1. خانه
  2. /
  3. کتاب صنایع کهن در دوره ی قاجار

کتاب صنایع کهن در دوره ی قاجار

نویسنده: ویلم فلور
3.7 از 1 رأی

کتاب صنایع کهن در دوره ی قاجار

Traditional Crafts in Qajar Iran (1800-1925)
انتشارات: پیکره
٪15
400000
340000
درباره ویلم فلور
درباره ویلم فلور
ویلم فلور (Willem Floor) (زادهٔ ۱۹۴۲) کارشناس انرژی و پژوهندهٔ تاریخ اهل هلند است.
او تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه اوترخت و دانشگاه لیدن در رشته‌های اقتصاد توسعه‌یافته و جامعه‌شناسی غیرغربی و اسلام‌شناسی انجام داد و زبان‌های فارسی و عربی را آموخت. در طی سال‌های ۱۹۶۳ تا ۱۹۶۷ در دانشگاه اوترخت، و در سال ۱۹۷۱ درجهٔ دکترایش را در دانشگاه لیدن گرفت. طی سال‌های ۱۹۶۸ تا ۱۹۸۳ او به عناوین مختلف با وزارت‌خانهٔ توسعه و پیشرفت دانمارک همکاری می‌کرد. طی سال‌های ۱۹۸۳ تا ۲۰۰۲ او به‌عنوان متخصص انرژی در بانک جهانی مشغول به کار بود. فلور اخیراً پژوهشگر مستقل شده‌است. دکتر فلور بیش از ۲۶۰ مقاله و کتاب در زمینهٔ تاریخ اجتماعی ـ اقتصادی ایران نوشته‌است.
از سال ۱۹۸۳ تا ۲۰۰۲ کارشناس انرژی در بانک جهانی بود. در همین دوره، پژوهش‌های زیادی از او در زمینه‌های گوناگون مربوط به تاریخ ایران و خلیج فارس منتشر شد.
فلور از نویسندگان دانشنامهٔ ایرانیکا است.
قسمت هایی از کتاب صنایع کهن در دوره ی قاجار

در کتاب پیش رو هشت حوزه ی مختلف از صنایع کهن ایران در عصر قاجاریه (۱۹۲۵-۱۷۹۷)، با تأکید و تکیه بر مواردی چون جایگاه قرارگیری فناوری های به کار رفته و انواع تولیدات نهایی آنها گردیده است. فصل اول زمینه ی سیاسی ملی و اقتصادی گسترده تری را که این مشکلات موضعی در آن جریان داشته است برای خواننده فراهم می سازد. هشت فصل دیگر به بحثی مبسوط پیرامون نحوه ی رشد و توسعه ی صنایع مختلف و بازار آنها اختصاص یافته است. سده ی نوزدهم در واقع دورانی است که ایران از حالت انزوا بیرون می آید و ناچار به برقراری ارتباط و ایجاد رقابت نه تنها سیاسی و نظامی بلکه اقتصادی روزافزونی با همسایگان خود، مثل روسیه و امپراتوری بریتانیا می شود نتیجه ی حاصل از این ارتباطات تجاری رو به رشد همانا واردات فزاینده ی کالاهای خارجی است که رقیبی برای محصولات و تولیدات بومی به شمار می روند. در اینجا این موضوع که، واردات مبدل به یک معضل گشته و صنایع چگونه با آنها روبرو شدند و این که بخش حوزه ی مربوطه تا چه میزان توانایی رهایی و پابرجا ماندن تغییر و دگرگونی و یا حتی ترک میدان داد و ستد را داشت نیز عنوان و بیان گردیده است. و در نهایت پیدایش برخی کارخانجات اروپایی مدرن در ایران سده نوزدهم در جهت تولید کالاهایی که پیشتر به این کشور وارد میشدند مورد ارزیابی و پژوهش قرار گرفته است. پیش گفتار

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب صنایع کهن در دوره ی قاجار" ثبت می‌کند