از تجربه دیگران بهره ببرید و دل و جرات پیدا کنید:هیچ جانوری در اسارت ما یا برون از حیطه اختیار ما نیست که مادرزاد بتواند در جمع صحبت کند.در دوره هایی از تاریخ که خطابه ایراد گفتن هنر بسیار ظریفی بود و ارتباط نزدیکی با قوانین فن داشت خطیب مادرزاد بودن هم از حالا سخت تر بود.این روز ها در جمع صحبت کردت،همان سخن گفتن عادی،اما گسترده تر است.دیگر حنجره طلایی و ادا و اطوارهای مخصوص در صحبت کردن برای همیشه از بین رفته است.این روزها دوست داریم سر سفره،در کلیسا ها،در رادیو و تلویزیون حرف های ساده و صاف و بدون ادا بشنویم و احساس کنیم با ما سخن می گویند نه برای ما.
فصل دوم:رشد اعتماد به نفس.هرکس بتواند بر ترس خود غلبه کند و پیروز شود موفق تر و خوشبخت تر خواهد بود.درباره ی ترس از صحبت کردن در جمع چهار واقعیت وجود دارد.واقعیت شماره 1:شما تنها کسی نیستید که از صحبت در جمع میترسید..واقعیت شماره 2:بخشی ازین ترس مفید است.واقعیت شماره 3:به گفته بسیاری از سخنران های حرفه ای:هیچ وقت نتوانستند به طور کلی ترس از صحنه را کنار بگذارند.واقعیت شماره 4:علت اصلی ترس شما از صحبت کردن در جمع ساده است:شما به صحبت کردن در جمع عادت نکرده اید.
قبل از هر چیزی آیا تا به حال فکر کرده اید که: چرا افراد موفق، بزرگ و تاثیر گذار در جهان اکثرا سخنوران ماهری نیز هستند؟ چرا درباره موضوعاتی که در موردشان علاقه و اطلاعات داریم برای یکی دو نفر از دوستانمان به راحتی حتی برای چند ساعت می توانیم صحبت کنیم ولی وقتی بخواهیم همین مطالب را برای جمع زیادی از مخاطبان بیان کنیم دستپاچه و عصبی می شویم و به دلیل اضطراب حتی فراموش می کنیم چه می خواهیم بگوییم؟ آیا تا به حال تصور کرده اید که روزی در برابر اجتماع عظیمی از مخاطبان صحبت می کنید و آنها با اشتیاق تمام به صحبتهای شما گوش می دهند و شما نیز همچنان با شور وحرارت سخنرانی می کنید؟
آیا می دانستید که: صحبت کردن در برابر جمعیت ، فقط برای عده خاصی از افراد مشکل نیست و این مساله ای عمومیست، حتی بهترین سخنرانان نیز در ابتدا دچار همین ترس وعدم تسلط بوده اند و توانایی صحبت کردن در برابر جمع استعدادی خدادادی نیست که فقط بعضی ها از آن برخوردارند؛ بلکه با علاقه و تمرین مثل هر توانایی دیگری میتوان به مهارتی باور نکردنی در اینباره دست یافت. کتاب حاضر را دوروتی کارنگی همسر آقای دیل کارنگی پس از مرگ ایشان براساس یادداشت ها و نظریات او بازنگری کرده است ، اما عنوان کتاب همان است که او قبل از مرگش برای او برگزید و سعی کرده است که فلسفه اصلی آقای کارنگی که می گفت ” سخن گفتن چیزی بیش از بیان یک سری کلمات است ” پیوسته در ذهن خود نگاه دارد ، آقای کارنگی اعتقاد داشت آدمی از طریق سخن گفتن ، شخصیت انسانی خود را به نمایش می گذارد.
«روانشناسی» برای بسیاری از نویسندگان، موهبتی بزرگ است و بینشی ارزشمند را درباره ی چگونگی کارکرد ذهن انسان به آن ها می بخشد.