1. خانه
  2. /
  3. کتاب تسلیم یا اسلام

کتاب تسلیم یا اسلام

3.6 از 1 رأی

کتاب تسلیم یا اسلام

مروری بر روایت های مورخان اسلامی از تسخیر قلمرو ساسانی‬‏‫
Submission or Islam
٪15
98000
83300
معرفی کتاب تسلیم یا اسلام
کتاب « تسلیم یا اسلام» "مروری بر روایت های مورخان اسلامی از تسخیر قلمرو ساسانی‬ ‫" نوشته « صالح طباطبایی» توسط انتشارات دانشگاه مفیدمنتشر شده است.
عمده گزارش‌های تاریخی پیرامون رویدادهای تسخیر قلمرو ساسانی را تاریخ‌نگاران مسلمانی نوشته‌اند که سالیانی دراز پس از وقوع این حوادث، گزارش‌های خود را در این باره به روایت‌هایی از معدود راویان مسلمان دیگر مستند ساخته‌اند. آنان تنها بر گردآوری روایات همت گمارده و نکوشیده‌اند به نقد و بررسی آن‌ها بپردازند. پیامد چنین روشی آن است که این گزارش‌ها آمیزه‌ای غریب از راست و گزافه و واقعیت و افسانه را در خود جای داده‌اند. دکتر صالح طباطبایی در کتاب «تسلیم یا اسلام: مروری بر روایت‌های مورخان اسلامی از تسخیر قلمرو ساسانی» کوشیده است تا با مرور کوتاه این روایت‌ها، به دسته‌بندی و نقد و بررسی آن‌ها بپردازد و مهم‌تر از این، سنجه‌هایی برای ارزیابی آن‌ها به دست دهد. نویسنده در فصل نخست به روایت‌های ناسازگار مورخان مسلمان از فتح ایران پرداخته است. به باور او تاریخ نگاران مسلمانی که درباره رویدادهای تاریخ اسلام می‌نوشتند غالبا در نقل حوادث کوچک و بزرگ همداستان نبودند. شاید انتظار رود که این ناسازگاری‌ها بر سر جزئیات یا تفاصیل رویدادها وجود داشته باشند، ولی تعارضات آشکاری در تواریخ اسلامی درباره مطالب کلی و حتی بر سر ذکر زمان وقوع رویدادهای مهم و عمده و گاه ترتیب وقوعشان نیز به فراوانی دیده می‌شوند.

تنها در مقام ذکر مثال روشنی در این باره، می‌توان به رویداد بزرگ و بس مهمی چون جنگ یرموک اشاره کرد. این جنگ، که بسیاری از تاریخ پژوهان آن را یکی از تعیین کننده‌ترین نبردهای تاریخ جهان دانسته‌اند، پس از درگذشت پیامبر اسلام (ص) میان سپاهیان مسلمان و سپاهیان امپراطوری بیزانس در اوت ۶۳۶ میلادی یا ماه رجب ۱۵ قمری درگرفت و به پیروزی قاطع مسلمانان انجامید و به استیلای هراکلیوس و بیزانسیان بر شام پایان داد.
درباره صالح طباطبایی
درباره صالح طباطبایی
صالح طباطبایی، نویسنده، مترجم و منتقد، مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشتۀ علوم شناختی از دانشگاه شهید بهشتی گرفت. سپس تحصیلات دانشگاهی خود را در مقطع دکترای تخصصی رشته علوم شناختی، گرایش زبانشناسی شناختی، در دانشگاه تربیت مدرس پی گرفت. علایق فرهنگی او همواره به فلسفه، هنر و ادبیات معطوف بوده، و در سال‏های اخیر، در کنار ترجمه و تألیف آثاری در زمینه علوم شناختی، زبانشناسی و تاریخ پژوهی، به‏ویژه، به ادبیات داستانی نیز پرداخته است. رمان «زمستان مومی» تازه ترین اثر داستانی اوست. 
از جدیدترین آثار دیگرش می توان از عناوین زیر یاد کرد:
ترجمه «خدا به روایت قرآن: بررسی انتقادی» اثر جک مایلز، نشر نی، 1400
تألیف «مروری بر نظریه‏های زیبایی در علوم شناختی»، نشر نی، 1400
ترجمه «تاریخ و ساختار زبان» اثر ترنس گوردون، شیرازه کتاب ما، 1399
ترجمه «پیامبر صلح در گرماگرم ستیز امپراتوری ها»، اثر هوان کُل، روزنه، چاپ سوم، 1399
ترجمه «طراحی موفق بر پایه علوم اعصاب شناختی»، اثر مارکو مایوکی، روزنه، 1397


از میان مقالاتش، برخی به نقد کتاب اختصاص یافته‏ اند، از جمله:
- "نقدی بر کتاب سیری در هنر ایران اثر پوپ و همکاران"،  خیال، فصلنامۀ فرهنگستان هنر ایران، شماره ۱۷، بهار ۱۳۸۵، صص ۱۸۰-۱۸۶، برگزیده در چهارمین جشنوارۀ نقد کتاب (خانه کتاب، تهران، آبان ۱۳۸۶)
- "فرسنگ ها تا فرهنگ: نقدی بر فرهنگ نامۀ معماری ایران در مراجع فارسی"، کتاب ماه، کلیات، ماهنامه تخصصی نقد و بررسی کتاب، دی ۱۳۸۹، صص ۳۴- ۴۱. برگزیدۀ جشنوارۀ نقد کتاب (خانه کتاب، تهران، آذر ۱۳۹۰).
- "نقدی بر کتاب اسلام: هنر و معماری"، گنجینه، کتاب تخصصی علمی- پژوهشی هنرهای سنتی ایرانی- اسلامی، کتاب دوم، ۱۳۸۹، صص ۱۰۹-۱۱۴. تقدیری جشنوارۀ نقد کتاب (خانه کتاب، تهران، آذر ۱۳۹0)
- "منارۀ بلند بر دامنۀ الوند: مروری بر دانش‏نامۀ دانش‏گستر،" کتاب ماه کلیات، شمارۀ ۱۷۵، تیر ۱۳۹۱، صص ۶۰-۷۳. برگزیدۀ دهمین جشنوارۀ نقد کتاب (خانه کتاب، تهران، دی ۱۳۹۲).
دسته بندی های کتاب تسلیم یا اسلام
نظر کاربران در مورد "کتاب تسلیم یا اسلام"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سلام و عرض ادب، کتاب «تسلیم یا اسلام؟» اثر تحقیقی بسیار ارزشمندی است که مطالعه دقیق آن را به تاریخ پژوهان و علاقمندان مطالعات اسلامی توصیه می‌کنم. فصل چهارم کتاب که به معرفی سنجه‌های ارزیابی روایت‌های تاریخی اختصاص دارد بی تعارف بی نظیر است.👏

1401/12/20 | توسطسید حمید رسولزاده - کاربر سایت
14
|

به راستی اثر بدیعی در بررسی روایتهای مورخان مسلمان از چگونگی نسخیر قلمرو ساسانی است. به گمانم اتخاد چنین رویکردی در قبال بررسی تاریخ فتوحات می‌تواند بسیار روشنگر باشد و به سئوالات زیادی پاسخ دهد. بسیار سپاسگزارم

1401/12/05 | توسطحامد ذکرپور - کاربر سایت
21
|