1. خانه
  2. /
  3. کتاب الغیبه شیخ مفید

کتاب الغیبه شیخ مفید

نویسنده: شیخ مفید
3 از 1 رأی

کتاب الغیبه شیخ مفید

absence
مترجم:
٪15
90000
76500
معرفی کتاب الغیبه شیخ مفید
رسائل فی الغیبة کتابی از شیخ مفید (متوفای ۴۱۳ ق) مشتمل بر چهار رساله کوتاه است.
موضوع این کتاب غیبت امام زمان (عج) ، ویژگی های قیام و پاسخ به شبهاتی درباره امامت او است.
مولف در این اثر که به صورت پرسش و پاسخ مطرح شده به مسائلی نظیر وجود امام زمان ، دلیل غیبت و ظهور امام پرداخته است.
کتاب به سبک پرسش و پاسخ نگاشته شده است. شیخ مفید در این کتاب، شبهات مخالفان را آورده و به بررسی و پاسخ گویی آنها پرداخته است.
او در این اثر، با سبکی استدلالی و شیوهای قابل قبول برای تمام مذاهب اسلامی وارد بحث شده و نتیجه گیری میکند شیخ مفید به استناد آیات و روایات به این سوالات جواب داده و در بیان این پاسخ ها رویکردی کلامی و عقلی داشته است. در مجموعه عصاره به دنبال این بودیم که همه مفاهیم و محتوای موجود در کتاب را به مخاطب ارائه دهیم. البته با این تفاوت که روایاتی را دستچین کرده ایم که کامل تر و جامعتر و شامل تر از روایات دیگر است.
درباره شیخ مفید
درباره شیخ مفید
مُحمّد بن مُحمّد بن نُعمان' ملقب به شیخ مُفید و معروف به ابن المعلّم، فقیه و متکلم و از علمای برجسته سده ۴ هجری قمری بود. شیخ مفید در ذیقعده سال ۳۳۶ (قمری) در نزدیکی بغداد متولد شد. او استاد شیخ طوسی و سید مرتضی علم‌الهدی بود. او فقیه و کلامی شیعی بود که بسیار در علم کلام تبحر داشت و مکتب کلامی شیعه را توسعه داد.
او مورد تحسین و احترام بزرگان اهل تسنن از قبیل، ابن حجر عسقلانی، ابن عماد حنبلی، شافعی'و فقیه کاوان' و ملا اسعد دزلی'و زاهد دوره په‌مان' و دیگران بود. شیخ طوسی دربارهٔ او در الفهرست می‌نویسد:
«محمد بن محمد بن نعمان، معروف به ابن المعلم (ابوالعلی معری این لقب را به وی داده)، از متکلمان امامیه است. درعصر خویش ریاست و مرجعیت شیعه به او منتهی گردید. در فقه و کلام بر هر کس دیگر مقدم بود. حافظه خوب و ذهن دقیق داشت و در پاسخ به سؤالات حاضرجواب بود. او بیش از ۲۰۰ جلد کتاب کوچک و بزرگ دارد.»
شیخ مفید در شب جمعه ۳ رمضان ۴۱۳ در بغداد، در سن ۷۷ سالگی درگذشت. هشتاد هزار تن از شیعیان او را تشییع کردند و سید مرتضی علم‌الهدی بر او نماز گزارد و در پایین پای محمد بن علی التقی (پیشوای نهم شیعیان) و استادش ابن قولویه مدفون گردید.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب الغیبه شیخ مفید" ثبت می‌کند