یکی از شاهکارهای ترجمه ذبیح الله منصوری ، کتابی که منو به مطالعه تاریخ علاقه مند کرد ، به دوستان عزیز توصیه مطالعه اش را می کنم.
یک کتاب خوب برای آشنایی با مقطعی از تاریخ ایران و تلاش های عاقلانه و برنامه ریزی شده یک فرقه برای رسیدن به هدف.
قلم ذبیح الله منصوری و نثر داستانی کتاب بسیار جذاب هست و به تلاقه مندان به کتاب های تاریخی و حتی داستانی حماسی توصیه میکنم این کتاب رو از دست ندهند.
الموت منطقه ای واقع در جنوب غربی دریای مازندران بود که منطقه ای کوهستانی بشمار می آید و در دنیای قدیم یکی از مراکز بزرگ داروسازی بشمار میرفت.
حسن صباح که در الموت زندگی میکرد یک آریایی نژاد محسوب میشد و پیروانش اسم او را بدون علی ذکره السلام بر زبان نمی آوردند و همچنین او را خداوند الموت مینامیدند.
حسن صباح یا خداوند الموت در واقع رهبر و امام فرقه "باطنی" شمرده میشد. فرقه باطنی فرقه ای از مذهب اسماعیلیه است که مثل تمام شیعیان، علی بن ابیطالب را امام اول میدانست و فرزندان او را تا امام جعفر صادق امام میشمرد. ولی بعد از امام جعفر صادق عقیده داشت که پسرش اسماعیل امام است، نه پسر دیگرش امام موسی کاظم.
ذبیح الله منصوری هم منتقدان زیادی دارد و هم طرفداران و شیفتگان زیادی...من فکر میکنم از یک طرف بیشتر انتقادهایی که از منصوری شده وارد و بجاست و از طرفی طرفدران منصوری هم حق دارند شیفته او باشند.. حق با هر دو طرف است ... چون در مورد آدمها باید نسبی قضاوت کرد.
اگر کسی میخواهد از تاریخ و عقاید فرقه شیعه اسماعیلیه که نامهای دیگری مانند نزاریه ، باطنیه ، فاطمیه ، قرامطه و ... دارند کسب آگاهی کند کتاب سیاستنامه خواجه نظام الملک طوسی را بخواند که سرانجام خود نیز بدست یکی از فداییان اسماعیلی کشته شد .
دوستان شوربختانه بعد از سقوط ساسانیان دنیا وارد حالت وارونه شد و تمامی کتابها و کتیبهها و واژه وارونه شدند و حکمت اشراق یا آیین کافیانی به کلی محو شد و حسن صباح کسی بود که میخواست این آیین رو زنده کنه تمامی این دروغ و داستان هایی که در مورد حشاشین میگن دروغی بیش نیست اول اینکه نام این گروه حشاشین نیست بلکه آشاشین است آشا به معنی شاه و حشاشین به خود خدایی و یگانگی اعتقاد داشتن و پیرو هیچ آیینی نبودند ما در باستان اعتقاد داشتیم که جهان هستی خدای بزرگ و انسان خدای کوچک است و هستی از کاف نون بوجود آمده به عبارتی در بستر نیستی و عدم دو نیروی خفته وجود داشته یکی نیروی حرکتی کا و نیروی ساکن آف و از ترکیب این دو نیرو،نیروی ار در بستر نیستی یا همون نون بوجود آمد به همین علت به ما میگفتن آریایی یعنی کسانی که به نیروی ار دست پیدا کردن و به همین دلیل به ما میگفتن کافر که از آیین ما