کتاب خاطرات روزانه شاهزاده حسینقلی میرزا سالور (عمادالسلطنه)

daily diarys
کد کتاب : 140441
شابک : 978-6008687887
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 580
سال انتشار شمسی : 1402
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : ---

معرفی کتاب خاطرات روزانه شاهزاده حسینقلی میرزا سالور (عمادالسلطنه) اثر حسینقلی میرزاسالور (عمادالسلطنه)

کتاب چهارم توسیدید را امروز می‌خواندم. خیلی فصیح و خوب نوشته، چون فقط تفصیل یک جنگ را نوشته، آن هم ناتمام. لهذا می‌گویم چندان شیرین نیست، والا مورخ معتبری است. اغراقش خیلی کمتر از گزنفون است. خیلی آرزو دارم که دو سه نفر با من همدست می‌شدند و تاریخی بر رد اقوال هرودوت و گزنفون و سایر مورخین یونان می‌نوشتم که تمام دروغ‌های آنها را در باب اهالی ایران مبرهن می‌نمودیم.این قرمساق‌ها به قدری ایرانیان را بی‌جهت سرزنش می‌کنند و بد می‌نویسند که اندازه ندارد. حال آنکه تمام مطالبشان صحیح نیست و می‌توان رد کرد. در آخر ترجمۀ بازگشت ده‌هزار یونانی از تصنیفات گزنفون که ترجمه کرده‌ام، سه فصل در رد اقوالشان نوشته‌ام.
فی پنجشنبه، ۹ ذیقعده ۱۳۱۰ – ییلان ئیل
***
خاطره‌نویسی راهی برای زنده‌ نگهداشتن خاطرات و تجربیات یک فرد است و به مفهوم امروزی آن از اواسط دورۀ قاجار به دلیل رویارویی ایرانیان با غرب و آشنایی با اروپایی‌ها شکل گرفت و به‌ویژه درباریان از آن استفاده می‌کردند. عمادالسلطنه برادرزادۀ ناصرالدین‌شاه به پیروی از پدر، از دوره نوجوانی به نگارش خاطرات روزانه خود اهتمام ورزید. حاصل این علاقه و تلاش در طول عمر عمادالسلطنه ۴۵ دفترچه دست‌نوشته است.

کتاب خاطرات روزانه شاهزاده حسینقلی میرزا سالور (عمادالسلطنه)

حسینقلی میرزاسالور (عمادالسلطنه)
حسینقلی‌ خان سالور عماد السلطنه ( تولد ۱۲۸۵ ه.ق، وفات ۱۳۵۵ ه.ق)حسین‌قلی میرزا سالور» ملقب به «عمادالسلطنه» در سال‌ 1285 ه . ق متولد شد. وی خالق رمان تاریخی «آقامحمدخان قاجار» است که به سبک نمایش‌نامه نگاشته شده است. او در سال 1308 از سوی ناصرالدین شاه حاکم همدان ‌شد و اوضاع پرآشوب آن دیار را آرام ساخت. او پس از فعالیت‌های گوناگون در سمت‌های مختلف، در سال 1346 مشغول به ترجمه و ادامة کارهای فرهنگی خود شد. وی پس از مدتی بر اثر بیما...
دسته بندی های کتاب خاطرات روزانه شاهزاده حسینقلی میرزا سالور (عمادالسلطنه)