کتاب "تیمورتاش" اثری است به قلم دکتر "باقر عاقلی" که در چهارصد و هفتاد و شش صفحه، به همت انتشارات جاویدان به عرصه ی چاپ رسیده است. در این اثر شرح زندگانی و حیات سیاسی "عبدالحسین تیمورتاش" و نقش او در اتفاقات سیاسی ایران به رشته ی تحریر درآمده است.
وی از جمله نخستین کسانی بود که پس از گذشت حدود یک سال از انقلاب مشروطه ایران، به جمع مشروطه خواهان پیوست اما ورود اصلی و موثر به عرصه ی سیاست کشور، زمانی بود که به عنوان جوان ترین عضو مجلس، از سوی مردم سبزوار به عنوان نماینده در دوره ی دوم مجلس شورای ملی پذیرفته شد. وی تا زمانی که مجلس دوم با اولتیماتوم روسیه تعطیل شد، در این مقام باقی ماند و بعد از آن هم به ریاست قشون خراسان نائل گردید. "تیمورتاش" حیات سیاسی پرفراز و نشیبی داشت و در طول زندگانی اش، به سمت های مختلفی منصوب و از آن ها برکنار شد. وی حتی در دوره ی نخست وزیری "سیدضیاءالدین طباطبایی" دستگیر و تبعید هم شد اما هربار با بازگشایی مجلس به عنوان نماینده ی استان خراسان به آن ورود می کرد.
عضویت او در مجلس برایش دوستی ها و مراوداتی در پی داشت که به همراه عملکرد سیاسی فعالانه ی او، سبب شد تا با آغاز حکومت پهلوی، از سوی رضاشاه به عنوان وزیر دربار مشغول به کار شود. قدرت "تیمورتاش" در این مقام به شدت افزایش یافت و بعد از رضاشاه، می توان گفت که وی همه کاره ی مملکت بود. این قدرت دست او را در تصمیم گیری و به کارگیری سیاست های مختلف داخلی و خارجی باز گذاشت که بخش زیادی از این اقدامات در کتاب "تیمورتاش" به قلم دکتر "باقر عاقلی" آمده است.
کتاب تیمورتاش