1. خانه
  2. /
  3. کتاب نگهبانان ایران

کتاب نگهبانان ایران

5 از 1 رأی

کتاب نگهبانان ایران

Guardians of Iran
انتشارات: جامی(مصدق)
٪15
140000
119000
معرفی کتاب نگهبانان ایران
کتاب نگهبانان ایران نوشته‌ی ذبیح الله صفا، اثری تاریخی است که به شرح حوادث و اتفاقاتی می‌پردازد که در برهه‌ای از تاریخ بر سر ایران آمده است. این کتاب بخش سوم از کتاب دلیران جانباز محسوب می‌شود و به سرگذشت مدافعان ایران که پس از حمله‌ی مغول در برابر دشمنان ایستادگی کردند، تا زمان نادرشاه افشار اشاره دارد. کتاب در فصل‌هایی با عناوین «عقاب خوارزم»، «شیران هرات»، «مبارز آل مبارز»، «صوفی لشکر شکن»، «نجات‌بخش»، و «شاهین ابیورد» تقسیم‌بندی شده است. نویسنده در این اثر، به بیان روزهای خوش و بد، پیروزی‌ها و شکست‌هایی می‌پردازد که هر ملتی ناگزیر است آن‌ها را پشت سر بگذارد.
هدف اصلی نویسنده در این کتاب، صرفا نگارش تاریخ نیست، بلکه بیان احوال و ذکر روحیات مردم ایران در بحبوحه حوادث ناخوشایند تاریخی است. او می‌خواهد نشان دهد که چگونه ایرانیان در طول تاریخ، علی‌رغم مشکلات و حملات بیگانگان، از مرز و بوم خود پاسداری کرده‌اند.
صفا در این کتاب، پله‌به‌پله حوادثی را روایت می‌کند که بر سر مردم ایران آمده و کوشش‌های دلاورمردان ایرانی را برای حفظ استقلال کشور به تصویر می‌کشد. او معتقد است که قصد نهایی و نهانی جامعه ایران در تمام این مدت، نگهبانی از تاج و تخت کیانی و حفظ استقلال کشور بوده است. یکی از نکات مهم این کتاب، استناد داستان‌های قهرمانی به منابع معتبر فارسی و عربی است. این داستان‌ها بخش‌های مهمی از تاریخ سیاسی، نظامی و اجتماعی ایران را نشان می‌دهند و بیانگر روحیه قدرتمند جوانان و دلاورمردان ایرانی هستند.
در مجموع، کتاب نگهبانان ایران اثری ارزشمند در حوزه‌ی تاریخ ایران است که با نگاهی متفاوت، به بیان مقاومت‌ها و ایستادگی‌های ایرانیان در برابر حوادث تلخ تاریخی می‌پردازد. این کتاب برای علاقه‌مندان به تاریخ ایران و کسانی که می‌خواهند درک بهتر و تازه‌تری از روحیه و منش ایرانیان در گذر تاریخ به دست آورند، خواندنی و آموزنده است.
درباره ذبیح الله صفا
درباره ذبیح الله صفا
سید ذبیح الله صفا شهمیرزادی شناخته شده با نام ذبیح الله صفا (۱۲۹۰–۱۳۷۸ خورشیدی) پژوهشگر، مترجم، مصحح متون، استاد ممتاز دانشگاه تهران و شخصیت برجستهٔ ادبی در ایران معاصر است. از تألیفات مشهور او کتاب های تاریخ ادبیات در ایران و حماسه سرایی در ایران است. او از جمله نویسندگان اصلی دانشنامه ایرانیکا بود.ذبیح اللّه صفا در ۱۶ اردیبهشت ۱۲۹۰ در شهمیرزاد از توابع شهرستان سنگسر در استان سمنان زاده شد. پدرش سید علی اصغر صفای شهمیرزادی در بابل بازرگان بود. دوره آموزش ابتدایی را در سال ۱۳۰۴ در بابل به پایان رساند. آنگاه راهی تهران شد و در دبیرستانهای سیروس و دارالفنون تحصیل کرد و در سال ۱۳۱۲ تحصیلات متوسطه را به پایان رساند. سپس تحصیلات خود را در دانشسرای عالی و دانشکدهٔ ادبیات ادامه داد و در رشته های ادبیات و تعلیم و تربیت لیسانس گرفت و سپس به تحصیل در دورهٔ دکتری پرداخت تا آنکه در سال ۱۳۲۱ با پذیرش رسالهٔ او با عنوان «حماسه سرایی در ایران» به درجهٔ دکتری نایل شد.ذبیح اللّه صفا خدمات آموزشی خود را از سال ۱۳۱۶ با دبیری ادبیات فارسی در کلاسهای دورهٔ دوم متوسطه در دبیرستان های تهران آغاز کرد. از سال ۱۳۲۱ به درجهٔ دانشیاری کرسی تاریخ ادبیات دانشگاه تهران ارتقا یافت و در سال ۱۳۲۷ در همان کرسی استاد شد؛ تا این که در سال ۱۳۴۰ به بالاترین رتبهٔ استادی (رتبهٔ ده) دست یافت. طی سال های ۱۳۴۱ و ۱۳۴۲ با سمت استاد مهمان در دانشگاه هامبورگ به تدریس پرداخت. در بازگشت از آلمان به مدیریت گروه زبان و ادبیات فارسی و سپس ریاست دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه تهران انتخاب شد و تا سال ۱۳۴۷ این سمت ها را به عهده داشت. در آن سال پس از تغییرات ناگهانی در نظام اداری و آموزشی دانشگاه به درخواست خود بازنشسته شد و تدریس خود را به صورت افتخاری ادامه داد. در سال ۱۳۴۷ برای بار دوم به آلمان رفت و یک سال دیگر در دانشگاه هامبورگ به تدریس پرداخت. پس از بازگشت به تهران عنوان استادی ممتاز دانشگاه تهران را یافت و از آن پس د
نظر کاربران در مورد "کتاب نگهبانان ایران"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

متاسفانه این کتاب کامل نیست ،شاید هم سانسور شده ،از فصول قرن اول هجری تا قرن هفتم را ندارد.

1402/07/26 | توسطمحمد حسین عباسی
2
|