1. خانه
  2. /
  3. کتاب حکمرانی خوب

کتاب حکمرانی خوب

پیشنهاد ویژه
3.6 از 1 رأی

کتاب حکمرانی خوب

فرمان حکومتی امیرالمومنین علی(ع)
Hokmrani-e khob
انتشارات: سرایی
٪20
250000
200000
معرفی کتاب حکمرانی خوب
اعماق و ابعاد سخنان نهج البلاغه چنان در خور بخث و کنکاش است که تا کنون صدها اندیشمند و کاوشگر، از راه های گوناگون و با ابزار و علوم و فنون مختلف راهی به خزائن پربهای آن گشوده اندو هر کدام به فراخور توان خویش، گوهرهای ارزشمندی را برگرفته و به بازار انسانیت تقدیم داشته اند. در عصر ما نیز عالم ربانی و فقیه عالیقدر آبت الله العظمی منتظری در کنار اشتغالات بسیار، به شرح و تفسیر خطبه ها و نامه ها و حکمت های نهج البلاغه پرداخته اند. کتاب پیش رو شرح نامه پنجاه و سوم یا همان عهدنامه بسیار مهم امیرالمومنین است که وقتی حضرت ، مالک اشتر نخعی را به عنوان والی مصر منصوب می کند، این منشور جاودانی را مرقوم فرمود. دستورالعمل های اخلاقی، عبادی و جکومتی مطرح شده در این میثاق در جهان امروز نیز بسی آموزنده و موید دستاوردهای عقلانی بشر در حکمرانی خوب برای همه نسل هاست.
درباره حسینعلی منتظری
درباره حسینعلی منتظری
حسینعلی منتظری (۱ مهر ۱۳۰۱ در نجف‌آباد – ۲۹ آذر ۱۳۸۸ در قم)، مرجع تقلید شیعه، از رهبران انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷، رئیس مجلس خبرگان قانون اساسی و از ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۸ قائم‌مقام رهبری جمهوری اسلامی ایران بود.
منتظری از شاگردان سید حسین بروجردی و روح‌الله خمینی و نماینده تام‌الاختیار وی در ایران بود. او به دلیل مخالفت با حکومت پهلوی سال‌ها در زندان به سر برد. او پس از پیروزی انقلاب به ریاست مجلس خبرگان قانون اساسی رسید و در گنجانده شدن اصل ولایت فقیه در قانون اساسی ایران نقش مهمی داشت. منتظری که در سال ۱۳۶۴ از سوی مجلس خبرگان رهبری به قائم‌مقامی ولی فقیه انتخاب شده بود در فروردین ۱۳۶۸ از مقام خود استعفا داد. اختلاف اصلی وی با خمینی بر سر مسایل حقوق بشری به‌ویژه کشتار زندانیان سیاسی در شهریور ۱۳۶۷ بود. وی در دو دهه پایانی عمر خود به انتقاد از سیاست‌های حکومت ادامه داد و پس از انتقادی شدید از شاگرد سابقش سید علی خامنه‌ای در سال ۱۳۷۶ شش سال را در حبس خانگی به‌سر برد، مطالب دربارهٔ او در کتاب‌های درسی حذف شد، نام خیابان‌هایی که به نام او بود عوض شد و در رسانه‌های دولتی «شیخ ساده‌لوح» نامیده شد.
منتظری که از مدافعان حکومت دینی و از مهم‌ترین شارحان نظریهٔ ولایت فقیه بود در عین حال از جدی‌ترین منتقدان حکومت ایران به‌شمار می‌رفت. مهم‌ترین اعتراضات او شامل وضعیت زندانیان، رابطهٔ پنهانی با آمریکا، ادامهٔ جنگ با عراق پس از آزادی خرمشهر، استقراض خارجی، رعایت حقوق بشر و دخالت حکومت در حوزه‌های علمیه می‌شد.
منتظری که یکی از مورد احترام‌ترین شخصیت‌های مذهبی شیعه و از نظر بسیاری اعلم فقهای ایران بود، در ماه‌های پایانی عمر خود با صدور فتوایی علیه برخورد حکومت با معترضان به انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۸ به رهبر معنوی جنبش سبز بدل شد. مراسم تشییع جنازهٔ او با حضور صدها هزار نفر برگزار شد، و مراسم ختم وی لغو شد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب حکمرانی خوب" ثبت می‌کند