میومد چون ما هیچ ایزدی رو قبول نداشتیم و تمامی معابد رو خراب میکردیم همچون کورش داریوش نادر یعقوب و کمبوجیه و... اینو بدونید همه چیز وارونه است و راز درون واژه قرار دارد و با واشکافی واژهها وارد دخمه اسرار میشویم همان طور که حسن صباح وارد شد و همچنین خود من به واژه واژگون دقت کنید واژهها واژگون شدند دوستان من کانون را در اکنون بیابید و بیدارشید با یک جمله از اسدی به پایان میبرم سپاس ایزد رهنمای که از کاف و نون کرد گیتی به پای پاینده باشید
سر ساقی سلامت
خدای من! شما از کدوم جهان میاین؟ چه حرفهای ماورایی ای میزنین! ಠಿ_ಠಿ
سلام درود شما با چ مدرکی میتونی ثابت کنید این حرفاتونو
با درود اکثر دوستان فقط به کتاب خداوند الموت اشاره میکنند . در صورتی که از منابع اصلی سری بازیهای اساسین کرید و سریال حشاشین مصری 2024 کتاب (رمان) الموت به نویسندگی ولادیمیر بارتول هستش. در این رمان شخصیت حسن صباح بسیار پیچیده و فلسفی نشون داده میشه و جمله معروفی در این کتاب از زبان حسن صباح گفته میشه که به شعار اصلی اساسینها در سری بازیهای اساسین کرید تبدیل میشه . (هیچ حقیقتی وجود نداره و همه چیز مجازه) . البته این جمله توسط نویسنده و محقق المانی در قرن 19 به نام هامر فون پورگشتال در کتاب اساسینها که کتابی تحقیقی هست نقل میشه و مثل اینکه این جمله واقعا در منابع باطنیها و حشاشین بوده. و هامر فون پور گشتال اولین مترجم اشعار حافظ به المانی بوده. و اینکه شاید خیلیها ندونن که کتابی به نام هفت باب سیدنا هست که از منابع اولیه و منسوب به نویسندگی خود حسن صباح هستش و در کتابفروشیها موجوده. و یکی دیگه از منابع معروف و عالی حشاشین کتاب افسانههای حشاشین اثر فرهاد دفتری و کتاب جنگهای صلیبی به روایت اعراب اثر امین معلوف هستش که در این کتاب از کارهای جالب و معجزات حشاشین به روایت تاریخ نگاران قرن 11 و 12 میلادی گفته میشه که این دو کتاب نیز از منابع بازیهای اساسین کرید هستن (و البته کتابها و منابع مختلف زیادی وجود داره) ... و در آخر اومبرتو اکو نویسنده معروف ایتالیایی یک جمله ای از خود حسن صباح در رمان خودش که احتمالا از منابع اروپایی پیدا کرده نقل میکنه (نام رمزی خداوند 36 حرف دارد)
دوست من شما در گام اول به هیچ عنوان سعی نکن ثابت کنی سری بازی اساسینز کرید طبق تاریخ بوده؛ سری بازی اساسینز کرید فقط و فقط ماهیت حشاشین رو به ارث برد و نه جملات، افکار، اعمال و ... اسماعیلیون الموت رو در بازی اساسینز کرید پیاده سازی نکردن. به هیچ عنوان طبق تاریخ نیست و صرفا یه بازی سرگرم کننده هست.
حشاشین 🗡
من وقتی با حسن صباح آشنا شدم ، ازش خوشم اومد ، با اینکه دخترم ولی حاضر بودم جزء گروه فدائیان بشم .
