«سی شعر عطار» یکی از جلدهای مجموعۀ «سی شعر» است. در این جلد، حمید رضا توکلی، علاوه بر گزینش سی پاره شعر از عطار، از زندگی و حال و هوا و دنیای فکری و شعری عطار هم نوشته است. تمام کتابهای مجموعۀ «سی شعر» همین ویژگی را دارند. در هر یک از کتابهای این مجموعه، به زندگی، اشعار، ویژگیها و مضامین شعر، شاعری خاص پرداخته شده است؛ شاعران بزرگ کلاسیک و معاصر همچون مولانا، حافظ، سعدی، خیام، نیما، فروغ و... . نویسندگان در این مجموعه کوشیدهاند از منظری شخصیتر و خاصتر به زندگی هر شاعر نگاه کنند و همانگونه که خودشان با جهان و دنیا و زندگی آن شاعر آشنا شدهاند، همانگونه مخاطب خود را نیز آشنا کنند. در نتیجه لحن و نثر کتابها صمیمانه است و مخاطب نوجوان، به راحتی با آن همراه میشود.
شاید کمتر کسی بداند که عطار در زمان حملۀ مغول، و به دست مغول کشته شد و شاید باز کمتر کسی بداند که مغول علاوه بر کشتن عطار، تمام آثار او را نیز سوزاند و نابود کرد و آنچه که امروز به دست ما رسیده، آثاری است که قبلتر به شهرهای دیگر برده شده بود. عطار وقتی کودک بود هم، حملۀ وحشیانه و فجیع غزان به خراسان را به چشم دید. او صحنههایی دید، که هیچگاه از ذهناش پاک نشد و چه بسا برخی از مرگاندیشیها و درداندیشیهای او به همین رویدادها برمیگردد. اسم کوچکش محمد بود، ملقب به شیخ عطار نیشابوری. اطلاعات کمی از زندگی این عارف و شاعر بزرگ در دست است. ولی آنچه مسلم است او علاوه بر سرودن شعرهای قوی و ماندگار، عارفی تاثیرگذار و بزرگ نیز بود.
کتاب «سی شعر عطار» سعی کرده است، آشنایی هر چند ساده و مختصری با این شاعر بزرگ، ایجاد کند تا مخاطب نوجوان علاقهمند، بتواند با شعر و جهان عطار نزدیکتر شود و مضامین آن را دریابد تا اگر خواست، بتواند کتابها و مقالات جدیتر و سنگینتری در این زمینه بخواند.
کتاب سی شعر : عطار