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب مدل های دموکراسی اثر دیوید هلد

دیوید هلد در «مدل‌های دموکراسی»، بررسی جامعی از مفاهیم و شیوه‌های مختلف دموکراسی ارائه می‌کند و تحلیلی ظریف ارائه می‌کند که از دوگانگی‌های مرسوم و طبقه‌بندی‌های ساده‌گرایانه فراتر می‌رود. هلد از طریق مطالعات دقیق و نقد‌ دقیق، عرصه‌ی پیچیده‌ی تئوری و عمل دموکراتیک را طی می‌کند و ماهیت چندوجهی دموکراسی را به‌عنوان یک آرمان‌ سیاسی و یک واقعیت زنده روشن می‌کند.
در مرکز تحقیقات هلد، یک سوال اساسی نهفته است: دموکراسی چیست و چگونه باید در جوامع معاصر درک و تحقق یابد؟ هلد با رد تعاریف یکپارچه و مدل‌های ایستا، رویکردی کثرت‌گرایانه را اتخاذ می‌کند که تنوع اشکال دموکراتیک و ماهیت پویای فرآیندهای دموکراتیک را به رسمیت می‌شناسد. هلد با استفاده از طیف گسترده‌ای از منابع، از جمله نظریه‌ی سیاسی، تحقیقات تجربی و سیاست تطبیقی، زمینه‌ی نظریه‌ی دموکراتیک را با وضوح و دقت ترسیم می‌کند. کتاب با ردیابی تکامل تاریخی اندیشه‌ی دموکراتیک، از خاستگاه آن در یونان‌ باستان تا تجلیات مدرن آن در دموکراسی‌های لیبرال و فراتر از آن آغاز می‌شود. ایده‌ها و بحث‌های کلیدی را که مسیر تئوری دموکراتیک را شکل داده‌اند، از نظریه‌های کلاسیک افلاطون و ارسطو گرفته تا بازتاب‌های معاصر رالز، هابرماس و فراتر از آن، روشن می‌کند. هلد از طریق درگیری انتقادی با میراث فکری دموکراسی، زمینه را برای درک عمیق‌تر غنای مفهومی و پیچیدگی‌های نظری آن فراهم می‌کند. مرکز تحلیل هلد، کاوش مدل‌های مختلف دموکراسی است که هرکدام مفاهیم متمایزی از مشارکت سیاسی، نمایندگی و تصمیم‌گیری را در‌بر‌می‌گیرد. هلد از رویه‌گرایی حداقلی دموکراسی انتخاباتی گرفته تا دموکراسی مشارکتی، نقاط قوت و محدودیت‌های مدل‌های مختلف دموکراتیک را بررسی می‌کند و پیامدهای آنها را برای عملکرد و حکومت دموکراتیک برجسته می‌کند. هلد با بررسی مفروضات اساسی و تعهدات هنجاری هر مدل، چارچوبی ظریف برای ارزیابی شایستگی‌های نسبی آن‌ها و ارزیابی کاربرد آن‌ها در زمینه‌های مختلف ارائه می‌دهد. علاوه‌بر این، هلد رابطه بین دموکراسی و سایر ابعاد کلیدی زندگی سیاسی، مانند شهروندی، حقوق و عدالت اجتماعی را مورد پژوهش قرار می‌دهد. او بررسی می‌کند که چگونه دموکراسی با مسائل قدرت، نابرابری و هویت تلاقی می‌کند و راه‌هایی را که در آن آرمان‌های دموکراتیک می‌توانند گروه‌های به حاشیه رانده شده را توانمند کرده و از آن حذف کنند، روشن می‌کند. هلد از طریق بررسی انتقادی رویه‌های دموکراتیک در سرتاسر جهان، بر مبارزه مداوم برای تحقق پتانسیل کامل دموکراسی به‌عنوان یک پروژه سیاسی فراگیر و رهایی‌بخش تأکید می‌کند.
«مدل‌های دموکراسی» نشان‌دهنده‌ی کمک بزرگی به مطالعه تئوری و عمل دموکراتیک است و تحلیلی دقیق و جامع ارائه می‌دهد که درک ما را از این مفهوم سیاسی اساسی غنی می‌کند. دیوید هلد از طریق مطالعات دقیق، توضیح واضح و نقد دقیق، نقشه راهی برای پیمایش پیچیدگی‌های سیاست دموکراتیک در جهانی به‌هم پیوسته و نامطمئن ارائه می‌کند. خواندن این کتاب برای دانش‌پژوهان و دانشجویان علوم‌سیاسی و همچنین هر‌کسی که علاقه‌مند به تلاش پایدار برای حکومت دموکراتیک و عدالت اجتماعی است، ضروری خواهد بود.

کتاب مدل های دموکراسی

دیوید هلد
دیوید جاناتان اندرو هلد (27 اوت 1951 - 2 مارس 2019) یک دانشمند سیاسی انگلیسی بود که در نظریه سیاسی و روابط بین الملل تخصص داشت. وی یک انتصاب مشترک به عنوان استاد سیاست و روابط بین الملل برگزار کرد و استاد دانشگاه کالج بود، تا زمان فوت وی در دانشگاه دورام. او همچنین استاد مهمان علوم سیاسی در Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli بود. پیش از این وی به عنوان گراهام ولاس رئیس صندوق علوم سیاسی و مدیرعامل مرکز مطالعه مدیریت جهانی در دانشکده اقتصاد لندن بود.هلد به ه...