ببینید مهربانو نظر بنده مخالف نظر شماست چرا که معتقدم این سطح از فرمان برداری حماقت محضه
حسن صباح سالها در الموت موند بسیار سخت گیر بوده موسیقی شراب حرام بوده پسرها خودشو به جزا و سیاست رسوند همسر دخترانش مجبور به ترک قلعه شدن و با ریسندگی نخ امورات گذراندن کتاب تاریخ و سنتهای اسماعیلیه نوشته فرهاد دفتری مطالعه کنید
من اصلا خوشم نیومد,به این نکته هم دقت کنید که این کتاب رو خود منصوری نوشته و نمیشه صددرصد به تاریخش اعتماد کرد
سلام ، داش آکل
در فیلم ترکی آلپ ارسلان سلجوقی متاسفانه امیر بوزان یا همان حسن صباح بگونهای بد به تماشاگر سریال معرفی میشود که برای من بسیار ناراحت کننده بود چون در کشورمان کسی به تاریخ گذشته ایران ارج نمینهد بلکه اکثر فیلمها در خصوص حمله اعراب و کارهای اعراب بدوی است اگر فیلم حسن صباح که ایرانی وطن پرست بود ساخته میشد هیچگاه قوم ترکمن جرات نمیکردن اینگونه تاریخ را تحریف کنند
البته بگم که خود اقای منصوری حتمی تحقیقاتی داشتن و چرت پرت ننوشتن به نظرم ایشون بیشتر نویسنده بوده تا مترجم
سلام واسه دوستانی که نمیدونن باید بگم که اصن در تاریخ نویسندگی فرانسه کسی به اسم پل اآمیر وجود نداشته 😂😂 و کل این کتاب زاده ذهن اقای منصوری هستش و عجیب بودنش هم همینه که ایشون نخواسته نام نویسنده بر کتابش بزنه و یه نویسنده خیالی ساخته و اسم مترجم رو خودش زده که کار عجیبیه اما خوب حتمی دلیلی داشته🤐
دوره ای از تاریخ معاصر فن ترجمه مد بوده و خواننده کتاب ترجمه رو به تالیفی ترجیح میداده و استاد هم از این شرایط زمانه آگاه بوده ! من همیشه میگم امیدوارم تمام کتابها تالیف خودشون باشه چون قلم به این شیوایی و بیان به این دلچسبی افتخاری برای نویسندگان ایرانی هست!
شاید مترجم کمی به متن اصلی اضافه کرده باشد امام نکته مهم این کتاب این است که به درستی تمامی افتراها و موارد نادرستی که به اسماعیلیان نسبت داده میشود را رد میکند، از جمله مصرف حشیش یا اینکه حسن صباح در قلعهها بهشت ایجاده کرده بود و زن و شراب به اعضای اسماعیلی و فدائیان آن میداد.
حسن صباح قصدش زنده کردن آیین آبا و اجدادی ما یعنی زرتشتی و حکومت برگ شاهان ایران بوده و در ظاهر ایشان خود را اسماعیلی و باطنی خوانده است تا بدین طریق به خواسته اصلی اش برسد
مسعود جون داداش این جملاتی که نوشتی خیلی منطقیه خیلیا 🗿
کتابهای آقای منصوری حرف نداره خصوصا سفر نامه ماژلان واقعا خواننده رو جذب میکنه
این بهتره یا کتاب الموت نوشته ولادیمیر بارتول؟راهنمایی کنید دوستان..
دوست من هیچکدام . کتاب درست و معتبر تاریخ وعقایداسماعیلیه تالیف دکتر فرهاد دفتری رو بخونید.اون کتاب از ابتدا تاروزگار فعلی این فرقه رو برای شما شرح دقیق میده.
شوربختانه کتاب تاریخ وعقاید اسماعیله کتاب کمیابیه
سلام سفرنامه ماژلان عالیه حتما بخونید
خیلی خوبه حتماا بخونید جالبه..
این کتاب در حقیقت یک مقاله ۲۱ صفحه ای از پل آمیر هست که به دست مترجم به ۶۰۰ صفحه افزایش یافته ونوعی میشه گفت نویسنده کتاب خود استاد ذبیح الله منصوری هست.ولی در کل کتاب خیلی جذابی هست که اطلاعات خوبی هم به خواننده در مورد اون برهه از تاریخ میده
داستانی بسیار جذاب و خواندنی
این کتاب قدرت زنها و زیباییشون رو در تاریخ نشون میده. هنوز اسمش یادمه. ترکان خاتون
خیلی با این کتاب حال کردم
با سلام و عرض احترام سفارشاتم به دستم رسید فقط متاسفانه خداوند الموت بنده انتشارات تاو سفارشم بود ولی انتشارات نگاه برام ارسال کردین
انتشارات تاو و نگاه یکی هستند
دقیقشو بخواین،امتیاز نشر تاو توسط نشر نگاه خریداری شده.در واقع یجورایی زیر مجموعش میشه
در سایت ایران کتاب ، خاطرات آقای علی بهزادی موجود است که فصلی به ذبیح اله منصوری اختصاص دارد فایل صوتی آن هم موجود است بخوانید یاگوش کنید چشمانم بارانی شد