1. خانه
  2. /
  3. کتاب اصفهان و کاخ هایش

کتاب اصفهان و کاخ هایش

نویسنده: سوسن بابایی
3.25 از 2 رأی

کتاب اصفهان و کاخ هایش

کشورداری، تشیع و معماری بزم در آغاز دوران ایران مدرن
Isfahan and its palaces
٪15
599000
509150
معرفی کتاب اصفهان و کاخ هایش
این تاریخچه به زیبایی مصور اصفهان صفوی (1501-1722) اشکال معماری و شهرسازی و شبکه‌های کنش اجتماعی-فرهنگی را بررسی می‌کند که منعکس‌کننده شیوه سلطنتی به‌طور مشخص اوایل مدرن و ایرانی-شیعی است.
یک کارزار عظیم ساختمانی، که در سال‌های 1590-1591 آغاز شد، اصفهان را از یک شهر استانی، قرون وسطایی و عمدتا سنی‌نشین به نمادی شهری محور از اولین امپراتوری شیعی امامی در تاریخ اسلام تبدیل کرد. روند تاریخی تشیع ایران صفوی و استقرار هنرها در جابجایی در دستور کار سیاسی-مذهبی خاندان شاهنشاهی حکایت از مطالعه سوسن بابایی در معماری کاخ و محیط های شهری اصفهان و پایتخت های پیشین تبریز و قزوین دارد. .
بابایی استدلال می‌کند که از آنجایی که ادعای صفویه مفروض وراثت امامان شیعه و هاله شکوه و جلال سلطنتی است که در مفاهیم باستانی ایرانی از سلطنت به ارث می‌رسد، به تدریج یک رژیم تشریفاتی ابداع شد که در آن دسترسی و نزدیکی به شاه سخت و غیرممکن فرض می‌شد. کاخ‌های تالار، گونه‌شناسی جدید در طرح‌های کاخ‌های اسلامی و بیان شهری- فضایی دسترسی و مجاورت، لنگرهای معماری این بحث هستند. در پرتو مقایسه ای فضاهای شهری و مجموعه های کاخ در جاهای دیگر و قبل از آن - در قلمرو تیموری، عثمانی و مغول و همچنین در پایتخت های اولیه اروپای مدرن - اصفهان صفوی به عنوان مظهر یک الگوی جدید معماری-شهری در اوایل این عصر ظهور می کند.
درباره سوسن بابایی
درباره سوسن بابایی
سوسن بابایی، استادیار دانشکده تاریخ هنر دانشگاه میشیگان، در سال 1978 مدرک کارشناسی خود را در رشته طراحی گرافیک از دانشگاه تهران و در سال 1994 مدرک دکترای خود را در رشته تاریخ هنر از مؤسسه هنرهای زیبای دانشگاه نیویورک دریافت کرد. او به تدریس در رشته هنر و معماری اسلامی در دانشکده تاریخ هنر دانشگاه میشیگان می پردازد و حوزه های تخصصی تحقیقات و پژوهش های وی شامل، هنر و معماری در ایران از عهد باستان تا عصر حاضر(ایران، هندوستان، آسیای مرکزی و ترکیه)، تاریخ هنر، هنرهای زیبا، روابط شرق و غرب در عرصه هنر، معماری کاخ ها و قصرها، هنرهای درباری، مراسم و تشریفات سلطنتی، خانه ها و شهرنشینی، وجه مشترک تصویر و بافت و رویارویی بین فرهنگی در هنرهای تجسمی می شود. سوابق شغلی وی عبارتند از: استادیار گروه هنر کالج اسمیت(از سال 1997 تا 1999)، استادیار گروه هنرهای زیبای دانشگاه نیویورک(از سال 1988 تا 1997)، مربی گروه تاریخ هنر دانشگاه راتگرز (در سال 1994)، محقق کرسی مورگان ویتنی گروه هنر اسلامی در موزه متروپولیتن(از سال 1990 تا 1994)، محقق کرسی کورکیان گروه هنر اسلامی در موزه متروپولیتن(از سال 1987 تا 1989)، مربی گروه مطالعات آسیا در موزه بروکلین(در سال 1990)، خزانه دار و منشی انجمن مورخان هنر اسلامی، عضو هیأت امنای مؤسسه آمریکایی مطالعات ایران، عضو انجمن مطالعات خاورمیانه و عضو کانون هنرهای دانشجویی. دکتر بابایی علاوه بر زبان انگلیسی با زبان های عربی، فرانسه، آلمانی و ایتالیایی آشنایی دارد
نظر کاربران در مورد "کتاب اصفهان و کاخ هایش"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

بسیار عالی و جذاب

1402/12/25 | توسطکاربر سایت
0
|

خیلی خوبه دوسش دارم

1401/07/01 | توسطزهرا
0
|